Etsi

ALPPIKOHTEIDEN VERTAILUA


Toteutettu yhteistyössä Alppimatkojen kanssa*

Viikko on nyt pulkassa ja tänään onkin sitten lähtö kentälle ja kohti Suomea! Mieletön viikko takana ja tänään haluankin tässä postauksessa vähän vertailla Zermattia (Sveitsiä) ja Cerviniaa (Italiaa), koska ne on kyllä niin erilaiset paikat, vaikka vierekkäin ovatkin. Tämä matka varattiin jo lokakuussa viime vuonna Alppimatkojen kautta ja niin kuin edellisessä postauksessa mainitsin niin nämä alppireissut on ollut poikkeuksellisen kivoja ja kaikinpuolin onnistuneita pakettimatkoja! Pyysin itse Alppimatkojen kanssa yhteistyötä, kun oltiin tänne muutenkin lähdössä ja voin mielelläni heidän reissuja suositella!

Alkuviikko meni täällä Cervinian puolella, jossa meidän hotellikin on. Tällä puolella rinteet ovat todella leveitä ja niitä on helppo laskea. Jos siis tykkää vähän rauhallisemmasta menosta tai on vaikka lapsen kanssa liikkeellä, tai on vaikka aloittelija niin tämä kohde sopii kyllä täydellisesti. Täällä on myös paljon rinteitä, joissa voi laskea offaria mutta tähän aikaan loppukeväästä ei ole satanut hetkeen lunta, joten suurin osa rinteistä on jo aika laskettuja, ja lisäksi hangen päälle on tullut jäinen kerros, johon sukset jäävät helposti kiinni. Eli offarista tykkääville vihjeeksi, että kannattaa tulla vähän aikaisemmin eikä odotella maaliskuun lopulle niin kuin me nyt tehtiin. Hyvänä puolena tällä ajankohdalla on se, että säät todellakin suosivat. Aurinko on paistanut joka päivä aamusta iltaan, ja näin oli kuulemma viime vuonnakin juuri tällä samalla viikolla, kun juteltiin yhden pariskunnan kanssa, jotka olivat täällä olleet aikaisemminkin. Miinuksena Cerviniasta sen verran, että huipulle päästäkseen, pitää käyttää peräti viittä eri hissiä, kun Zermattissa voit vain rauhassa istuskella hississä alhaalta ylös saakka.

Zermatt sijaitsee siis Sveitsin puolella ja sinne pääsee helposti tuolta vuoren huipulta. Siellä voi siis itse päättää lasketko Sveitsiin vai Italiaan. Kannattaa tietysti ensin varmistaa, että on hissilippu myös Sveitsin puolelle, että pääset takaisin hotellille, jos se sattuu olemaan täällä Cerviniassa :) Sveitsin puolella on jyrkempiä ja kapeampia rinteitä ja usein tuulisempaa kuin täällä Italian puolella, ja kovalla tuulella hissejä suljetaan. Yhtenä päivänä meille kävi niin täällä Italian puolella. Myöhemmin päivällä loputkin hissit kyllä avattiin. Zermattin puolella ravintoloiden taso rinteessä on keskimäärin parempi kuin Italian puolella. Kummasta puolesta me sitten tykättiin? Itse tykkään jyrkistä ja haastavista mäistä ja ruoka Sveitsin puolella oli parempaa, joten tällä kertaa pisteet vei Sveitsi :)

Tästä meidän hotellista on vielä pakko mainita, että ollaan kovasti tykätty! Tämä Hotel Marmore avattiin viime vuonna ja on kyllä upea ja palvelu aivan ensiluokkaista! Hisseille tästä on ehkä 300m ja välineiden säilytys/vuokraamoon on matkaa vain 60m :D Viime vuonna jengi oli kuulemma laskenut suksilla suoraan tähän hotellin ovelle, kun lunta oli vähän enemmän. Tähän meidän pakettiin kuului viikon ajan todella kattava aamupala, sekä kolmen ruokalajin illallinen klo 18. Illallisella oli aina buffet alkuun ja sen jälkeen kolme ruokalajia tarjoiltiin pöytään! Oltiin todella tyytyväisiä <3

Kuvat muokattu uusilla preseteillä (Fashion Collection)

 

#Alppimatkat #Cervinia #Italia #Sveitsi #Indiedays #nealindbergpresets #NeaLindberg #inspiration #Matkailu #Lifie #Lifestyle

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
_DSC9384-2.jpg

Nea Lindberg

WELLNESS - TRAVEL - LIFESTYLE