Etsi

MUKAVA MATKA PARIISIIN?


Kaikki kuvat muokattu Dreamy Coconut -filttereillä

Terkut Pariisista! Kolme yötä täällä meni ihan liian nopeasti! Vielä Espanjassa meillä oli ajatus, että oliskohan pari yötä riittänyt :D Erittäin suuri ja positiivinen yllätys, että me ollaan viihdytty täällä näinkin vallan mainiosti ja tänne voisi hyvin jäädä pidemmäksikin aikaa - tai kuka ties tulla taas uudemmankin kerran. Viime kertaan verrattuna on moni asia tietysti ihan eri tavalla ja nämä asiat ovat juurikin niitä, jotka vaikuttavat yleiseen fiilikseen ja matkakokemukseen.

Viime kerralla oltiin valittu hotelli jostain syrjästä metroradan varrelta (koska hotellit täällä ovat todella hintavia) ja koko seutu oli aika rähjäistä slummia. Tai siltä se ainakin tuntui, kun kodittomia oli joka puolella. Muistan, kun syötiin illallista yhtenä iltana hotellin ravintolassa ja ikkunan takanakin seisoi koditon ihminen kylmässä ja märässä syksyissä ilmassa. Siitä tuli niin paha mieli - maailma oli niin erilainen vaikka välissä oli vain ikkunalasi. Ranskassa on yksi maailman korkeimmista (ja koko EU:n korkein!) kokonaisveroasteista, että mihinköhän nekin rahat menevät, kun ei ihmisille saada kattoa pään päälle. Jokaisessa metrovaunussakin oli ihmisiä kerjäämässä ja itse asiassa luin juuri jostain, että sama kulttuuri on jo osittain saapunut Suomeenkin Pääkaupunkiseudun julkiseen liikenteeseen!?

Tällä kertaa katsoin hotellin tai tarkemmin sanottuna Airbnb -asunnon sijainnin tarkkaan ja siten, että kävellenkin pääsisi helposti moneen paikkaan. Onneksi aika läheltä Eiffel-tornia löytyi sopiva asunto. Kaikkialle, mihin ei kävellen olla päästy, ollaan käytetty Uberia, joka on muuten todella edullinen täällä - voisi ajatella toisin, kun on kuitenkin suuri ja vilkas kaupunki.

Uber ja Airbnb, siinä on muuten kaksi uutta ns. alustatalouden toimijaa, joita ei muutama vuosi sitten ollut olemassakaan. Nykyään varsinkin Uberia tulee käytettyä monesti ulkomailla jos ei jalan pääse liikkumaan tai meillä ei ole omaa autoa. Niin se maailma ja business muuttuu, ajatella. Viime kerralla meillä oli päivät myös aika synkkiä ja vettä satoi lähes taukoamatta - tälle asialla ei tietenkään mahtanut mitään mutta tällä on suuri vaikutus yleiseen fiilikseen. Nyt meillä kävi hyvä tuuri ja aurinko paistoi joka päivä!

Sitten vielä tärkeä asia, mihin kiinnitettiin nyt eri tavalla huomiota kuin kolme vuotta sitten, nimittäin ruoka. Sehän on yksi tärkeimmistä asioista, joka vaikuttaa mielialaan ja siihen, että miten hyvin matka onnistuu. Nykyään ei mennä oikeastaan missään maailman maassa ravintolaan tai kahvilaan ex tempore vaan tutkin asian tarkasti netistä ja Instagramista aina etukäteen. Näin pystyy aika hyvin välttämään kaikki pettymykset lähes sataprosenttisella varmuudella :) Nyt voin siis sanoa, että Pariisistakin löytyy todella hyvää ruokaa ja hyviä kahviloita, kun jaksaa asiaan vähän perehtyä.

Tässä muutama paikka, joissa ehdittiin käymään:

Sloe Paris - Niin kuin kahvilan työntekijä itse sanoi ''Best Acái Bowl in Paris'' ja oli kyllä hyvää! Kahvila oli aika pieni mutta ihan viihtyisä!

DS Café - Superhyvä lounaspaikka!

Le LouLou - Tämä nyt tällainen random välihuomautus, sillä täällä ei ehditty käymään mutta uskon vahvasti tämänkin paikan olevan kokeilemisen arvoinen!!!

Season - Hyvä aamupala- ja lounaspaikka! Jos tykkää vohveleista niin lupaan, että et taatusti pety! Itse en ole vohveleiden ystävä mutta seuraajani suositteli kokeilemaan, joten pakkohan se oli maistaa! <3

Eli mikä muuttui 2016 vs 2019. Lyhyesti sanottuna kaikki. Majoitus, ruoka ja sää. Kahteen ensimmäiseen olisi toki voinut vaikuttaa jo ensimmäisellä reissulla mutta olen kuitenkin tyytyväinen, että koettiin nuo asiat aiemmin, mistä tuossa yllä kirjoitin. On tärkeää myös nähdä maailmassa vallitsevaa todellisuutta eikä pelkkää kiillotettua pintaa. Näkemällä ja kokemalla oppii aina.

Mitä sinä arvostat eniten matkoillasi?

P.S. Jos tulet blogiin linkin kautta esim. Indiedaysilta tai mistä tahansa niin blogiin ei pääse kommentoimaan - tätä ongelmaa palveluntarjoaja ei ole korjaamassa, sillä heidän mielestään tämä ei ole ongelma vaan erittäin loistava ominaisuus (blogi pysyy kevyenä ja nopeasti latautuvana). Voit siis lähettää viestiä vaikka Instagramin puolella. Kuulisin mielelläni teidän ajatuksia <3

Ihanaa viikonloppua Sinulle!

 

#Paris #Pariisi #travel #Matkailu #Lifie #Lifestyle #Indiedays #nealindbergpresets #NeaLindberg #inspiration

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
_DSC9384-2.jpg

Nea Lindberg

WELLNESS - TRAVEL - LIFESTYLE