Etsi

ELÄN JOKAISEN UNELMAA


”Elät jokaisen unelmaa, saat vaan olla ulkomailla ja nauttia” Kyllä, elän oman elämäni unelmaa mutta moni unohtaa tai ei tiedä täällä ulkomailla olon haasteista. Kuvat ovat kuitenkin vain kuvia ja tietysti todellisia mutta niiden takana tapahtuu paljon muutakin. Matkustaminen ja loma ovat kaksi täysin eri asiaa. Me matkustamme, emme ole lomalla. Täällä tehdään todella paljon töitä, koska ilman palkkaa näitä matkoja on mahdoton toteuttaa. Mikään tässä maailmassa ei tule ilmaiseksi. Työ ja tällainen matkustustyyli on erittäin haastava yhdistelmä, kun tämä olisi haastavaa ilman töitäkin. Vapaapäiviä töistä meillä ei ole käytännössä koskaan vaan niitä tehdään seitsemänä päivänä viikossa. Olemme joutuneet jokaisella matkalla useasti siihen tilanteeseen, että netti ei ole tarpeeksi hyvä ja sen hyvän netin löytämiseen on joutunut näkemään äärimmäisen paljon aikaa, vaivaa ja stressiä. Netti on asia, jota tarvitsemme matkalla kaikista ENITEN ja matkat taas suuntautuvat paikkoihin, joissa sen kanssa on eniten haasteita.

Olemme ajaneet tällä matkalla jo lähes 20 000 kilometriä ja siihen on mahtunut vaikka mitä hienoja paikkoja ja uskomattomia kokemuksia mutta myös pettymyksiä. Niin kuin tässä postauksessa kerroin - monet eksoottiset ja hienot paikat löytyvät jostain sieltä niin syrjästä kuin olla voi. Ajaminen voi viedä monta päivää, tuhansia kilometrejä ja siihen mahtuu huonoja teitä, hidasta ajoa, huonoja hotelleja, huono netti, eikä tarjolla ole välttämättä kunnon ruokaa. Kirjoitan tätä postausta autossa istuessa kännykällä ja juuri tätä kohtaa kirjoittaessa Tommi totesi, että ”mistä me saadaan tänään ruokaa?” :D Nii-in, sanoppas se. No onneksi muutaman sadan kilometrin päästä löytyi kaupunki nimeltä Trujillo (Perussa), josta löysimme koko tähän astisen matkamme hienoimman kauppakeskuksen, josta löytyi (lähes) kaikki maailman ravintolat ja vaateliikkeet! Tuollaista ei olla nähty koko Etelä-Amerikassa ennen tätä!

Kaikesta huolimatta määränpäässä sinua voi odottaa totaalinen järkytys ja pettymys. Jos haluaa oikeasti nähdä maailmaa turistikohteiden lisäksi, on otettava riskejä ja tehtävä uhrauksia. On otettava ne kaikki riskit mitä täällä maailmalla on ja monessa näissäkin maissa, missä me olemme: ryöstöt, kidnappaukset, tapot ym. Näitä tapahtuu ihan oikeasti mutta riskien toteutumiseen voi onneksi jonkin verran itse vaikuttaa. Turvallisuuden kannalta kannattaa olla kartalla, mitä missäkin tapahtuu. Seuraamme koko ajan niin paljon kuin mahdollista eri kanavia, että tiedämme, missä tapahtuu ryöstöjä ja muita ikäviä asioita. Road tripit vaativat käsittämättömän paljon aikaa ja vaivaa selvittää erilaisia asioita. Lautat, kaikenlaiset liput, vakuutukset, reitit, hotellit ja jopa ravintolat ja ruokakaupat, sekä ajoneuvon huoltopaikat, eri maiden käteiset, kun maat vaihtuu tiheään ym., sairaalassakin on pitänyt käydä pariin kertaan... Kaikenlaista täällä sattuu ja yllättäviä tilanteita tulee... Ajopäivät voivat olla kolme tai vaikka 12 tuntia, joskus ollaan ajettu jopa yli 20 tuntia mutta ei tällä reissulla kuitenkaan... toki jokainen päättää paljonko haluaa ajaa mutta joskus on lähes pakko ajaa 12h, sillä matkalla ei tule mitään paikkaa, johon voisi jäädä yöksi, ellei sitten nuku esim. autossa. Pitkät ajomatkat vaativat tällöin myös todella aikaisen herätyksen 4-6 aamuyöllä. Jonkun mielestä tämä saattaa kuulostaa raskaalta ja mahdottomalta matkustamiselta mutta se on kuitenkin todella antoisaa ja kaiken tämän arvoista, jännittävää ja todellista seikkailua! Ollaan oltu sellaisissa paikoissa, mihin en ikinä olisi uskonut pääseväni. Jokaista paikkaa ei olla kuvattu videolle enkä voi jokaista paikkaa edes kuvata, sillä näihin kymmeniin tuhansiin kilometreihin ja useisiin kuukausiin mahtuu niin paljon enemmän kuin pystyn ikinä teille jakamaan.

Maailmaa kiertäessä sitä oppii suhtautumaan asioihin uudella tavalla ja maailmaa oppii myös näkemään ihan erilailla kuin aiemmin. Muutos ajattelussa tapahtuu pikku hiljaa ja huomaamatta. Tästä voisi ehkä joskus tulevaisuudessa kirjoittaa ihan oman postauksensa. Olemme aina pyrkineet yöpymään kivoissa ja viihtyisissä hotelleissa mutta heikompiakin majoituksia on matkan varrelle pariin kertaan osunut. Kyllä niistä silti ollaan aina hengissä selvitty, vaikka huoneesta tai hotellin aulasta ei mitään kuvaa Instagramiin saakaan otettua! :D

Tiivistettynä: Ei täällä matkustaessa elämämme aina ole pelkkää upeaa postikorttimaisemaa, upeita hotelleja, hyviä illallisia ja juustolautasia, vaikka niitäkin siis usein onkin. Voisimme toki valita sen, että olisimme aina helpoissa ja hienoimmissa paikoissa mutta silloin jäisi tämä maailma näkemättä ja se olisi aivan liian suuri menetys. Jos teillä koskaan tulee tilaisuutta kokeilla matkustaa pidempi matka autolla niin suosittelisin kokeilemaan. Siitä voi avautua aivan uudenlainen maailma! ♥♥

 

#2018 #ELÄNJOKAISENUNELMAA #Indiedays #NeaLindberg #Matkailu #inspiration #Travel #unelma #Matkablogi #Lifie #Lifestyle #Luetämä

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
_DSC9384-2.jpg

Nea Lindberg

WELLNESS - TRAVEL - LIFESTYLE