Etsi

ONKO MEKSIKOSSA VAARALLISTA? ūüá≤ūüáĹ


Tähän olisi helppoa vastata lyhyesti, että: on. Esim vuonna 2017 vain Syyriassa tapettiin enemmän ihmisiä kuin Meksikossa ja maailman 50 vaarallisimman kaupungin listasta 15 kaupunkia sijaitsee täällä. Listan kärkipäässä Top 6:sta peräti viisi kaupunkia sijaitsee Meksikossa. Kuulostipas tämä tieteelliseltä :) Toisaalta Meksiko on maailman seitsemänneksi suosituin turistikohde maailmassa - pitkälti jenkkien ansiosta. Yhdysvaltalaisia turisteja/työmatkalaisia kidnapattiin täällä vuoden 2017 tilaston mukaan 116 henkilöä mutta prosentuaalisesti kävijämäärään verrattuna luku on aika pieni. On kuitenki syytä olla aina varovainen. Varovaisuus ei kuitenkaan tarkota jatkuvaa pelkäämistä. Riittää, kun pitää niin sanotusti järjen päässä ja silmät auki. Huonolla tuurilla tietenkin voi sattua väärään paikkaan väärään aikaan mutta se voi tapahtua missä tahansa päin maailmaa. Vaikka Suomessa.

Sain Instagramissa kysymyksen liittyen Meksikon turvallisuuteen ja siihen, näkyykö esim. huumerikollisuus täällä jotenkin. Tästä syntyikin tämä koko blogipostaus. Ollaan nyt kolmatta kertaa Meksikossa ja, jos täällä olisi niin pelottavaa niin ehkä me emme tänne enää olisi tulleet :) Siitäkin huolimatta, että meillä oli viimeksi se ampumavälikohtaus Acapulcossa - blogipostaus tästä jutusta löytyy täältä. Meksikossa tietyt alueet on keskimäärin vaarallisempia kuin toiset. Vuoden 2018 Argentiina-Alaska -automatkalla ajettiin koko maan läpi ja pitkän matkaa maan länsirannikkoa pitkin, josta löytyy vaarallisia alueita ja huumekaupan keskuksia, muun muassa Sinaloan osavaltio ja siellä sijaitseva surullisen kuuluisa Culiacanin kaupunki. Siellä päin maata oli paljon armeijan kalustoa ja sotilaita teiden varsilla ja hiekkasäkeistä rakennettuja muureja, joiden takana sai virkavalta olla suojassa luodeilta. Poliiseilla oli kypärät, ja raskas aseistus, autojen katoilla suuret automaattiaseet tai mitkä lie tykit ja auton lavalla aina useampi mies valmiina, jos jotain sattuu. Kyllähän se vähän näytti siltä kuin täällä olisi ainakin silloin tällöin tietynlainen sotatila päällä. Armeijan ja poliisin tarkastuspisteitä on tasaisin väliajoin, kun maan läpi ajaa. Välillä on riski joutua itse korruptoituneiden poliisien rahastusyrityksen kohteeksi. Viimeksi meille kävi näin kolme kertaa. Mitään ei kuitenkaan maksettu. Joillain alueilla kuten Tamaulipasin osavaltiossa huumekartelleilla on enemmän aseita, miehiä ja tulivoimaa kuin poliisilla ja siellä kartellin jäsenet ajaa täysin avoimesti kaduilla autoilla, joissa on kartellin logot kyljissä. Heidän ei tarvitse välittää mistään! Tämä tieto kuultiin paikalliselta mieheltä, joka varoitteli meitä kartellien jengeistä. USA:n viranomaisten matkustustiedote juuri Tamaulipasin alueesta on kyllä todella jäätävää luettavaa. Palataan tähän myöhemmin, jos käymme alueella.

Uskaltaako tänne siis matkustaa ja, jos uskaltaa niin pitääkö pysyä vain hotellialueella?

Kyllä tänne varmasti uskaltaa matkustaa, kun mekin täällä ollaan ja moni muukin - myös suomalaisia :)

Kuten sanoin, täällä on aivan turvallista mutta huono tuurikin voi toki käydä ja silloinhan sitä ei ole turvassa missään. Esimerkiksi suosituimmissa turistikohteissa Cancunissa ja Playa del Carmenissakin ovat omat huumejenginsä, jotka taistelee keskenään vallasta. Vuonna 2018 Cancunin hotellialueella ja kauppakeskuksessa ammuttiin ja tapettiin ihmisiä (iskut eivät kohdistuneet turisteihin) ja Playa del Carmenista Cozumelin saarelle menevästä turistilautasta löytyi pommi. Toisaalta esim. Lontoossa tapettiin viime vuonna marraskuuhun mennessä 130 ihmistä ja puukotuksia Iso-Britannian kaduilla ja puistoissa tapahtuu enemmän kuin kukaan ehtii laskea. Pelkäisitkö mennä Lontooseen, entä Manchesteriin? Tuskin. Pakko myös se mainita, että mehän ei liikuta juuri koskaan kovin myöhään illalla saati yöllä missään (jos ei siis ajeta), eikä me käydä koskaan baareissa tai yökerhoissa, joten siitä elämästä meillä ei täältä ole mitään hajua. Todennäköisesti täällä saattaa olla paljon huumeita tarjolla jos lähtisi yöelämään. Olin ihan paniikissa Kolumbiassa, kun meille tultiin kadulla tarjoamaan kokaiinia. En ollut koskaan ennen nähnyt sitä kenelläkään ja se tuntui vielä pelottavammalta, kun oltiin Etelä-Amerikassa. Anyway, jos Meksiko kiinnostaa niin rohkeasti vain matkaa varaamaan. Meidän ihan ensimmäisiä yhteisiä reissuja oli nimenomaan kahden viikon omatoimimatka Meksikoon neljä vuotta sitten, vuokrattiin auto ja ajeltiin vaikka minne ristiin rastiin muutaman sadan kilometrin säteellä Cancunista, vaikka ei varsinkaan automatkailusta mitään silloin tiedettykään. Joten, ei muuta kuin matkatoimistoon yhteys tai Momondosta lennot ja Bookingista hotelli ja tänne vain :) Meksiko on upea maa!

 

#2020 #Meksiko #Mexico #nealindbergpresets #NeaLindberg #Indiedays #Lifie #Lifestyle #Travel #Matkailu #ONKOMEKSIKOSSAVAARALLISTA #UskaltaakoMeksikoonmatkustaa #Mekikonturvallisuus

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

MATKAKUUMETTA?

_DSC9384-2.jpg

Nea Lindberg

WELLNESS - TRAVEL - LIFESTYLE