Etsi

KAUHEA KOKEMUS!


Nicaraguassa ollaan ja rajalta on selvitty! Ei voi muuta sanoa kun että huhhuh! Todellinen kaaos ja aika hirveä kokemus :D Nämä ovat niitä automatkailun sanoisinko lisämausteita, joita ei lentäessä tai muilla julkisilla kulkuvälineillä liikkuessa joudu tai pääse kokemaan. Costa Rican puoli oli aika easy ja nopea mutta Nicaragua ei tosiaan ollut helppo. Pisimpään olemme joutuneet olemaan rajalla viisi tuntia aikoinaan, kun ajoimme Ukrainaan mutta mikään ei silti vedä vertoja tälle tämän päiväiselle. Ei lähellekään.

Costa Rican puoli meni siis jotakuinkin rauhallisesti ja siellä käveltiin (ja välillä ajettiin autolla) muutamalta luukulta toiselle avustajan kanssa ja haettiin leimoja papereihin ja passeihin ja homma oli selvä. Ilman apua raja olisi kuitenkin ollut todella hankala sillä rakennukset, joista leimat haettiin, sijaitsi niin erillään toisistaan, että olisi ollut vaikeaa löytää oikeita tiskejä, joihin mennä. Silläkin uhalla, että joku syyttää taas korruption tukemisesta niin maksoimme 20 dollaria tästä avusta ja toiset 20 dollaria siitä hyvästä, että meidän autoa ja matkatavaroita ei tutkittu ja säästimme näin kaksi tuntia aikaa.

Sitten olikin aika siirtyä rajan Nicaraguan puolelle. Siitä alkoikin sellainen sirkus, että ei olla ennen nähty. Auton ympärille kerääntyi useita miehiä ja joku nappasi auton paperit Tommin kädestä avoimesta auton ikkunasta ja juoksi auton edessä, että seuraisimme häntä. Samaan aikaan yksi miehistä polki polkupyörällä auton edessä ja viittoi tulemaan perässä, ja muutama mies roikkui aivan auton vieressä ja jokainen tarjosi apuaan. Kilpailu oli kovaa sillä avusta maksetaan hyvä korvaus paikalliseen palkkatasoon nähden. Valitsemme apuriksi tämän polkupyörällä ajavan miehen, joka tuntui puhuvan englantia ainakin avustavasti. Jostain ne auton paperitkin ilmeistyivät meille takaisin. Mies vei ja ohjasi meitä edestakaisin milloin mihinkin luukulle ja leimoja lyötiin joka paperiin. Tiskit vaan vaihtuivat ja aina piti maksaa jotain ja loppujen lopuksi näihin kaikkiin maksuihin meni 150 dollaria, molemmat rajat yhteen laskettuna. Merkille pantavaa oli se, että vaikka kävimme todella monella eri luukulla, joissa työskenteli vähintään yhtä monta eri virkailijaa niin meidän ei tarvinnut missään vaiheessa puhua mitään. Riitti, kun antoi rahaa. Rajanylitys oli selvästi vain liiketoimintaa. Viimeksi olemme olleet tuollaisessa pyörityksessä viime kesänä Linnanmäellä :D Halvemmallakin olisi tosin päässyt, jos oltaisiin annettu tutkia auto molemmilla rajoilla. Maksoimme siis Nicaraguankin puolella siitä, että matkatavaroita ei tutkita. Sen sijaan Jeeppi piti näytösluonteisesti ajaa läpivalaisuun. Kaikki matkatavarat nostettiin pois autosta ja minä jäin vahtimaan niitä tullirakennuksen viereen parkkipaikalle. Tommi lähti tämän avustajan kanssa ajamaan kohti läpivalaisua, jossa olikin pitkä jono rekkoja odottamassa samaa toimenpidettä. Jonon ohi pääsi 40 dollarilla ja näin sitten toimittiin. Odotteluun olisi mennyt taas liian pitkään. Dronet muuten takavarikoidaan Nicaraguan rajalla, joten senkin takia kannattaa maksaa siitä hyvästä, että matkatavaroita ei tutkita, jos sattuu dronen kanssa matkustamaan.

DRESS FROM NELLY.COM

Jokainen ihminen kenen kanssa mitään juteltiin (myös Costa Rican mutta etenkin Nicaraguan puolella) sanoi, että Nicaraguassa on nyt todella vaarallista, eikä sinne kannattaisi mennä eikä varsinkaan jäädä yhtä päivää pidemmäksi ajaksi. Viikonloppu on kuulemma kaikista pahinta aikaa ja silloin ei missään nimessä suositeltu ajamaan senttiäkään mihinkään suuntaan. Mielenosoittajat ovat aseiden kanssa tukkimassa teitä ja kuulemma myös todella väkivaltaisia - ei ole väliä oletko turisti vai paikallinen. Ollaan kyllä kuultu muualta vähän rauhallisempiakin uutisia, että en sitten tiedä mutta tämä tuli nyt paikallisten ihmisten suusta suoraan ilman välikäsiä. Nyt ollaan siis turisteille suunnatussa San Juan Del Surin kylässä tässä rajan lähellä ja täällä on onneksi rauhallista.

Käytiin eilen illalla heti katsastamassa kivannäköinen rantaravintola, jossa otettiinkin nuo mekkokuvat! Mekosta puheenollen, olen himoinnut tuon tyylistä mekkoa ysi luokalta asti ja nyt vasta sain hankittua sen :D Yritin etsiä Nellyn sivuilta linkkiä kyseiseen mekkoon mutta ilmeisesti se on nyt tällä hetkellä loppuunmyyty. Lähdetään nyt ajamaan Hodurasiin ja toivotaan vaan parasta! :)

 

#2018 #Nicaragua #Indiedays #NeaLindberg #CostaRica #Travel #travelling #Matkailu #Matkablogi #Lifie #Lifestyle

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
_DSC9384-2.jpg

Nea Lindberg

WELLNESS - TRAVEL - LIFESTYLE