Etsi

MATKAKUUMETTA?


Kuvat editoitu World of Softness -filttereillä


Blogin puolella en vielä olekaan ehtinyt julkaista kuvia Tunisiasta, jossa kävimme heinäkuun lopulla. Tässä pikakelaus matkan alusta: Matkaan lähdettiin Suomesta autolla, kun meidän piti selvitellä Jeepin asioita rahtifirman kanssa Saksassa ja Marbellassakin oli asioita hoidettavana, tavaraa varastossa ja muita juttuja. Kiersimme siis lähes koko Euroopan sillä reissulla. Ja se olikin erittäin silmiä avaava kokemus. Näki, mitä se elämä on turistikohteissa ja niiden ulkopuolella koronarajoitusten aikana.


Alkuun ajoimme Baltian läpi ja yövyimme Varsovassa Puolassa. Epähuomiossa varasimme lentokenttähotellin mutta se ei ollutkaan lainkaan huono asia, sillä lentokentällä ei ollut käytännössä minkäänlaista liikennettä. Kaikki oli täysin autioita ja myös hotelli oli tyhjillään, suorastaan aavemaista. Hotellien hinnat läpi maanosan olivat todella matalalla, joten matkustaminen oli edullista ja helppoa, kun ihmisiä oli liikkeellä niin vähän. En ota nyt kantaa, mitä tämä tarkoittaa Euroopan taloudelle ja työllisyydelle. Portugalissa Lissabonissa oli niin ikään autiota. Näimme sattumalta vanhan lehtijutun parin vuoden takaa, joka oli otsikoitu jotenkin näin: Lissabonista uusi Venetsia! Lissabon oli hukkumassa turistimassojen alle mutta nyt siellä ei ollut ketään ja suuri osa ravintoloistakin oli kiinni.


Marbellasta ajoimme Ranskan kautta Italiaan ja aina Sisiliaan saakka. Olisimme halunneet mennä Tunisiaan lautalla Palermosta mutta ensimmäiset vapaat paikat olisimme saaneet vasta viikon päähän, joten päätimme ottaa lennot. Lentoaika Sisilian suurimmasta kaupungista Palermosta Tunisian pääkaupunkiin Tunisiin kestää vain yhden tunnin. Jätimme oman automme Palermon lentokentälle ja Tunisista vuokrasimme sitten uuden auton. Koneessa oli kourallinen tunisialaisia matkustajia. Tunisia ja Suomi kuuluivat tuolloin toistensa ns. vihreiden maiden listalle, joten matkustaminen oli sallittua kummankin maan hallituksen suostumuksella.


Olimme vain yhden yön Tunisin keskustassa sijaitsevassa hotellissa ja lähdimme heti seuraavana aamuna kohti etelää. Ensimmäinen pysähdys tehtiin parin sadan kilometrin päässä pienessä kylässä nimeltä El Jem ja menimme katsomaan kylän keskellä sijaitsevaa suurta Antiikin Rooman aikaista amfiteatteria. Se olikin todella upea näky ja sisälle pääsi kiertelemään vapaasti pientä pääsymaksua vastaan. Teatteri on yksi suurimmista, mitä maailmassa on koskaan rakennettu, hieman pienempi kuin Rooman Colosseum. Oli hieno kokemus, kun tuhansia vuosia vanhan amfiteatterin hyvin säilyneitä tiloja pääsi kiertämään aivan rauhassa kellaria ja areenaa myöten, kun muita ihmisiä ei ollut missään. Rehellisesti sanottuna minua kiinnosti enemmän valokuvaus ja Tomppa sen sijaan on kiinnostunut historiasta ja se onkin tuosta lähtien lukenut Rooman valtakunnasta kertovaa kirjallisuutta ties miten monen kirjan verran ja uusia kirjoja Posti kuljettaa meille vieläkin! :DSeuraavaksi ajoimme lähemmäksi Saharaa ja vietimme seuraavat päivät Douzissa ja Tozeurissa. Luksushotelliketju Anantara Hotels, Resorts & Spas oli juuri muutamaa kuukautta aiemmin avannut uuden toimipisteensä Tozeuriin ja jäimmekin sinne viideksi päiväksi. Paikka oli upea ravintoloineen ja uima-altaineen. Meillä oli oma yli 100m2 villa autiomaan reunalla ja nautimme todella suuresti ajastamme hotellissa. Ulkona lämpötila oli jatkuvasti 40 ja ylikin mutta uima-altaalla vesi viilensi sopivasti :) Koska muita vieraita oli vain kourallinen niin saimme olla altaallakin aina kahdestaan, joten kokemus oli hyvin erikoinen ja tulee tuskin toistumaan. Tozeurista muutaman kymmenen kilometrin päässä aavikolla on alue, jossa on kuvattu Star Wars elokuvia ja elokuvan lavasteet ovat yhä paikallaan keskellä erämaata. Kävimme tietenkin sielläkin.


Seuraavaksi ajoimme taas takasin kohti pohjoista ja tälläkin välillä kävimme katsomassa antiikin ajan raunioita. Ne ovatkin hienoja kuvauskohteita. Arkkitehdit ilmeisesti miettivät jo tuhansia vuosia sitten, että mikä näyttää hyvältä Instagramissa :)Mutta, otsikossa oli kysymys. Onko sinulla matkakuumetta? Aiotko matkustaa ensi keväänä tai kesällä?0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
_DSC9384-2.jpg

Nea Lindberg

WELLNESS - TRAVEL - LIFESTYLE