Etsi

TURKIN RAJAKAAOS


Maanantaiaamuna herättiin taas Kappadokiasta, oltiin nukuttu yö hyvin ja syötiin rauhassa aamupala ennen kuin lähdettiin ajamaan kohti Mustanmeren rantaa ja Georgiaa. Matkan puolesta oltaisiin voitu ajaa suoraan Georgian puolelle mutta, kun siinä oli tietysti rajanylitys niin päätettiin jäädä vielä Turkin puolelle yhdeksi yöksi noin 200km päähän rajasta. Rajoilla, kun voi joskus tapahtua yllätyksiä ja viiveitä niin tehtiin kuten yleensäkin eli mentiin rajalle aamulla hyvin levänneinä. Ja hyvä, että tehtiin niin koska ylitys ei todellakaan ollut mukava :D

Olo Turkissa oli ollut niin leppoisaa, että tuntui kuin olisimme yhä EU-alueella. Mutta viimeistään rajalla meitä muistutettiin, että Eurooppa on jäänyt jo kauas taakse. Nimittäin, Turkissa on laki, jonka mukaan omalla ajoneuvolla maahan saapuneiden on myös poistuttava maasta ajoneuvollansa tietyn ajan sisällä. Jos poistut maasta ilman ajoneuvoa - ja ilman, että olet tehnyt siitä tullille tarvittavaa ilmoitusta - seuraavan kerran rajaa ylittäessä sinulla on edessä "PROBLEM!", kuten rajavirkailija meille totesi heti, kun annoimme hänelle passit tarkastettavaksi.

Mehän oltiin tosiaan piipahdettu Suomessa pikaisesti kuuden päivän reissu, kun Jeeppi odotteli meitä Kappadokiassa. Tätä ei olisi kannattanut tehdä mutta eihän me tätä mistään voitu tietää. No laki on laki ja maksettava täytyy, kun on virheen tehnyt, sen tietysti ymmärtää, vaikka laki täysin idioottimainen onkin. Mutta sehän ei ole virkailijoiden syytä, he tekevät vain työtään. Mutta siinä vaiheessa loppui meidän ymmärrys, kun maksettava määrä laskettiin ajoneuvon arvosta. Virkailijat alkoivat tohkeissaan etsimään Jeepin hintaa omasta järjestelmästään. Sieltä tuntui löytyvän kaikki muut ajoneuvot mutta Jeeppiäpä ei sitten löytynyt. Samaan aikaan nauratti, vaikka tiedettiin, että nyt ei ole ehkä naurun aika. Hillitsimme siis itsemme :D

Hintaa ei siis löytynyt, joten virkailijat johtajansa myötävaikutuksella, vetivät hinnan hatusta. Kuinkas muutenkaan. Sen sijaan, että he olisivat olleet reiluja ja päästäneet matkailijat helpolla, he päättivätkin rangaista meitä raskaimman mukaan. Jeepin hinnaksi he laittoivat tuplasti sen, mitä ne Turkissa oikeasti maksavat. Ei auttanut, vaikka näytettiin heille hintoja Turkin käytettyjen autojen nettikaupasta, jossa oli vastaavanlaisia autoja myynnissä. Meitä siis huijattiin rankasti. Kortilla ei voinut maksaa, vaikka ensin annettiin ymmärtää, että voi. Ei meillä ollut euroja, dollareita eikä Turkin liiroja tarpeeksi käteisenä, vaihtoehdoksi jäi pankkiautomaatille lähtö.

Automaatille oli matkaa kolme kilometriä mutta autoa he eivät meille enää antaneet. Jeeppi oli käytännössä takavarikoituna siihen saakka, että maksamme reilun 1400€ sakon. Passejakin yrittivät ottaa mutta niitä ei todellakaan annettu. Iltakin alkoi pikkuhiljaa hämärtyä, kun asioita selvitettiin tuntikausia ja vielä tämän päälle meidän pitäisi lähteä kävelemään yhteensä 6km matka automaatille ja takaisin. Mitkään selittelyt eivät auttaneet. Oltiin syöty viimeksi aamulla ja voitte vain kuvitella, että energiatasot alkoi todella olla vähissä ja nälkähän siinä oli.

Päätettiin sitten soittaa hotellin omistajalle Kappadokiaan, hän kun lähtiessämme sanoi, että jos tulee mitä tahansa ongelmia niin soittakaa heti. Taidettiin siinä todeta, että tuskinpa tulee :D Pyydettiin häntä sanomaan turkiksi viranomaisille, että tarjoaisivat edes kyydin sinne automaatille, että ei tarvitse lähteä kävelemään. Ja näin sitten tapahtui. Kaksi virkailijaa lähtivät Tommin kanssa automaatille ja olivat olleet koko ajan aivan selän takana, että Tomppa ei vain pääse karkaamaan. Hyi että! Ihan kuin siitä nyt olisi juoksemaan lähtenyt, kun auto matkatavaroineen ja minä ollaan siellä tullissa odottamassa... :)

No viimein saatiin sakot maksettua ja päästiin rajalta ulos. Tämä oli kyllä kaikin puolin todella ahdistava ja veemäinen rajanylitys.

Oli jo pimeää, kun viimein päästiin Batumiin, jossa meidän piti olla jo aamupäivällä. Mentiin suoraan illalliselle hienoon näköalaravintolaan ja sieltä hotellille. Otettiin huone pariksi yöksi ja lähdettiin jatkamaan matkaa tänään aamulla. Huomenna ollaan vuorimaisemissa kansallispuistossa aivan Venäjän rajan lähellä ja kirjoittelen siitä sitten lisää viimeistään viikonlopun aikana.

Tällaista tällä kertaa! <3

Kuvat muokattu Dreamy Coconut -filttereillä

 

#NeaLindberg #Indiedays #Lifie #Lifestyle #inspiration #Travel #Matkailu #Turkey #Turkki #TURKINRAJAKAAOS #2019 #Elämä #nealindbergpresets

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
_DSC9384-2.jpg

Nea Lindberg

WELLNESS - TRAVEL - LIFESTYLE