Etsi

UNELMIEN MAALAISMAISEMA


Dolomiiteilta ajeltiin Toscanaan ja siellä ensimmäisenä historialliseen Firenzeen. Tilattiin DHL:n paketti kyseiseen kaupunkiin niin saatiin sekin sitten samalla reissulla :) Keskustassa oli suuperpaljon ihmisiä, pieniä liikkeitä ja ravintoloita, jäätelökioskeja ja vaikka mitä. Vaikka ihmisiä olikin paljon niin kivan eläväinen paikka siitä huolimatta oli. Käytiin myös Santa Maria del Fiorella eli Firenzen Tuomikirkolla, joka on koko kaupungin maamerkki ja hienohan se olikin. Italiassa on nyt kohtuullisen lämpimät ilmat ja Firenzessäkin tuolloin 36 astetta, joten keskustassa kävely ihmispaljouden keskellä oli aika tuskaista. Jäätelökin piti mennä syömään autoon sisälle mutta edes ilmastointi ei ehtinyt jäätelöä pelastaa ja pidettyä sitä kasassa. Velliksihän se meni parissa minuutissa :D

Firenzen jälkeen jätettiin ruuhkat ja ihmismassat taakse ja lähdettiin ajamaan maaseudulle eli sellaisiin maisemiin, mikä Toscanasta tulee ensimmäisenä mieleen. Mulla oli Instagramista otettuna yksi sc muistuttamassa paikasta jonne halusin itekin päästä mutta paikan löytäminen osoittautuikin yllättävän hankalaksi, sillä kukaan ei tuntunut tietävän, missä paikka sijaitsee ja jokainen, joka jonkun neuvon osasi antaa, neuvoi meidät väärään paikkaan. Ajeltiin viisi tuntia ja kymmeniä ja kymmeniä kilometrejä siellä sun täällä ja paikkaa ei vaan löytynyt. Oli pakko luovuttaa ja lähteä välillä syömään. Syötiin muutaman annoksen illallinen kivassa ravintolassa ja yhtäkkiä huomasimme, että meillä ei ole edelleenkään hotellivarausta seuraavaksi yöksi ja check in menee kiinni kaikissa alueen hotelleissa jo klo 22. Meillä olis siis puoli tuntia aikaa syödä illallinen loppuun, maksaa lasku, löytää Booking.comista sopiva hotelli ja ajaa sinne. Lopulta olimme hotellin respassa klo 21:55. Tiukille meni, haha! Seuraavana aamuna jatkoimme paikan metsästämistä ja löytyihän se sitten lopulta puoliksi sattumalta, keskeltä ei mitään. Nyt ymmärrän, miksi mitään selkeää paikkamerkintää ei netistä kyseiselle alueelle löytynyt.

Toscanassa on pari kolme sataa vuotta vanhoja pienen pieniä kyliä siellä täällä. Maisemat ovat muuten peltoa ja metsää, sellaista kuin maalaismaisema voi parhaimmillaan olla. Italia on kyllä kaikin puolin mielenkiintoinen maa ja todella hyvä kohde road tripille - isot suosittelut!

 

#Italia #nealindbergpresets #NeaLindberg #Indiedays #Lifie #Lifestyle #inspiration #UNELMIENMAALAISMAISEMA #Tuscany #Toscana

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
_DSC9384-2.jpg

Nea Lindberg

WELLNESS - TRAVEL - LIFESTYLE