Etsi

ALASKA-KANADA


Tänään kirjoittelen Kanadasta ja Alaskasta. Alaskassa oltiin viikko ja eilen ajeltiin sieltä takaisin Kanadaan. Hurjalta tuntuu nyt tulla takaisin päin... jokainen ajettu kilometri ollaan lähempänä Suomea, hui! Kanadassa maisemat ovat olleet hienot ja oikeastaan juuri sellaiset, kuin voisi kuvitellakin; vuoria, metsää ja kirkkaan sinisiä jokia ja järviä - ja karhuja, joita ollaan nähty vaikka kuinka monta kertaa! Alaska taas sen sijaan tuli hieman yllätyksenä, vaikka hienoja paikkoja sielläkin hetkittäin oli niin Kanadan puolella Yukonissa ja British Colombiassa luonto on ollut hienompaa ja mielenkiintoisemman näköistä. Alaskasta itsellä tulee mieleen lumi, autiot erämaat, lumivuoret ja jääkarhut. Mitäs me sitten nähtiin? Periaatteessa juuri tuota, mitä luettelinkin mutta näkymät eivät olleet niin vaikuttavat kuin odotimme. Jääkarhuja manner-Alaskassa ei ilmeisesti ole edes mahdollista nähdä vaan ne asuvat kauempana merellä, saarilla ja jäälautoilla. Sinne siis ensi kerralla! :)

Alaskaan päin ajaessamme oltiin yksi yö järven rannalla ihan mielettömän rauhallisessa ja kauniissa ympäristössä. Täällä alkaa olemaan yöt jo niin kylmiä, että teltassa ei voi enää nukkua niin ollaan oltu muutama yö tässä viimeisen parin viikon aikana auton sisällä, muuten hotelleissa niin kuin yleensäkin. Jos joku ei tiennyt niin auton sisälle on rakennettu tilat nukkumista varten, vaikka ei olla tällä reissulla tätä tilaa aiemmin käytettykään. Noh, joka tapauksessa, oltiin auton sisällä, kello oli ehkä kaheksan illalla, Tommi luki kirjaa ja minä katoin Netflixiä. Yhtäkkiä kuulen mun vierestä, että joku ''yrittää nyt tulla auton sisälle''... Meillä on takalasit tummennettu niin sisälle ei nää niin helposti. Nousin hitaasti ylös ja katoin ulos... kaks pientä karhunpoikasta! Voi hellalettas, kun oli sulosia! Ne tuli haistelemaan meijän tavaroita, jotka oli ihan auton vieressä ja toinen niistä pennuista nousi tuohon auton astinlaudalle kattomaan, että mitäs ihmettä täällä on. Onneksi ei tullu mammakarhu hakemaan, olis varmaan tullut aika nopea lähtö meillä tai en tiedä, ehkä ei. Oli kyllä hellyyttävä kokemus!

Alaskassa meidän viimeinen määränpää Prudhoe Bay Jäämeren rannalla oli periaatteessa pelkkä teollisuusalue ja sinne johtavalla 800km pitkällä, lähes pelkästään sorasta tehdyllä tiellä ei näkynyt juuri muuta liikennettä kuin rekkoja. Auto oli niin kurassa kuin olla ja voi ja etulamppukin meni rikki, kun tiellä lenteli kiviä vastaantulevista rekoista. Perillä meitä odotti lisää rekkoja, öljy-yhtiöitä ja raksamiehiä. Muutama hotelli löytyi ja se mihin sattumalta menimme sattui olemaan varmasti kaikista paras niistä muutamista vaihtoehdoista! Mukava vahinko. Hotellissa oli kolme ruokailua päivässä, aamupala, lounas ja päivällinen. Lisäksi kaikenlaista ruokaa ja juomaa oli saatavilla 24/7. Ja kaikki, aivan kaikki mahdollinen kuului hotellin hintaan. Respa kehui kokkia heti saapuessamme eikä suotta! Ruoka oli nimittäin todella hyvää! Hotellista löytyi lisäksi myös hyvä kuntosali, pelihuone, biljardi, pöytätennis, kaikenlaisia lauta- ja palapelejä. Vaikka ulkona ei paljon nähtävää ollutkaan niin hotellin sisällä oli kiva viettää aikaa ja käydä pitkästä aikaa saunassa. Hotellilta olis saanu bookattua Jäämeren kierroksen laivassa mutta sää oli sen verran harmaa, että eipä siellä olisi varmaan mitään nähnyt, joten ei nyt menty minnekään vaan otettiin hotellilla rennosti ja tehtiin töitä. Tämä oli hyvä ns. päätös meidän road tripille maailman päästä päähän. Todellisuudessa meillä oli tuossa vaiheessa vielä noin 12 000km ajettavana ennen kuin ollaan Suomessa mutta kotimatka on aina kotimatka. Fiilis on vähemmän odottava kuin silloin, kun ollaan menossa kohti uutta ja tuntematonta.

Täällä sitä taas ajellaan Alaska Highwaylla kohti Halifaxia, joka sijaitsee aivan Kanadan toisessa päässä. Nähtiin eilen taas karhu ja oltiin välillä niin lähellä sitä, että melkein olisi silittää voinut :)

 

#2018 #Canada #Kanada #Alaska #Travel #NeaLindberg #Indiedays #nealindbergpresets #Matkailu #Matkablogi #Lifie #Lifestyle #omaelämä #ALASKAKANADA #Maisemat #Karhu

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
_DSC9384-2.jpg

Nea Lindberg

WELLNESS - TRAVEL - LIFESTYLE