Etsi

KARIBIANMERELLÄ...


Postaus sisältää affi-linkkejä*

JUMPSUIT FROM NELLY.COM here* (Tästä kannattaa ottaa yksi isompi koko)

Ihanaa olla taas maan päällä vaikka purjehdus ei loppujen lopuksi kovin pitkään kestänytkään. Viiden päivän veneretkeen mahtui silti kaikenlaista. Kun näimme purjeveneen ensimmäistä kertaa Cartagenan satamassa, ajatuksemme olivat suurin piirtein tällaisia; ''ei kai me tolla mennä", "miten me kaikki 10 ihmistä mahdutaan tuonne", "tästä tulee varmasti vaikeaa''.

Kaksi ensimmäistä päivää tuntuivat loputtomilta ja teki mieli vain itkeä ja toivoin vain matkan loppuvan. Itse en kärsinyt kunnolla merisairaudesta, luojan kiitos mutta moni muu kärsi ja myös Tommi voi todella pahoin ensimmäiset kaksi päivää ja makasikin 30 tuntia putkeen sängyssä, mitä nyt välillä kävi oksentamassa. Vene heilui todella pahasti aallokossa ja tuntui, kun se olisi kipannut ympäri. Henkisesti voin todella huonosti ja olin aika romahtamispisteessä... mietin vain: miten olin laittanut itseni sinne ja miksi olin edes suostunut tähän :D Se oli raskasta mutta tilanne onneksi parani heti parin päivän jälkeen, kun saavuimme tyyneen mereen ja pysähdyimme ensimmäistä kertaa pariksi yöksi ja kokonaiseksi päiväksi. Aurinko paistoi, maisemat olivat todella kauniit ja elämä alkoi ikään kuin uudelleen, kaikki oli taas hyvin! :)

Ruoka oli joka päivä todella hyvää, kokki oli loistava! Meille kuului kolme ateriaa päivässä: aamupala, lounas ja illallinen. Ruoan suhteen kaikki oli siis hyvin. Meri oli myös lämmintä, pääsi saarille kävelemään, snorklaamaan ja muut matkustajat olivat mukavia. Oli kuitenkin mielenkiintoista huomata miten me neljä suomalaista kaipasimme välillä ''rauhaa''. Veneessä oli ihmisiä Australiasta, Hollanista ja Sveitsistä ja he olivat puheliaita ja kovaäänisiä ja viihtyivät selkeästi porukassa. Me taas ajauduimme usein omiin oloihin ja pois siitä kauheasta hälinästä, vaikka toki keskusteluihin osallistuimmekin mutta ei niin kokonaisvaltaisesti kuin monet muut, jotka tuntuivat viettävän yhdessä koko valveillaoloaikansa. Oli ihana välillä jäädä hiljaiseen veneeseen, kun muut lähtivät saarelle snorklaamaan. Pelasimme korttia, katsottiin Netflixiä ja siitä puheenollen, aloitimme Tommin kanssa uuden sarjan - Suitsin, joka muuten oikeasti vaikuttaa aika hyvältä! Jasminin kanssa pelattiin ''Arvaa kuka'' peliä, otettiin vähän aurinkoa ja parannettiin maailmaa :) Aika täydellistä! Oli kyllä huippua, että lähdimme nelistään merelle, kiitos siis Tomin ja Jasmin mukavasta seurasta! <3

Yllätyksenä ja isoimpana miinuksena oli, että tässä veneessä ei ollut kunnon suihkua!? Tai oli suihkun tapainen vesipumppu mutta sitäkään ei saatu käyttää veden säästämisen vuoksi kuin rajoitetusti. Maksoimme viiden päivän matkasta vähän reilu 500€/per nuppi, eli yhteensä yli 1000 euroa meiltä kahdelta ja mielestäni tuohon hintaan pitäisi saada kunnon suihku ja paremmat puitteet muutenkin, eikä pitäisi olla ongelmia esim. veden riittävyyden kanssa. Tämä oli suurin miinus ja mielestäni hinta oli liian korkea olosuhteisiin verrattuna. Kokemuksena tämä oli kuitenkin tuhat kertaa mielenkiintoisempi kuin se, että oltaisiin vain lennetty lentokoneella Kolumbiasta Panamaan. Näimme esimerkiksi ensimmäistä kertaa meritähtiä, veneilimme täysin pimeässä tähtitaivaan alla, näimme suuria rauskuja ja kerran Tommi ja pari muuta miestä piti hakea pienellä veneellä pois saaresta, sillä suuri hai oli uinut liian lähelle venettä, joten saarelta ei voinut uida pois. Kokemus oli siis kaikkineen mielenkiintoinen ja alkushokin jälkeen myös rentouttava.

Saatiin Jeeppikin heti eilen tullista ulos ja ajeltiin Karibianmeren puolelta Panaman läpi, eli huikeat 70 kilometriä, Tyynenmeren rannalle Panama Cityyn. Kerron paikasta lisää seuraavassa postauksessa. Ihanaa viikonlopun alkua!

 

#2018 #Matkailu #Travel #travelling #Indiedays #Lily #NeaLindberg #inspiration #KARIBIANMERELLÄ #Panama

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
_DSC9384-2.jpg

Nea Lindberg

WELLNESS - TRAVEL - LIFESTYLE