Etsi

OMATOIMIMATKA MAROKKOON ?


Kiinnostaisiko sua toteuttaa omatoimimatka Marokkoon, mikä mekin ollaan tehty nyt kaks kertaa?

Marokko on todella mielenkiintoinen eksoottinen maa. Täällä keski- ja itäosissa kylät ja kaupungit ovat aika karuja ja näyttävä suurin piirtein siltä kuin täällä olisi ollut sota hetki sitten. Talot ja kokonaiset kylät on keskeneräisen näköisiä. Talot viimeistelemättömiä ja rakentaminenkin kesken. Esimerkiksi Saharan aavikon vieressä olevassa Merzougan kylässä sen ymmärtää hyvin, että taloja ei esimerkiksi maalata varmaan ollenkaan, kun hiekkaa lentää joka puolelle. Kun katsoo ympärille niin se on jotenkin outoa, aivan kuin katsoisi mustavalkotelevisiota. Kaikki on aivan harmaata :) Silti löydät tasokkaan hotellin, jossa on viihtyisät huoneet ja yleiset tilat sekä ravintola.

Ajaminen on helppoa suurten kaupunkien ulkopuolella eli käytännössä heti, kun lähdet Rabatista, Casablancasta tai Marrakeshista itään. Täällä ei ole liikennettä juuri laisinkaan, joten kokemattomampikin kuski uskaltaa hyvin ajella lähes tyhjiä teitä pitkin samalla ihastellen kauniita maisemia, jotka muuttuvat sitä karummiksi, mitä kauemmaksi itään pääset. Se, mitä täällä kannattaa noudattaa on nopeusrajoitukset. Poliiseja istuskelee tienvarsissa tutkan kanssa ja keksii kyllä pienemmästäkin asiasta sakon antamisen mahdollisuuden. Onneksi sakot ovat nimellisen pieniä mutta helpommalla pääsee, kun ajelee varovaisesti ja pysähtyy stop-merkkien kohdalla :)

Marokko on kohtuullisen lähellä Suomea ja Helsingistä tänne pääsee lentäen yhdellä vaihdolla. Saisit siis ehkä elämäsi eksoottisimman kokemuksen pienellä vaivalla :) Lähes kaikki on edullista, autovuokra, hinnat kaupoissa ja ravintoloissa. Kannattaa kylläkin muistaa, että esim. hotellien ravintoloissa syödään sitä mitä eteen tuodaan, ainakin syrjäisemmillä seuduilla. Jotain voi varmasti toivoa mutta normaali käytäntö on se, että vierailija istuu alas ja pöytään kannetaan ruokalaji toisensa jälkeen. Jokaiseen pöytään samat annokset. Eli helpointa tietenkin on, jos sinulla ei ole kovin suuria rajoitteita sen suhteen, mitä suuhusi pistät. Hotellien hintataso on keskitasoa, riippuen mitä haluat. Kalliitakin vaihtoehtoja tietenkin löytyy isoista kaupungeista mutta pienemmissä kylissä selviät kivassa hotellissa noin 70-100€/yö. Saharan telttahotelleista vielä sen verran, että jos sen elämyksen haluaa kokea kerran elämässään niin tähän kannattaa panostaa. Jos yö teltassa maksaa alle 400€ niin miettisin vielä toisenkin kerran. Olen nyt omin silmin nähnyt useampiakin leirejä ja niiden sijainteja kauempaa ja olen itse yöpynyt sekä kalliimmassa useamman sata euroa yöltä maksavassa teltassa, ja myös vähän edullisemmassa, niin kyllä se tasoero kaikessa on vaan aivan valtava. Once in a lifetime kokemuksesta ei kannata säästää! Se on vain yksi yö.

Tässä yksinkertaiset ohjeet kuinka voit esimerkiksi toimia:

- varaa lennot Helsinki - Rabat/Casablanca/Marrakesh

- vuokraa auto

- lataa puhelimeesi jo kotona Maps.me karttasovellus ja lataa siihen Marokon kartta (Google Maps ei toimi kunnolla mutta tarvitset sitäkin)

- valitse kartasta kylä tai kaupunki ja ajele sinne :)

- hotellit löydät helposti esimerkiksi Booking.com mobiiliappista

Se kannattaa muistaa, niin kuin jo aiemminkin totesin kommenteissa, että tämä ei ole Dubai. Varsinkaan keski- ja itäosista et löydä mitään ihmeellistä viihdykettä. Et voi valita kymmenistä eri ravintoloista ym. Marokko sopii henkilöille, joille esim. valokuvaus ja karu mutta kaunis luonto on viihdettä tärkeämpää. Varaa käteistä mukaan jo kotoa lähtiessä. Meillä kävi nyt niin, että kylän ainoa pankkiautomaatti oli suljettu koko viikonlopun. Lisäksi esim. Visa-kortit eivät käy kaikkiin automaatteihin. Kyllä täältä siis käteistä saa mutta on stressivapaampaa, jos paikallista valuuttaa olisi jo maahan tullessa mukana ja pitää aina huolen, että lompakossa on aina sen verran käteistä, että selviää pari päivää, jos toimivaa automaattia ei syystä tai toisesta löydy. Ei tule nälkä ja saa autoon polttoainetta :)

Sellainen huomio vielä, että kannattaa jättää kaikki ennakkoluulot kotiin, niin hyvässä kuin pahassa. Esim. Casablanca ei todellakaan ole sellainen paratiisi, millainen mielikuva tuosta kaupungin nimestä monelle ensimmäisenä mieleen tulee :) Mutta löydät täältä takuulla monta muuta ihanaa paikkaa ja saat varmasti muistoja, joita et koskaan unohda <3

 

#Autollamatkustaminen #autollamarokkoon #NeaLindberg #nealindbergpresets #Indiedays #Lifie #Lifestyle #OMATOIMIMATKAMAROKKOON #Marokko

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
_DSC9384-2.jpg

Nea Lindberg

WELLNESS - TRAVEL - LIFESTYLE