Etsi

FAKTAT HAVANNASTA


Tähän postauksen alkuun haluan heti sanoa, että tykkään Havannan kauniista kaupungista ja sen mielettömästä tunnelmasta! Jokaisen pitäisi päästä kokemaan Havanna edes kerran elämässään, se oikeasti on jotain todella ainutlaatuista! Vaikka nyt on turismin osalta low season ja sään puolesta rainy season niin sää suosi meitä koko neljän päivän ajan ja aurinko paistoi lähes koko ajan! Ehdittiin näkemään paljon uutta, käytiin kävelemässä, otettiin taas pakollinen turistiajelu kaupungilla, hengailtiin välillä hetki netissä ja mukavaa oli. Mutta nyt olisi aika kertoa vähän faktoja Havannasta niin hyviä kuin huonojakin ;)

Pari vuotta sitten taidettiin viettää Havannassa vain kolme yötä ja se oli aika täydellinen aika ja tällä kertaa otimme neljän yön vierailun kaupunkiin, jonka taisinkin mainita tuossa edellisessä postauksessa. Neljä yötä oli kyllä liikaa, ainakin meille. Tekemistä kaupungissa ei loputtomiin ole. Itse suosittelisin siis vain kahden tai kolmen yön vierailua. Mistä emme tykänneet Havannassa: Ihan ykkösenä tulee mieleen ruoka, jonka taso on ällistyttävän huono! Olen aika varma, että monet paikan päällä käyneet voivat yhtyä tähän ja tiedänkin itse asiassa joitakin, jotka ovat asiasta samaa mieltä. Ruoka ei tosiaankaan ole mitään hyvätasoista, päinvastoin. Söisin huomattavan paljon mieluummin vaikka ABC:llä. Kuulimme eilen, että Havannasta vissiinkin löytyy yksi hyvätasoinen ja tunnettu ravintola mutta en muista enää nimeä, kun se meille nopeasti espanjaksi kerrottiin. Koen, että ruoka on yksi tärkeimmistä asioista matkakohteessa ja, jos ruoan taso on yleisesti todella huono niin ei siitä matkasta samalla tavalla nauti. Yleensä odotetaan, että päästään ravintolaan nauttimaan mutta Havannassa sitä ei odota koska ei todellakaan tee mieli syödä yhtään mitään. Haisevat kadut (ei toki kaikki). Kaduilla oli eläinten ulostetta ja haisevia kaivoja nehän siinä sitten vähän haisee. Ei tämä mikään suuri ongelma ole eikä tällaista ollut kuin joillain kaduilla. Tyrkyttävät ihmiset. Koko ajan on ravintoloiden sisäänheittäjät kimpussa, lähtevät kävelemään perään keskustassa liikkuessa. Tavallisetkin ihmiset ovat koko ajan kyselemässä jotain. Kun vastaat kysymykseen "where are you from?" viidettä sadatta kertaa niin se alkaa vähän kyllästyttää. ''Air bnb'' taso on todella surkea. Kuubassa turistit ovat perinteisesti majoittuneet vuosikymmeniä tai -satoja casa particulareihin mutta nykyään näistä käytetään nimitystä air bnb, koska se on muodikasta ja kuulostaa coolimmalta. Netti. Joissain isoimmissa hotelleissa on netti mutta niihinkin tarvitse erikseen ostettavan kortin. Kortit ovat valtion virallisesta myyntipaikasta lähes aina lopussa mutta mustan pörssin kauppiaat kauppaavat näitä kortteja siinä virallisen myyntipaikan vieressä kaksin tai kolminkertaisella hinnalla. Virallinen hinta 1CUC/1 tunti. Me ''air bnb'' -asukkaat istumme kiltisti keskustassa torin reunalla ulkona näpyttelemässä kännyköitämme, sillä netti toimii siinä parhaiten. En tiedä onko virallisia sisätiloja edes olemassa, jossa nettiä voisi käyttää, sillä paikallisetkin olivat siellä torilla. Hintataso, on sama kuin Suomessa mutta laatu kaikessa (esim. ruoassa) on taas jotain aivan omaa luokkaansa.

Miksi sitten suosittelen jokaiseen käymään Havannassa jos miinuksia kaupungista/maasta löytyy noin paljon ? Tässä yksinkertaisuudessaan vastaus: Upea arkkitehtuurisuus - useimmat rakennukset ovat alkuperäisessä kunnossaan. Siis ilman mitään koskaan tehtyjä remontteja. Se on aika huikea näky. Autot - Kadut ovat täynnä jopa 70 vuotta vanhoja autoja. Mekin teimme kiertoajelun vuoden 1949 Chevroletilla. Valokuvat/ihmiset - Se yksityiskohtien määrä on jotain aivan uskomatonta.

Havanna täyttää ensi vuonna 500 vuotta eli kaupunki on todella vanha, ja siltä se myös näyttää. Todella mielenkiintoisella tavalla. Kaupunkia ei oikein voi selittää, se pitää itse kokea. Varaa siis matka, sitä et varmasti tule katumaan! :)

Omia mielipiteitä saa ja pitääkin jakaa ja, jos joku teistä on käynyt muuallakin, kuin vain Havannassa niin olisi kiva kuulla, että miten nämä asiat ovat maaseudulla ?

 

#Cuba #NeaLindberg #Indiedays #love #Matkailu #Matkablogi #travelling #Travel #roadtrip #FAKTATHAVANNASTA #2018 #City #OldTown #Havana #Havanna

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
_DSC9384-2.jpg

Nea Lindberg

WELLNESS - TRAVEL - LIFESTYLE