Etsi

AMMUSKELUA LIIKENNEVALOISSA


Instassa paljastinkin heti tapahtuman jälkeen, että mitä koimme ja nyt ajattelin avata tilannetta myös täällä blogin puolella. Lähdimme siis tiistaina aamulla Acapulcon kaupungista ajamaan rannikkoa pitkin kohti Lazaro Gardenasin pientä kylää ja ennen kuin matka ehti kunnolla edes alkaa niin saavuimme väärään paikkaan väärään aikaan. Käytiin syömässä aamupala ja sen jälkeen haettiin matkalle mukaan Starbucksista mulle kahvi ja Tompalle kaakao. Oltiin siis vielä Acapulcon keskusta-alueella, kun päädyttiin isoon risteykseen, johon liikennepoliisi pysäytti meidät ja samalla syttyi punaiset liikennevalot. Liikenne täällä päin maailmaa on välillä sen verran kaoottista, että risteyksissä on poliisit ohjaamassa liikennettä, vaikka samassa paikassa olisi liikennevalotkin. Oltiin siis jonossa ensimmäisenä ja juteltiin siinä normaalisi kunnes kuultiin, että ihan meidän vierestä alkoi kuulumaan aseen laukauksia. Tarkasteltiin tilannetta varmaan noin 10 sekuntia, jonka aikana ammuttiin viisi laukausta. Ihmiset juoksenteli ympäriinsä ja piiloutu autojen taakse ja liikennettä ohjaava poliisikin siirtyi risteyksen keskeltä syrjään puhuen radiopuhelimeensa.

Ainoa reitti mihin päästiin ajamaan oli vastaantulevien kaista vasemmalle käännyttäessä, ja niillehän sitten sopivasti vaihtui valot vihreäksi ja meitä kohti ajoi moottoripyörä ja autoja. Ehdittiin kyllä väistämään ja hetkessä olimmekin jo kaukana tilanteesta, thank god! En tiedä mitä olisimme nähneet tai joutuneet kokemaan jos olisimme olleet ruuhkan keskellä mutta onneksemme pääsimme ajamaan tilanteesta pois. En tiedä ajatteleeko joku nyt tätä hirveänä liikenteen vaarantamisena (mitä se toki oli) mutta ajoimme suoraan vastaan tulevien kaistaa pitkin pois, sillä muuta reittiä ei sillä hetkellä tosiaan ollut. Mietin näin jälkeenpäinkin, että mitäköhän ihmettä siellä oikein tapahtui. Oliko se joku pikku juttu vai oliko siellä todellinen tilanne päällä? Koska jos oli, niin selvisimme siitä todellakin onnella ja tuurilla! Hyi kamala!!

Tähän saakka Meksikossa mutta erityisesti Acapulcossa on näkynyt todella raskaasti aseistettuja poliiseja ja armeijan sotilaita joka puolella. Heti tuon ampumavälikohtauksen jälkeen meitä ajoi vastaan iso maastokuosinen kuorma-auto, jonka lava oli täynnä sotilaita. Maa taitaa periaatteessa olla jonkinlaisessa sotatilassa rikollisuutta vastaan. Yksi seuraajistani tuli myös kertomaan samaa Acapulkon tilanteesta....

En olisi koskaan uskonut, että joutuisimme tuollaiseen tilanteeseen, vaikka faktahan on se, että täällä maailmalla sattuu ja tapahtuu koko ajan ja vielä pahempiakin asioita. Oli päivässä kuitenkin iloakin nimittäin ajoimme koko matkan rannikkoa pitkin kauniissa maisemissa ja pysähdyimme välillä ottamaan valokuvia, joista tulikin ihan superhienoja! Maisema oli mieletön!! <3

PS. Ihanaa juhannusta!

 

#AMMUSKELUALIIKENNEVALOISSA #Mexico #Meksiko #NeaLindberg #Indiedays #Lifie #Lifestyle #Matkailu #Matkablogi #2018 #City #Acapulco

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
_DSC9384-2.jpg

Nea Lindberg

WELLNESS - TRAVEL - LIFESTYLE