Etsi

ELÄMÄNHALLINTA


Julkaisin sunnuntaina ruokavalion ja uuden verkkokaupan, josta ruokavalion voi tilata. On ollut mahtavaa huomata kuinka paljon kiinnostusta aihe on herättänyt ja miten paljon kysymyksiä olenkaan kuluneen viikon aikana saanut! :) Kiitos kaikista ihanista kommenteista ja palautteista ruokavalioon liittyen! <3

Ajattelin kirjoittaa aiheesta yleisesti sillä huomaan, että syömiseen, ruoka-aineisiin ja etenkin herkutteluun liittyen ihmisillä on paljon mieltä askarruttavia kysymyksiä ja ajatuksia. Ja ihmehän se olisi, jos näin ei olisi. Meille on jo vuosia myyty ja tuputettu kaikenlaisia ihmedieettejä ja media on ollut pullollaan painonhallintaan liittyviä aiheita ja useimmiten aika radikaaleja sellaisia, alkaen Suurimmasta pudottajasta ja kaiken maailman superdieeteistä.

Tärkein asia, mikä jokaisen kannattaa muistaa;

Dieetit ovat tuomittu epäonnistumaan lähes aina.

Luin juuri tutkimuksesta, jossa kerrottiin, että jopa ihmisen edes kuvitellessa olevansa dieetillä, vähentää keho automaattisesti kalorinkulutusta. Rentouden syömisessä tulee siis lähteä jo ajatustasolta. Unohda siis sana dieetti sanavarastostasi, samoin en myöskään pidä sanasta painonhallinta enkä sanasta ja sanonnasta kuten repsahtaa ja palata ruotuun. Mitä tiukempia ohjeita itsellesi ruokailun suhteen asetat, sitä vaikeampaa siitä tulee. Ja, jos jostain tulee vaikeaa niin pidemmän päälle se epäonnistuu.

Ruokailun tulee olla joustavaa, yksinkertaista, helppoa, mukavaa ja sellaista, että saat siitä nautintoa elämääsi. Ruokavaliossani on viisi ruokailukertaa päivässä mutta sehän on enemmän kuin normaalia, että joka päivä, tai ehkä juuri koskaan et ehdi syömään viittä kertaa päivässä. Voit aivan hyvin syödä sitten vaikka neljä kertaa päivässä. Olisi kuitenkin tärkeää, että ateriarytmi olisi tasainen ja elämä ylipäänsä olisi suhteellisen säännöllistä, koska säännöllisyys on avain terveelliseen elämään. Aamupala syödään aamulla ja lounas lounasaikaan, ja se mitä syödään on niitä terveellisiä ruoka-aineita, jotka ruokavaliostani löydät. Tämä mahdollistaa myös herkuttelun aina silloin tällöin.

Täytyy muistaa, että ihmisillä on erilaisia elämäntilanteita. Joku on raskaana tai juuri synnyttänyt, on työstressiä ja deadlineja, pääsykokeisiin lukemista tai tenttiviikko koulussa, huolia ja murheita parisuhteessa tai ylipäänsä elämässä. On terveyshuolia. Monella meistä on monta tällaista asiaa yhtä aikaa. Yllättävän harvoin elämä on seesteistä, yksinkertaista ja stressivapaata. Vai onko sinulla? Tämän takia on tärkeää, että ruokailu on myös joustavaa ja rentoa etkä ota siitä turhaa stressiä, kun sitä on elämässä jo muutenkin tarpeeksi.

Moni on kysynyt, että paljonko ruokavaliossani on kaloreita. Kaloreita ruokavaliossa on 2200 - 2300 ja annoskoot ovat jopa yllättävän suuria. Tulet sen huomaamaan. Se, että elät terveellisesti ja olet ihannepainossasi ei todellakaan tarkoita sitä ettetkö saisi syödä reilusti ihan joka ikinen päivä! :) Multa usein kysytään ''miten pysyt noin hoikkana, vaikka syöt noin suuria määriä?'' Ruoka, jota syön päivittäin on terveellistä, kohtuullisen vähäkalorista ja puhdasta - sitä voi syödä paljon ilman, että tarvitsee murehtia lihonko tästä. Päinvastoin ;)

Ota ensimmäinen askel kohti terveellistä elämää vaikka jo tänään! Healthy Life by Nea Lindberg –ruokavalio antaa sinulle erinomaisen perustan, jonka päälle voit rakentaa itsellesi terveellisen elämäntavan ja pysyt hyvinvoinana kiireisimpienkin elämänvaiheiden keskellä <3

 

#Ruoka #Ruokavalio #nealindbergwellness #NeaLindberg #Indiedays #healthy #terveys #2018

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
_DSC9384-2.jpg

Nea Lindberg

WELLNESS - TRAVEL - LIFESTYLE