Etsi

SAVUA JA POLTTOAINEEN KÄRYÄ


Viikko erämaassa vierähti nopeasti. Nautittiin suuresti olostamme luonnon rauhassa, kuumassa mutta kuitenkin puhtaassa ilmassa. Nyt sitä varsinkin osaa arvostaa, kun saavuttiin Marrakechiin pari päivää sitten. Täällä on kyllä sellainen kaaos, että huhhuh noihin rauhallisiin päiviin verrattuna. Uskomaton hulina ja pakokaasun käry joka puolella. Kaduilla ja kujilla on jopa vaikea hengittää, niin huonoa ja likaista ilma täällä on. Hetkeäkään ei voi olla rauhassa rentoutuen ja vain huolettomasti kävellä, kun ihmiset ajavat autoilla ja skoottereilla vain senttien päästä ohi kovaa vauhtia. Tietenkään liikeenne täällä ei ihan noin hurjaa ole isoilla teillä mutta täällä pikkukaduilla liikenne on melkoista.

Rehellisesti sanottuna on hieman hankala löytää mitään kovin positiivista sanottavaa Marrakechista mutta onhan tämä toisaalta mielenkiintoinen kokemus. Täällä sekoittuu menneisyys ja nykyisyys. Osa ihmisistä liikkuu aaseilla ja toiset uusilla hienoilla autoilla. On basaareja, joissa myydään ties mitä käsitöitä ja huiveja ja sitten on McDonalds :) Marrakechia voisikin ehkä sanoa ristiriitaisuuksien kaupungiksi. Huono ilma on kyllä iso miinus. Tuntuu, että elämä lyhenee varmasti viikolla jokaista päivää kohden, kun joutuu tuota ilmaa hengittämään. Nyt, kun tämä meni vähän masenteluksi niin pakko sanoa, että meillä on kuitenkin aivan täydellinen paikka olla täällä. Koko reissun tähän asti hienoin ''hotelli'' eli marokkolaisittain riad. Varasin meille muutama viikko sitten vahingossa resortin, joka on kolmekerroksinen mielettömän kaunis talo! Luulin varanneeni meille jonkun huoneen, joka nyt vain sattui olemaan aika todella hintava ja varasin tämän sen takia koska se oli ainoa vapaa ''huone'' kyseisessä hotellissa. Moni miettii, että eikö olisi voinut vain varata toisesta hotellista mutta olen odottanut tänne tuloa jo vuoden ja alusta saakka tiesin, että juuri tähän paikkaan haluan tulla! Tällä kertaa ei päästy vain hotelliin vaan saatiin kokonainen talo ja sisäpiha itsellemme, jossa on ollut niin ihana olla! Täällä meillä on oma kokki, joka tekee mitä vain; aamupalat, lounaat ja illallisen - täydellistä! Käytiin eilen illallinen syömässä paikallisessa ravintolassa mutta todettiin, että meidän oma kokki on täällä paljon parempi <3 Täällä ollessa unohtaa kaiken, mitä tuolla seinien ulkopuolella tapahtuu, että ei täällä oleminen ole ollenkaan kamalaa. Täällä viihtyisi kyllä pidempäänkin! <3

Moni instassa kyselikin jo tämän resortin perään, enkä yhtään ihmettele! Varasin tämän suoraan heidän omilta verkkosivuilta. Kannattaa ehdottomasti käydä tsekkaamassa, ja jos ei tätä koko resorttia halua varata niin tuo hotelli, josta olisin alunperin huoneen varannut ja luulinkin varanneeni, on myös loistava valinta! <3

Jos olet käynyt Marakechissa, mitä pidit? Tulisitko uudestaan? :)

 

#Morocco #Marokko #NeaLindberg #tarvelling #Travel #Indiedays #Lifie #Matkailu #Autollamatkustaminen #autollamarokkoon

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
_DSC9384-2.jpg

Nea Lindberg

WELLNESS - TRAVEL - LIFESTYLE