Etsi

6x PARHAAT LIFE HACKIT


Aivan loistava postausidea Irinalta! Tässä postauksessa jaetaankin sitten hyviä life hackseja, jotka kannattaa myös ottaa osaksi myös omaa arkea!

VÄHENNÄ HÄVIKKIÄ SMOOTHIEILLA

Tiedättekö sen tunteen, kun ostatte pussillisen avokadoja, jotka ovat ensin raakoja monta päivää, mutta jotka sitten kypsyvät ja lopulta pilaantuvat täysin samanaikaisesti. Siinä saa sitten syödä avokadoa joka aterialla kun yrittää välttää niiden pilaantumisen. Sama rumba toistuu tietenkin myös monen muun hedelmän ja vihanneksen tapauksessa. Olen kuitenkin löytänyt tähän ongelmaan loistoratkaisun, jolla onnistun vähentämään hävikkiä ja säästämään aikaa. Olen ottanut tavaksi valmistaa pakkaseen valmiita smoothiepusseja, johon pilkon esimerkiksi hieman banaania, avokadoa marjoja tai hedelmiä, jotka ovat uhkaamassa vanhentua ennen kuin ehdin ne käyttää. Kiireisinä aamuina on sitten todella helppoa napata pari tuollaista valmista pussia pakkasesta, lisätä neste ja proteiinijauhe ja pistää kaikki blenderissä sekaisin. :)

BLENDERIN PESEMINEN EI OLE KOSKAAN OLLUT NÄIN HELPPOA!

Rakastan smoothieita, minkä vuoksi myös tämän postauksen toinen life hack liittyy niihin! Moni onkin videoiltani ja Instasta saattanut pistää merkille, että teen meille aika usein aamupalaksi smoothiebowlit isossa tehosekoittimessa. Vaikka itse tekoprosessi onkin varsin helppo ja yksinkertainen, on blenderin pesu joka kerta yhtä tuskastuttavaa - tiskiharjalla ei pääse terän väleihin, smoothie tarraa kiinni kannun laitoihin, you name it! Jokin aika sitten tajusin paljon helpomman tavan tämän epämiellyttävän askareen hoitamiseen, minkä jälkeen en olen hyödyntänyt sitä joka kerta blenderiä pestessäni. Lorauta siis likaiseen blenderiin hieman tiskiainetta ja kuumaa tai lämmintä vettä. Tämän jälkeen laita kansi päälle, paina blenderi käyntiin ja anna koneen hoitaa peseminen itse! Kun kone on hetken surrannut pesuvesien kanssa, irrota kannu koneosasta ja huuhtele juoksevan veden alla. Mikäli smoothie on ehtinyt kuivahtaa ihan kunnolla kiinni kannun reunoihin, pyöräytä kannun sisäosa vielä tiskiharjalla läpi ennen huuhtelua. :)

RULLAA, ÄLÄ VIIKKAA

Tätä seuraavaa vinkkiä olen alkanut hyödyntämään etenkin matkustaessa. Kun matkustuskilometrejä on kertynyt mittariin melkoisen paljon, olen vuosien varrella poiminut erilaisia pakkaamista tai muuten matkaan valmistautumista helpottavia vinkkejä. Tämä pakkaamiseen liittyvä vinkki kuuluukin seuraavasti: Sen sijaan, että viikkaisit vaatteet matkalaukkuun/rinkkaan/reppuun, kokeile seuraavalla kerralla rullata vaatteet niitä pakatessasi. Tämä säästää yllättävän paljon tilaa ja vähentää vaatteiden ryppyyntymistä, minkä lisäksi näet yhdellä silmäyksellä kaikki mukaan pakkaamasi vaatteet, kun ne eivät hautaudu pinojen alle - suorastaan nerokasta! :) Mikäli haluat, voit hyödyntää tätä vinkkiä myös kotioloissa ja konmarittaa vaatekaappisi samalla tekniikalla!

ITSERUSKETTAVAN KUORIMINEN

Tämä seuraava ei nyt virallisesti ole mikään life hack, mutta hyvä vinkki ainakin! Kuten moni varmasti tietääkin, en ikinä ota aurinkoa vaan otan rusketukseni sen sijaan purkista. Itseruskettavalla saan iholleni terveen hehkun ilman auringon ja UV-säteilyn haittavaikutuksia. Kun viimeisestä levittämisestä on mennyt tovi, olen joka kerta saman ongelman edessä: miten saada itseruskettava levittymään tasaisesti ja ilman läikkiä? Vastauksena tähän on tietenkin ihon kuorinta ja kosteutus, mutta kuorintavaihtoehtojakin on hyvin monia erilaisia. Itselleni parhaimmaksi olen kokenut joko kuorintahanskan tai kahvinpuruista tehdyn kuorinta-aineen käytön. Kuorintahanskan avulla ihon saa kuorittua hyvin kauttaaltaan. Kahvinpuruilla kuoriessani tykkään sekoittaa niitä pieneen määrään hunajaa tai kookosöljyä, jolloin purut levittyvät helpommin eivätkä varise suihkun lattialle.

MITÄ TEHDÄ AVAIMILLE TREENATESSA?

En aamulenkille lähtiessäni jaksa useinkaan ottaa mitään erillistä laukkua mukaan, minkä vuoksi olen eräänlaisen haasteen edessä. Mihin laittaa kotiavaimet jos urheiluvaatteissakaan ei ole taskuja? Avaimet voi toki yrittää ujuttaa urheiluliiveihin, mutta ne saattavat alkaa hiertää ikävästi viimeistään lenkin loppupäässä. Eräänä päivänä kuitenkin tajusin, että avaimethan voi sitoa kengännauhoihin kiinni, jolloin ne pysyvät kätevästi mukana koko lenkin. Täten ne ovat myös kätevästi näkyvillä ja pystyn nopeasti tarkistamaan niiden läsnäolon, mikäli paniikki uhkaa yllättää. Sama kikka toimii tietenkin myös saliavaimen kanssa! ;)

MEALPREPPAAMISELLA ATERIARYTMIT KUNTOON!

Mealpreppaus on hyvin keskeinen mun arkea helpottava tekijä ja sen ilosanomaa yritän myös jakaa mun HEALTHY LIFE BY NEA -valmennuksen kautta. (p.s. Valmennukset on nyt tämän päivän ajan 25% alessa!) Valmistamalla ruuat etukäteen vältyn turhalta napostelulta, säästän rahaa ja aikaa. Kokeileppa siis esimerkiksi valmistaa lounaat tai päivälliset pariksi päiväksi eteenpäin ja huomaat jo varmasti, miten paljon paremmin arki alkaa rullaamaan! Mikäli innostut preppaamaan enemmän, pakkaa työ- tai koulupäivän ajaksi mukaan terveellinen välipala, jotta pysyt energisenä myös lounaan jälkeisinä iltapäivän tunteina.

 

#2019 #Elämä #LIFEHACK #wellness #6XPARHAATLIFEHACKIT #Lifestyle #elämä

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
_DSC9384-2.jpg

Nea Lindberg

WELLNESS - TRAVEL - LIFESTYLE