Etsi

ONKO USA TODELLAKIN TÄLLAINEN??


Terkut Salt Lake Citystä! Ollaan ajeltu Jenkeissä niin käsittämättömissä maisemissa, että ei voi uskoakaan! Ollaan todella yllättyneitä siitä miten kaunis maa USA onkaan. Tiesin, että täällä on hienoja paikkoja mutta en osannut odottaa mitään tällaista! Tottakai satumaisen hienoja paikkoja on ollut monessa muussakin maassa, kuten Andien vuoristo Torres del Painessa Chilessä, Glaciar Perito Morenon jäätikkö Argentiinassa tai Salar de Uyunin suola-aavikko Boliviassa mutta Jenkit on vaikuttavin yksittäinen maa, toki maa on älyttömän suurikin. Multa kysytään usein, että mitä suosittelen matkakohteina ym. ja niihin kysymyksiin on aina aika vaikea vastata mutta nyt on kyllä vastattava, että Jenkit on loistopaikka esim. road tripille ja tietysti täällä on muitakin mahtavia yksittäisiä paikkoja, jos ei road trip kiinnosta, kuten New York ja Los Angeles :)

Käytiin tosiaan tällä viikolla aika monessakin eri luonnonpuistossa ja tässä postauksessa ajattelin kertoa, että missä kaikkialla käytiin ja oliko näkemisen arvoisia paikkoja. En enää innostu niin paljoa vuorista, koska aika usein ne kuitenkin muistuttavat toisiaan ja olen nähny niitä niin älyttömän paljon ympäri maailmaa mutta USA on kyllä poikkeus, sillä täällä kaikki nämä luonnonpuistot ja vuoret ovat olleet ihan mielettömän upeita ja nimenomaan erilaisia!

(Valley of Fire)

Ensimmäinen paikka Las Vegasista lähdön jälkeen oli Valley of Fire, joka sijaitsikin todella lähellä. Sinne pääsee siis helposti ja nopeasti. Paikan nimi kertookin jo aika paljon, eli siellä tosiaan oli aika hemmetin kuuma eikä ulkona viitsinyt/pystynyt juurikaan edes olemaan. Muuten tämä luonnonpuisto oli hieno ja siellä oli suuret todella upeat punaiset kalliot. Menee samaan sarjaan Vegasin ja Death Valleyn kanssa: ei kannata matkustaa kesällä, haha!

Valley of Firen jälkeen ajoimme Zion National Parkin läpi ja se puisto oli todella mahtavan näköinen. Pystysuoria vuorenseinämiä ja tie kulki siellä kanjonissa näiden vuorien välissä.

(Zion National Park)

Tämän jälkeen ajettiin yhdelle maailman kuuluisimmalle nähtävyydelle, nimittäin Gran Canyonille mutta tästä teen erillisen postauksen ja kerron siitä lisää sitten siinä :)

Gran Canyonin jälkeen ajettiin Horseshoe Bendille. Tämän kohteen olin löytänyt netistä ja halusin päästä käymään siellä. Paikan päällä oli taas asteita ihan kivasti... 43 muistaakseni ja kuuma oli :D Nähtävyydelle piti kävellä jonkin matkaa ja, kun päästiin siihen kielekkeelle niin voi, että miten upea se oli, siis todella kaunis näky! ! <3

(Horseshoe Bend)

Horseshoe Bendiltä ajettiinkin sitten New Mexicon osavaltioon ja siellä paikkaan nimeltä Shiprock. Shiprock on kylä, joka mitä ilmeisimmin on saanu nimensä kylän vieressä olevalta todella suurelta kiveltä. Se "kivi" oli siis vuoren kokoinen. Todella vaikuttava ja hieno ilmestys. Tämä kivi sijaitsi ihmeellisen erämaan keskellä, jonne meni todella huonot tiet ja sinne paikkaan olisi voinut helposti vaikka eksyä. Meillä tuli vähän kiire päästä pois sieltä, sillä aurinko alkoi laskea ja pimeässä olis ollut vieläkin vaikeampi suunnistaa pois. Horseshoe Bendillä oli ihmisiä vaikka kuinka paljon, sillä se on tunnettu turistinähtävyys mutta Shiprockilla ei ollut yhtään ihmistä. Sinne ei siis mene virallista tietäkään.

(Shiprock)

Ajoimme tuon yhden päivän aikana kolmessa eri osalvaltiossa, Arizonasta Utahiin ja sieltä New Mexicoon. Seuraavana päivänä ajoimme Coloradon läpi takaisin Utahiin ja tänne Salt Lake Cityyn. Tänään lauantaina meillä on tarkoitus ajella lähemmäs Kanadan rajaa ja jäädään viikonlopuksi Yellowstonen luonnonpuistoon, mielenkiinnolla odotan, että jospa nähtäisiin karhuja! Niitä siellä nimittäin riittää! Laittelen sieltä sitten someen materiaalia jo nyt viikonlopun aikana. Ihanaa viikonloppua!

 

#USA #AutollaJenkkeihin #NeaLindberg #ONKOUSATODELLAKINTÄLLAINEN #2018 #Amerikka #Matkailu #life #Lifestyle #omaelämä #Travel #luonnonpuitot #suosittelut #Matkablogi #Maisemat #Shiprock #HorseshoeBend #Indiedays #ZionNationalPark #ValleyofFire

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
_DSC9384-2.jpg

Nea Lindberg

WELLNESS - TRAVEL - LIFESTYLE