Etsi

UUSI VUOSI TULUMISSA


Edellisessä postauksessa kerroin, että saadaan auto todennäköisesti maanantaina ja sitten meillä olisi kaksi päivää aikaa ajaa Tulumiin ja ehdittäisiin tänne juuri ja juuri ja vastaanottamaan uutta vuosikymmentä. No auto sitten tosiaan saatiinkin maanantaina mutta niin myöhään illalla, ettei meidän kannattanut enää lähteä yötä vasten ajamaan mihinkään - varsinkaan, kun täällä Meksikossa on vakava kehotus olla ajamatta pimeällä.

Päätettiin siis jäädä vielä yhdeksi yöksi Veracruziin. Matkaa oli lähes 1300km ja aikaa yksi ainoa päivä, eli päästiin ajamaan vasta uuden vuoden aaton aamuna ja lisäksi aikaeron takia menetettiin siinä ajaessa yksi tunti, kun aikavyöhyke vaihtui. Lähdettiin ajamaan klo 4:30 vastoin kaikkia ohjeita ja suosituksia ja ajoimme säkkipimeässä yössä pari sataa kilometriä ennen kuin aamu valkeni.

Päästiin kuitenkin ongelmitta perille (yksikään poliisi ei edes pysäyttänyt meitä!?) noin klo 20:30 ja ehdittiin hyvin käydä suihkussa, vaihtaa vaatteet ja lähdettiin ravintolaan syömään. Jotenkin ei osattu ajatella, että täällä olisi näin järkyttävä määrä ihmisiä uutta vuotta viettämässä, vaikka näin jälkikäteen ajateltuna niin onhan se itsestäänselvää. Tulum on niin trendikäs kohde, vaikka pieni paikka onkin. Näin suuri väkimäärä tarkoittaa tukossa olevia teitä ja täynnä olevia ravintoloita. Meksikossa käy vuosittain yli 35 miljoonaa turistia pelkästään Jenkeistä, joten maata kannattaa välttää ainakin USA:n loma-aikoina ja juhlapyhinä. Jenkkiopiskelijoiden Spring Break keväällä aiheuttaa täällä myöskin kaaoksen, kuulemma ja voin vain hyvin kuvitella.

Lisäksi, olin varannut huoneen ja sopinut yhteistyöstä erään erittäin kivan hotellin kanssa. Kuvissa hotelli näytti paratiisilta ja odotin kovasti, että päästään sinne ja saan yhteistyönkin toteutettua. Kun pääsimme perille niin paikka ei vaikuttanut aivan niin hohdokkaalta kuin olin kuvitellut mutta ihan kivalta kuitenkin nopeasti katsottuna. Kun pääsimme huoneeseen niin ilmassa leijaili voimakas homeen haju. Piha oli täynnä kiviä ja kasvillisuutta kuin viidakossa. Huomasimme, että kivet ovat vihreitä ja se homeen haju oli läsnä joka puolella hotellin aluetta, uima-altailla ym. Meidän oli pakko käydä sanomassa respassa, että me ei voida olla täällä ja se yhteistyö täytyy unohtaa. En olisi voinut suositella paikkaa kenellekään.

Respa oli ymmärtäväinen, vaikka tietysti totesi - niin kuin jokaisessa paikassa, aivan sama mistä asiasta joutuu huomauttamaan - että kukaan ei ole koskaan sanonut asiasta mitään. Eipä tietenkään. Joka tapauksessa hän oli yhteydessä hotellin omistajaan, joka omisti sattumalta vierestä toisen, todella kivan ja viihtyisän hotellin (Hotel Bardo). Saimme huoneen sieltä. Tässä hotellissa jokaisella vieraalla on ns. oma talo, oma pieni allas ja paikka on kaikin tavoin todella viihtyisä, suorastaan unelma! Suihkutkin ovat puolittain ulkona, siis niin rauhoittava fiilis <3 Hotellin allasalue ja ravintola ja baari ovat todella viihtyisiä eikä täältä hotellilta tarvitsisi välttämättä lähteä yhtään mihinkään. Voisin aivan hyvin olla täällä vielä viikon tai vaikka parikin mutta ajamme kuitenkin nyt perjantaina Cancuniin ja ollaan viikonloppu siellä.

Ihanaa viikonloppua sinne ja palaillaan blogin pariin taas varmaankin sunnuntaina! <3

 

#Tulum #Meksiko #NeaLindberg #nealindbergpresets #Indiedays #Lifie #Lifestyle #2020 #Elämä #Travel #Matkailu

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
_DSC9384-2.jpg

Nea Lindberg

WELLNESS - TRAVEL - LIFESTYLE