Etsi

ROAD TRIP LAPISSA


Kuvat muokattu Winter Wonderland -filttereillä

Rukalta jatkettiin matkaa Kakslauttaseen ja siellä majoituttiin Wilderness Hotel Muotka -nimisessä erämaahotellissa aivan keskellä metsää. Hotellin päärakennus oli aika pieni mutta majoituskapasiteetti heillä oli yllättävänkin suuri ja siinä olikin vaikka minkälaista mökkiä ja muuta savusaunaa päärakennuksen lähistöllä. Avantokin löytyi suoraan ulkosaunan edestä.

Luonto Kakslauttasessa on todella kaunista ja sijainti Urho Kekkosen kansallispuiston kupeessa on suorastaan ihanteellinen. Suurten metsien vierestä alkaa aava puuton tunturimaisema, jossa on varmasti mukava patikoida ja maastopyöräillä kesäisin. Nyt talvella sijainti houkutteli paikalle hiihtäjiä. Viereisestä Saariselän kylästä löytyi vielä yksi kaikkien aikojen parhaista ravintoloista nimeltään Petronella, joten se on lähes varma, että sinne meidän täytyy vielä jonain päivänä palata. Siis myös luonnon takia, ei pelkästään ravintolan :)

Kakslauttasesta jatkettiin matkaa Inarin kautta Leville. Kierrettiin tarkoituksella pohjoisen kautta, että nähtiin mitä siellä on. Erämaata ainakin. Yhdessä vaiheessa nähtiin useiden satojen porojen lauma, jota ohjailtiin pellon poikki kolmen moottorikelkan avulla. Se oli suorastaan mykistävä näky. Elämä Lapissa on niin erilaista kuin Pääkaupunkiseudulla. Välillä tuntuu kuin olisi ulkomailla. Voisin aivan hyvin asua talvet täällä lumen ja metsien keskellä. Täällä on niin ihanaa, vaikka tällä kertaa säät eivät hirveästi suosineetkaan ja aurinkoa ei nähty kuin parina päivänä kunnolla. Lumi kuitenkin tuo valoa luontoon <3

Levillä muutama päivä meni nopeasti ja koska aurinkoa ei juurikaan näkynyt niin ei kuvailtu aivan niin paljoa kuin normaalisti. Meillä oli taas vuokrattuna suuri kaksikerroksinen mökki, joten vietettiin paljon aikaa täällä mökillä ruokaa tehden ja pelejä pelaten.

Yhtenä aurinkoisena päivänä sain toteutettua uimapukukuvan lumihangessa metsässä ja niin mukava mielikuva kuin minulla tästä olikin niin se kuvan toteuttaminen oli yhtä tuskaa. Pakkasta ei ollut kuin 12 astetta mutta tuuli oli kova ja hangen pinta oli vähän kovettunutta, joten se repi sääriin ikävät naarmut, verta valui polvesta ja jalkoja kirveli. Kun tulin sieltä kinosten keskeltä pois niin yhtäkkiä tuntui, että jalat eivät toimi enää ollenkaan. Se oli aika pelottava kokemus. Samaan aikaan palelikin jo todella paljon. Muutamakin minuutti lähes alastomana ulkona pakkasessa oli aika jäätävä kokemus enkä ole tätä toteuttamassa ihan heti uudestaan :) Onneksi autossa oli lämmitys valmiina niin ei pahempia vaurioita päässyt syntymään.

Meillä on nyt viimeinen päivä täällä ja lähdetään tästä nyt salille ja jossain vaiheessa päivää siivotaan mökki, että päästään aamulla aikaisin lähtemään. Meillä on 1000km ajo edessä huomenna, joten se tarkoittaa aikaista heräämistä :)

 

#Indiedays #NeaLindberg #nealindbergpresets #Lifie #Lifestyle #Talvipuutarha #Winter #Levi #Lappi #Travel #Matkailu

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
_DSC9384-2.jpg

Nea Lindberg

WELLNESS - TRAVEL - LIFESTYLE