Etsi

"PABLO WAS THE KING OF MEDELLIN"


Enpäs ajatellut viihtyväni Medellinin kaupungissa näin hyvin, kun olin tutkinut etukäteen lähinnä vain Cartagenaa, johon saavuttiin eilen. Oli kuitenkin todella kiva kolmen yön stoppi tässä Narcosin (Netflix!) ensimmäisestä tuotantokaudesta tutussa kaupungissa :) Kierreltiin eri ravintoloita ja kahviloita, seurattiin paikallisten yöelämää tai ennemminkin yöelämään valmistautumista myöhään illalla ja käytiin suuressa kauppakeskuksessa, joka oli yllättävän hiljainen, kun kaupunki muuten on aivan täynnä vilinää, vilskettä ja basson jytkettä. Käytiin muuten ostamassa taas uusi drone, kun edellinen tippui sinne Salar de Uyunin suolaveteen... Sitä edellinen kopterihan me ajettiin juuri ennen reissuun lähtöä lipputankoon, joten saa nähdä mitä tälle kopterille tapahtuu ja milloin D;

Yhtenä päivänä Medellinissä pyysimme hotellia hankkimaan meille kuskin, joka kävisi näyttämässä meille paikkoja kaupungissa. Erityisesti meitä kiinnosti Pablo Escobarin mestat. Ajeltiin useampi tunti ympäri kaupunkia ja kuski kertoi, mitä missäkin oli tapahtunut. Miehellä itsellään oli ikää jo 75 vuotta, joten hän oli nähnyt kaiken Medellinistä... kaupunki oli kasvanut hänen elinaikanaan 250 000 asukkaan pikkukaupungista 2,5 miljoonan asukkaan suurkaupungiksi ja todennäköisesti tähän on vaikuttanut myös Pablo, sillä hän rahoitti ja rakennutti kymmenittäin suuria rakennuksia kaupunkiin, joista osassa ihmiset saivat asua ilmaiseksi. Pablo oli siis todella suosittu mies siihen saakka, että hän erehtyi lähtemään politiikkaan ja sen seurauksena aloitti sodan kaikkia vastaan...

Miehen kertomat tarinat oli todella mielenkiintoisia ja hurjia. Niitä olisi voinut kuunnella vaikka miten pitkään. Kertomuksia elävöitti vierailut Pablo Escobarin haudalla sekä talolla, jossa hänet ammuttiin. Kuski kertoi, että vielä 90-luvun alussa Medellinissä tapettiin 12 000 ihmistä joka vuosi. Kuolleita oli kaduilla joka päivä, pommit räjähtelivät ja autot paloivat. Ihmiset pelkäsivät liikkua ulkona. Tämä kaikki kuulosti senkin takia todella mielenkiintoiselta, että oltiin nähty juuri edellisenä päivänä paikallislehden kannessa kuva, jossa ilmeisesti joku merkittävä henkilö makasi kuolleena kadulla ja kysyttiin sitten joltain mieheltä, että mikäs täällä on meininki. Hän kertoi, että nykyään kaupungissa tapetaan noin 500 ihmistä vuosittain, mikä näin omaan korvaan kuulostaa todella suurelta määrältä mutta hän vain kertoi nauraen, että tuo "ei ole mitään" ja, että kaupunki on nykyään kuin paratiisi - ja kai se on uskottava, kun vertaa tuota lukua Escobarin aikaan. Suurin osa noista kuolleista saa nykyään surmansa huumejengien välisissä yhteenotoissa. Mekin muuten kävimme kuskin kanssa yhdessä Medellinin slummeista, jossa oli edellisellä viikolla ollut jengien välinen sota. Nyt oli onneksi rauhallista.

Nyt ollaan Cartagenassa, Karibianmerellä! Tänään on ensimmäinen kokonainen päivä täällä ja seuraavaksi lähdetään viemään pyykit pesulaan ja käydään hoitamassa muutamia auton asioita :) Kerron taas lisää seuraavassa postauksessa, ihanaa maanantaita!

 

#PablowastheKingofMedellin #2018 #Travel #Kolumbia #Matkailu #Matkablogi #NeaLindberg #Indiedays #Lifie #Lifestyle

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
_DSC9384-2.jpg

Nea Lindberg

WELLNESS - TRAVEL - LIFESTYLE