Etsi

ESSAOUIRA


Tämän kertaisen Marokon reissun viimeinen kohde on Atlantin rannalla sijaitseva Essaouira. Matkalla Marrakechista tänne lueskelin kaupungista netistä ja huomasin, että täällä on kuvattu Game of Thronesia niin kuin muutamissa muissakin kohteissa Marokossa. Olosuhteet kuvauksiin täällä ovatkin otolliset, kun vanhoja rakennuksia ja muureja on siellä täällä ja Essaouirassa muurit ovat sopivasti juuri meren rannalla.

Mutta mites meidän aamu lähti käyntiin Marrakechissa? Ihan mukavasti. Syötiin aamupala riadissa, tehtiin vähän töitä ja sen jälkeen saatiin avuksemme kantaja, joka vei meidän matkalaukut autolle, joka sijaitsi suojatulla parkkialueella muutaman sadan metrin päässä. Hotellin työntekijä vielä erikseen muistutti, että hinta pysäköinnille on 100MAD, joten älkää maksako enempää. "Stay firm", pysykää lujana. Oletettavaa oli, että siellä pyydetään enemmän ja se onkin aivan tavallista tällaisissa maissa, että monikaan asia, mistä on sovittu ei välttämättä pidä, varsinkin, kun on rahasta kyse.

Kun pääsimme autolle niin kuinkas ollakaan, hinta oli noussut ja meidän olisi pitänyt maksaa 200MAD eli noin 20 euroa. Kyse ei siis ole suuren suuresta summasta mutta periaatteesta emme halunneet maksaa enempää kuin sen, mitä tullessa oltiin sovittu. Parkkipaikalla oli viisi työntekijää ja he olivat yllättävän aggressiivisia eivätkä huolineet satasen seteliä eikä heitä selitykset kiinnostaneet. Huusivat vain ja alkoivat uhittelemaan. Uskomatonta! Parkkialue oli täynnä autoja ja skoottereita eikä meidän autoa pystynyt edes peruuttamaan parkkiruudusta ennen kuin kaikkea muuta oli siirretty edestä pois. Kun viimein saimme auton käännettyä kohti parkkialueen ovea tilanne kiristyi entisestään ja alueen ovi suljettiin auton edestä ettemme päässeet sieltä pois. Tässä kohtaa alkoi ahdistamaan ja jännitys muuttui peloksi. Menimme autoon istumaan, ovet lukkoon ja soitettiin hotellille, että voisiko sieltä joku tulla hoitamaan tilanteen.

Siinä sitten istuimme autossa ja miehet huusivat auton ulkopuolella. Avasimme vähän ikkunaa ja sanoimme vain, että "five minutes". Sen verran siinä kestikin, että hotellin työntekijä saapui paikalle skootterillansa. Tilanne oli aivan uskomaton. Miehet huusivat toisillensa pitkän aikaa ja lopulta se satanen kelpasi ja ovi aukesi ja pääsimme ajamaan pois sieltä. Olin niin vihainen ja järkyttynyt siitä, miten turisteja tuolla tavalla kohdeltiin. Olimme valmiita lähtemään koko maasta pois, kun muutenkin olin jo kurkkuani myöten täynnä koko Marrakechiä :D Lentoliput oltiin kuitenkin jo hankittu eikä niitä voinut jälkikäteen muutella. Ajeltiin sitten Essaouiraan pariksi päiväksi ja huomenna lähdetäänkin Suomeen.

Nyt, kun tämä kesän ensimmäinen reissu sisälsi vain yhden maan - ja kun joka tapauksessa tullaan käymään matkan päätteeksi Suomessa - ja kun nämä viimeiset päivät vietettiin kohtuullisen ei niin mukavassa kaupungissa - niin opinpahan uuden asian. Nimittäin sen, mitä olin aina ihmetellyt, että miten voi olla mahdollista, että ihmiset usein viikon parin loman päätteeksi toteavat, että on mukava tulla kotiin. Niin nyt ymmärrän hyvin, miksi on joskus reissun päätteeksi mukava palata Suomeen :)

Meillä reissu jatkuu taas kesäkuun lopulla ja lähdetään ajamaan kohti Italiaa ja Turkkia. Varsinkin Turkissa on eräs paikka, jota odotan innolla! Tästä lisää myöhemmin :)

 

#2019 #nealindbergpresets #NeaLindberg #Indiedays #Lifie #Lifestyle

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
_DSC9384-2.jpg

Nea Lindberg

WELLNESS - TRAVEL - LIFESTYLE