Etsi

ROAD TRIP EUROOPAN HALKI ūüá™ūüáļ


Laitan tähän alkuun suoran lainauksen omasta ig stoorista, jonka julkaisin tälle matkalle lähtiessämme:


T√§ll√§ kertaa meid√§n road trip ei tulekaan olemaan ihan tavallinen huviretki. Niin kuin varmasti jokainen tiet√§√§ meid√§n Jeeppi on ollut Kanadassa kohta puoli vuotta. Tultiin tammikuussa ennen koronaa k√§ym√§√§n Suomessa pakollisten asioiden takia ja sill√§ k√§ynnill√§ ollaan edelleen. Lennot takaisin oli varattu 10 maaliskuuta mutta koska korona niin ei viitsitty l√§hte√§. Tuolloinhan ei viel√§ tiedetty, miten pitk√§kestoinen juttu t√§st√§ tuleekaan. J√§lkik√§teen ajateltuna helpointa olisi ollut lent√§√§ takaisin ennen kuin rajat suljettiin ja ajaa auto satamaan ja nyt se olisi kotona. Ollaan odotettu kuin kuuta nousevaa ja seurattu Kanadan rajojen avaamista, koska auto on PAKKO saada sielt√§ pois tai tulee ongelmia. Rajojen piti nyt viimeksi avautua 30. kes√§kuuta mutta sulkua pidennettiin j√§lleen kerran kuukaudella, joten t√§m√§ meid√§n ‚ÄĚEuroopan road trip‚Ä̬†¬†liittyy paljolti ja ensisijaisesti Jeepin asioiden hoitamiseen. Jeeppi on Kanadassa keskell√§ ei mit√§√§n, l√§himp√§√§n satamaan 5000km ja auto t√§ytyy saada maasta ulos t√§m√§n kuukauden aikana keinolla mill√§ hyv√§ns√§. Jos joku edelleen ajattelee, ett√§ automatkailua on helppoa niin se on aika kaukana siit√§ ūüėĄ K√§yd√§√§n j√§rjest√§m√§ss√§ auton kuljetusasioita saman yhti√∂n kanssa Saksassa, joka hoiti kuljetuksen viime vuoden lopulla Saksasta Meksikoon.


Käydään myös Marbellassa hoitamassa asioita. Meillä ei enää ole asuntoa siellä. Maailmantilanne on niin sekava, että pitää vain toivoa, että jossain kohtaa taas päästäisiin sinne asumaan osittain kuten aikaisemminkin. Nyt täytyy kuitenkin käydä selvittelemässä niin paperiasioita kuin huonekaluihin ja muihin tavaroihin liittyviä asioita.


Me ajetaan autolla, koska n√§in on parempi. Ei lentokentti√§ eik√§ ihmismassoja. Samalla p√§√§see upeisiin maisemiin ja hy√∂dynnet√§√§n reissu my√∂s kuvaamisen osalta ‚̧ԳŹ¬†¬†

Kuvat muokattu L.A. 2.0, Essential Beige ja Dreamy Coconut -filttereillä


Ollaan nyt ajettu koko Euroopan halki aina Portugaliin saakka (Suomi - Baltia - Puola -Tsekki - Saksa - Ranska - Espanja - Portugali). Päätettiin kiertää Portugalin kautta, sillä olemme edellä alkuperäistä suunniteltua aikataulua eikä tästä nyt montaa sataa kilometriä ylimääräistä ajettavaa tule. Missään tässä välillä, ei yhdelläkään rajalla, ole ollut minkäänlaista rajavalvontaa, tarkistuksia tai muuta kontrollia. Mediaa seuraamalla saa käsityksen, että matkailu on käytännössä kiellettyä ja rajat suljettu. Lähes päivittäin mediassa julkaistaan listoja maista, joihin suomalaiset saavat matkustaa. Totuus on kuitenkin se, että EU:n sisällä suomalaiset voivat matkustaa mihin tahansa eikä kukaan ole sitä estämässä, päinvastoin, olemme erittäin tervetulleita joka paikkaan.


Turismi on Euroopassa lakannut lähes täysin. Kaupunkien keskustat ja erityisesti hotellit ammottavat tyhjyyttään. Koska turisteja ei ole, hotellit ovat olleet pakotettuja laskemaan hintojaan. Nyt pääset huippuhotelleihin aivan pilkkahinnalla ja voitkin valita Hiltonin, Intercontinentalin tai lähes minkä tahansa muun hotellin puoli-ilmaiseksi. Euroopan suurten kaupunkien keskustat ovat normaalisti tähän aikaan vuodesta tupaten täynnä turisteja mutta nyt turistimassat loistavat poissaolollaan ja näet kaduilla ja ravintoloissa vain paikallisia. Monet turistien suosimat kohteet ovat tyhjillään. Hintojen ja ruuhkien puolesta nyt olisi siis kaikkien aikojen paras aika matkustaa... en tosin kehota ketään matkustamaan.Saksaan saakka kaikki vaikutti olevan kuten Suomessakin mutta Saksassa, Ranskassa, Espanjassa ja Portugalissa on maskipakko julkisissa sisätiloissa, takseissa ja julkisissa liikennevälineissä. Ranskassa tätä ei tosin noudatettu juuri missään. Ollaan nyt Portossa muutama päivä ja, kun päivällä on 35 astetta lämmintä ja joudut vähän väliä laittamaan maskin kasvoille, Uberiin mennessä, hotellin sisätiloissa, kaupassa tai ravintolassa käydessä niin todella toivon, että näin pitkälle ei tarvitse Suomessa koskaan mennä. Jatkuva maskin päälle pukeminen ja pois ottaminen on rassaavaa (eikä se päällä ole ylipäänsä kovin miellyttävä olla), ja jos siitä tulisi osa normaalia elämää niin se ei olisi kovin mukavaa.


Täällä on normaalit kesäkelit, aurinko paistaa aamusta iltaan ja lämpöä riittää välillä omaan makuun vähän liikaakin. Ollaan nyt Portugalin toiseksi suurimmassa kaupungissa Portossa viikonloppu ja ajellaan tästä sitten vähän etelämmäksi Lissaboniin ja siitä jatketaan aivan Portugalin eteläosaan Algarven alueelle, josta jatketaan edelleen matkaa Marbellaan.


Porto on muuten aivan älyttömän hieno kaupunki, siis todella hieno ja mielenkiintoinen. Edulliset hinnat, erikoinen arkkitehtuuri, joka tekee kaupungista yhden valokuvaajien unelmakohteista ja täällä on muutenkin aika miellyttävä ilmasto ja ilmapiiri - joten sitten joskus, kun tilanne maailmalla rauhoittuu niin kannattaa ehdottomasti tulla käymään täällä muutamaksi päiväksi, jos olette Portugalin suuntaan matkustamassa.

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

MATKAKUUMETTA?

_DSC9384-2.jpg

Nea Lindberg

WELLNESS - TRAVEL - LIFESTYLE