Etsi

ENSIVAIKUTELMA KOLUMBIASTA ?


Tätä on odotettu, nimittäin Kolumbiaa! Täällä sitä nyt ollaan ja ensivaikutelma maasta on erittäin hyvä! Maa on todella kaunis ja täällä on paljon hyviä ravintoloita ja ruoka on ollut taivan taivaallisen hyvää. Ylivoimaisesti parhaat ravintolat koko Etelä-Amerikan matkan aikana, vaikka ei olla ehditty vielä edes Cartagenaan saakka, jota odotankin kaikista eniten! :) Saavuttiin tänne viime sunnuntaina Ecuadorista ja rajalla meillä kesti vain kaksi tuntia, vaikka normaali odotusaika on mitä vain viidestä tunnista yli kymmeneenkin tuntiin. Miten tämä oli sitten mahdollista? Meillä kävi tuuri. Pyydettiin hotellilta late checkout Quitossa ja syötiin rauhassa lounas. Matkaan siis lähdettiin iltapäivällä, että oltaisiin rajalla vasta illalla, koska ajateltiin, että siellä olisi hiljaisempaa siihen aikaan. Asiahan olikin kuitenkin päinvastoin. Mentiin jonoon ja pian siihen ilmestyikin kaksi miestä myymään meille nettiliittymiä. Ostettiin netit hintaan 5$ ja, kun kaupat oli tehty niin sitten heillä olikin valmiina seuraava diili; 20 dollarilla (per henkilö ) koko jonon ohi. Keskustelua käytiin googlekääntäjällä. Epäröitiin hetki, että eihän tämä voi toimia mutta, kun katsottiin sitä vähintään 500 ihmisen muodostamaa koko talon ympäri kiemurtelevaa jonoa niin päätettiin ottaa riski. Tommi lähti rakennuksen toiselle puolelle toisen miehen kanssa tarkastamaan tilannetta ja minä jäin pitämään meille paikkaa jonossa. Meni ehkä noin 15 minuuttia niin mies tuli hakemaan minuakin... ja toden totta, päästiin jonon ohi! Miehellä oli sopimus vartijoiden pomon kanssa ja he päästivät meidät leimaamaan passit ennen muita. Tilanne oli kyllä meillekin nolo ja hävetti silloin ja hävettää näin jälkikäteen mutta odottaessa olisi mennyt pitkälle yöhön niin nyt sitten toimittiin näin. Maassa maan tavalla.

Ollaan oltu nyt siis vajaa viikko Kolumbian puolella ja onneksi ei tarvitse kiirehtiä pois täältä. Oltiin ensimmäinen yö rajakaupungissa Ipialesissa, josta jatkettiin aamulla matkaa Kolumbian kolmanneksi suurimpaan kaupunkiin Caliin. Eilen sitten saavuttiin toiseen suurkaupunkiin Medelliniin ja täällä riittää vilinää ja vilskettä ja ihan hulluna kaikkia ihan mielettömiä kahviloita/ravintoloita. Käytiin eilen yhdessä mun valitsemassa mestassa ja täytyy sanoa, että se sieni-kanasalaatti oli ihan parhaimpia salaatteja, mitä olen koskaan syönyt! Tänään siis jatketaan ravintolakierrosta :)

 

#Kolumbia #NeaLindberg #Indiedays #colombia #Matkailu #Matkustaminen #Matkablogi #inspiration

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
_DSC9384-2.jpg

Nea Lindberg

WELLNESS - TRAVEL - LIFESTYLE