Etsi

MILOS VAI MYKONOS?


Vaihdettiin pari päivää sitten saarta Mýkonokselta tänne Milokselle ja siis vau! Jätettiin auto vartioituun parkkiin Mýkonoksen lentokentälle ja otettiin taksi lauttaterminaaliin. Lauttamatka kesti noin kuusi tuntia ja kierteli Santorinin ja monien muiden saarien kautta. Täällä lautat toimii ikään kuin junat Suomessa, lauttoja lähtee usein ja niillä pääsee kaikille saarille. Lautoissa on jokaiselle paikkaliput ja sieltä löytyy myös ravintolat ja pienemmiltä lautoilta kioski, mistä saa ostettua kaikenlaista suuhunpantavaa matkan aikana. Penkkien vieressä oli myös laturipaikat niin ei pääse loppumaan virta mistään laitteesta. Pisteet myös siitä, että koko matkan ajan netti toimi kännykässä!

Kun saavuttiin Milokselle, hotellin työntekijä oli meitä vastassa satamassa, joten päästiin helposti tänne majapaikkaan toiselle puolelle saarta. Matkat on täällä onneksi tosi lyhkäsiä niin skootterillakin pääsee helposti ajamaan koko saaren läpi :)

Edellisessä postauksessa kerroinkin, että Mýkonos ei ollut ihan odotuksen arvoinen. Mitenkäs Milos ja Mýkonos sitten eroaa toisistaan? Kuin yö ja päivä. Mýkonos on ruuhkainen bilesaari, jossa kadut, kujat, rannat ja ravintolat ovat täynnä ihmisiä, pääasiassa nuorisoa. Autot, mönkijät ja skootterit tukkivat joka paikan, kaduilla on ahdas ajaa ja liikkua ja parkkipaikkoja on nihkeästi. Milos sen sijaan on todella rauhallinen saari tähänkin aikaan vuodesta, vaikka nyt on kiireisin sesonki. Täällä on leveät ja tyhjät tiet, mihin tahansa ravintolaan pääsee koska tahansa jne. Ihmisiä on vähän ja luonto on todella kaunis! Täältä löytyy vaikka mitä kuvauspaikkoja, kun taas Mýkonos on luonnon puolesta melkoisen tylsä paikka, ainoa kuvauspaikka, jossa jengi ottaa kuvat Instaan on se pieni valkoinen kylä, joka ei itse nähtynä ole kovinkaan kummoinen ilmestys. Kuvia saa myös muutamissa hienoissa hotelleissa, joita saarella on.

Pysähdyttiin siis pikaisesti myös Santorinilla, joka nopeasti veneestä vilkaistuna näytti myös mielenkiintoiselta. Voipi olla, että Santorinillakin ihmisiä riittää enemmän kuin laki sallii mutta kyllä sielläkin tekisi silti mieli käydä :) Se on kyllä täällä tullut selväksi, että kaikki nämä saaret ovat erilaisia, joten jos olet käynyt yhdellä niin et todellakaan tiedä millaista jollain toisella saarella on, ja sehän on hyvä asia. Näkemistä siis riittää ja täällä on varmasti jokaiselle jotain. Niin luonnon kauneudesta, rauhasta ja auringonlaskuista nauttiville kuin niille, jotka hakevat lomalta mieluummin juhlimista ja rannalla makoilua.

Ollaan nyt käyty siis Rodoksella, Mýkonoksella ja Miloksella. Mieli tekisi vielä nähdä ainakin Santorini ja ehkä Ios. Katsotaan käydäänkö jollain saarella vielä myöhemmin syksyllä, kun palataan takaisin. Joka tapauksessa, oli hyvä, että tultiin tänne Milokselle, sillä nyt Kreikasta ja tästä saaristosta jää mukavat muistot ja hyvä mieli - toisin kuin, jos oltaisiin lähdetty pois jo heti Mýkonoksen jälkeen. Jos olet käynyt useammilla saarilla täällä Kreikassa niin, mitkä ovat sun suosikkipaikat ja miksi? :)

 

#MILOSVAIMYKONOS #Milos #Greece #Kreikka #nealindbergpresets #NeaLindberg #Indiedays #Lifie #Lifestyle #inspiration #2019 #Travel #Matkailu

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
_DSC9384-2.jpg

Nea Lindberg

WELLNESS - TRAVEL - LIFESTYLE