Etsi

JENKEISS√Ą OLLAAN! ūüáļūüáł


Huhhuh, mitkä päivät takana! Ajeltiin Tulumin jälkeen viikonlopuksi Cancuniin ja sieltä lähdettiin ajamaan Meksikon läpi kohti Yhdysvaltoja ja Teksasia. En kertonut tästä etukäteen, ettei tarvitse sitten selitellä, jos jotain yllätyksiä matkan varrella tulee vastaan. USA ja Kanada nimenomaan olivat tämän matkan pääkohteet ja Meksiko ikään kuin siinä lisänä.

Viime kerralla ajettiin Meksikossa siten, että päädyttiin ylittämään raja Yhdysvaltoihin Kaliforniasta eli aivan maanosan länsipuolelta. Koska se oli nyt tehty ja nähty niin tällä kertaa ylitettiin raja aivan Meksikonlahden vierestä eli idästä. Tässä oli oikeastaan vain yksi ongelma, nimittäin se, että tämä viimeinen Meksikon osavaltio - Tamaulipas - ennen Teksasia, on yksi Meksikon vaarallisimmista, ja juuri tällä hetkellä kaikkein vaarallisin ja epävakain. Yhdysvaltain hallinto vertaa osavaltiota sotatoimialueeseen ja on kehottanut kaikkia omia kansalaisiaan välttämään matkustamista sinne. Juuri, kun kehoitus oli hetki sitten annettu niin viime lauantaina kartelli hyökkäsi kahden amerikkalaisilla rekisterikilvillä varustetun auton kimppuun, joissa matkustajina amerikkalainen perhe, kiilaten ne ensin kolaroimaan keskenään ja tämän jälkeen kartellin jäsenet tulittivat silmittömästi konetuliaseilla autoja. 13 -vuotias poika kuoli ja kolme muuta perheenjäsentä loukkaantui eikä heidän tilastaan ole tietoa. Perhe oli palaamassa takaisin kotiin Yhdysvaltoihin ja isku tapahtui juuri ennen rajaa valtatiellä. USA:n ja Meksikon välisen rajan läheisyydessä on laajoja alueita, jotka ovat täysin kartellien hallinnassa - sairasta! Viranomaisilla, armeijalla tai poliisilla ei ole mitään sananvaltaa tai vaikutusmahdollisuuksia siellä ja ne seudut ovat arvaamattomia ja vaarallisia. Me tehtiin ns. riskiarvioita ja valittiin mielestämme vähiten vaarallinen reitti.

Kun saavuimme Meksikon puolen rajakaupunkiin, Matamorosiin, etsimme rajanylityspaikan ja ennen kuin huomasimmekaan olimme jonossa Jenkkien puolella! Meillä jäi siis passit leimaamatta ja auto ns. uloskirjaamatta. Virallisesti me siis ollaan edelleen auton kanssa Meksikossa. Laitettiin juuri suurlähetystöön Mexico Cityyn sähköpostia, että mitäs nyt. Autostahan oltiin maksettu 400 dollaria panttimaksua ja sitä nyt ei ainakaan saa enää takaisin mutta säännöt ovat sellaiset, että, jos autoa ei kirjata maasta ulos asianmukaisesti niin sitä ei voi maahan enää uudestaan tuoda - ja jos tuo niin sakot ovat sen mukaiset, että Meksikon hallitus on kehittänyt systeemin (valtakirjan?), jolla auton saa lahjoittaa valtiolle. Tämä saattaa olla ikävämpi juttu, jos joskus halutaankin palata. Ja mites me itse sitten, meillähän on edelleen Meksikon maahansaapumiskortit itsellämme ja olisi ilmeisesti tärkeää antaa ne rajalla pois, että kaikki tulee kirjattua oikein järjestelmiin. Ei ole mukava yllätys, jos ensi kerran asiaan palataan, kun ollaan taas Meksikoon menossa... Toivotaan, että suurlähetystöltä löytyy tähän jokin ratkaisu.

No mitäs nyt sitten... nyt täytyy sanoa, että meillä ei ole ihan hirveästi suunnitelmia tästä eteenpäin muuta kuin se, että nyt ajetaan muutama tuhat kilometriä Teksasin ja Arizonan läpi Kaliforniaan ja mihis muualle kuin... Los Angelesiin!!! Odotan tätä jo innolla <3 Jenkit ja Kanada tulee olemaan SUPER!!!

Palataan taas muutaman päivän päästä niin on sitten enemmän kerrottavaa :)

 

#2020 #Indiedays #nealindbergpresets #NeaLindberg #Lifie #Lifestyle #inspiration #MATKASUUNNITELMIA #Matkailu #Travel #Usa #Jenkit

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

MATKAKUUMETTA?

_DSC9384-2.jpg

Nea Lindberg

WELLNESS - TRAVEL - LIFESTYLE