Etsi

REHELLISET KUULUMISET!


Perussa ollaan ja matka etenee! Maasta en osaa vielä sanoa mitään, sillä saavuimme tänne vasta nyt mutta ensivaikutelma on aika sama kuin Boliviassa. Tänään ajattelin täräyttää ihan kunnon kuulumiset, nimittäin nyt tuntuu, että on pakko päästä vähän purkamaan ajatuksia, vaikka en ole itsekään varma, että miten tämän pukisi sanoiksi ilman, että kukaan käsittää väärin :) Yksinkertaisesti sanottuna kaipaan tällä hetkellä sellaista kansainvälisyyttä. Ollaan nyt liikuttu viime viikkojen aikana paljon köyhillä alueilla. Vaikka hotellit meillä on ollut pääsääntöisesti todella hyvätasoisia niin ympäristö ei sitä ole välttämättä aina ollut. Ympäristöstä on siis puuttunut hyvät ravintolat, kahvilat ja smoothiepaikat, joissa tykkään esim. aamupalat käydä rauhassa syömässä :) Olemme sen sijaan kyllä nähneet todella hienoja maisemia ja kokeneet unohtumattomia elämyksiä mutta nyt voisi taas vaihteeksi päästä vähän kansainvälisemmän oloisiin paikkoihin. Tästä syystä ajamme Perun läpi aika nopeasti, sillä ennakkotietojen mukaan Peru on yhtä köyhän näköistä seutua kuin Bolivia ja taas puolestaan Kolumbia vaikuttaa juuri sellaiselta paikalta, mihin nyt kaipaan. Olisimme siellä näillä näkymin noin parin viikon päästä, en malta odottaa!

Yleensä hienoimmat ja eksoottisimmat paikat löytyy nimenomaan vähän syrjemmästä ja on myös huippua yöpyä vähän erikoisimmissa paikoissa mutta nyt kun täällä syrjemmillä paikoilla ollaan ajettu monta tuhatta kilometriä putkeen ja joka puolella näkee slummeja, kodittomia ja kerjäläisiä niin se väkisinkin vaikuttaa mieleen. Tykkäsin kyllä todella paljon esimerkiksi Salar de Uyunista ja olisin voinut jäädä sinne pidemmäksikin aikaa, vaikka se paikka todella on keskellä ei mitään.

Ehkä tähän mielialaan vaikuttaa myös eilinen. Lähdimme ajamaan aikaisin aamulla La Pazista, Bolivian pääkaupungista kohti Perua ja keskustassa oli vissiinkin perjantaimarkkinat tai jotain sellaista ja osittain senkin takia kaduilla oli aivan jäätävät ruuhkat. Kadut olivat täynnä ihmisiä raahaamassa kuka mitäkin tavaraa ympäriinsä ja myymässä kaikkea kalan ja porkkanan väliltä suoraan kadulla. Ruuhka oli jotain mitä ei olla koskaan nähty missään ja toivottavasti toista kertaa tulla näkemäänkään. Maailmanlopun meininki. Meillä kesti ajaa kaupungista ulos noin kaksi tuntia. Lisäksi sattui sellainenkin välikohtaus, että olimme järjettömän ruuhkaisessa risteyksessä ja tukittiin vähän yhden taksin pääsyä eteenpäin (kaikki tukkivat toisiansa). Pakitettiin ja yritettiin heti väistää mutta taksikuski päätti tehdä kaiken hankalaksi ja ajoi aina juuri sen verran eteenpäin kuin me pakitettiin, eli sulki meiltä mahdollisuuden väistää ja loppujen lopuksi autojen keulat osuivat yhteen niin, että Jeepin puskuri osui tämän taksina toimivan pakettiauton etukulmaan. Kuski suuttui silmittömästi ja avasi ikkunan ja löi rengasraudalla meidän Jeepin sivupeiliin ja vielä uudelleen takaoven kahvaan!!? Todella absurdi tilanne. Olin järkyttynyt ja niin vihainen, että miten kukaan kehtaa… Onneksi kuski sentään antoi sen verran armoa, että löi näihin muoviosiin niin autoon ei tullut mitään jälkeä. Sillä raudalla, kun olisi pamauttanut suoraan kylkeen niin siitä olisi kyllä tullut paha lommo. Ihme kyllä puskurin kulmassakaan ei näy minkäänlaista jälkeä. Tommi oli kokoajan rauhallinen kuin viilipytty.

Bolivian ja Perun rajalla sattui toinen ärsyttävä tilanne, mikä sai minut aika vihaiseksi. Täällä päin on siis viissiin ihan normaalia, että osa paikallisista ei kohtele sinua ihan niin hyvin kuin voisi ehkä toivoa (näin meille myös kerrottiin), esim. huoltoasemilla meitä ei välttämättä huomioida ja joissain ravintoloissa tilausta ei meinata tulla hakemaan millään. Huoltoasemilla täällä päin maailmaa ei siis saa itse tankata vaan sen tekee aina huoltamon työntekijä. Noh joka tapauksessa eilen rajalla olin menossa hakemaan kynää autosta ja paikallinen mies meinasi tahalleen ajaa päälleni sellaisella tuktukin näköisellä polkupyöräkärryllä. Jos en siis olisi aivan viime hetkellä väistänyt häntä niin jaloille se olisi ajanut!? Hotelleissa ja auton merkkihuolloissa ollaan aina saatu hyvää palvelua mutta kyllä silti ihmettelen näiden paikallisten käytöstä, lähinnä siis Boliviassa :o Muissa maissa vastaavia ongelmia ei ole ollut vaan päinvastoin kaikki on toiminut hyvin ja ihmiset ovat olleet erittäin ystävällisiä ja auttavaisia.

Tämän kaiken edellä mainitun lisäksi, kun saavuimme Punossa hotelliin niin autohallin, johon siis mahtui kokonaista yksi auto, oviaukko oli todella ahdas, ja katu, josta siihen oviaukkoon piti kääntyä oli niin kapea, että ei meinattu saada autoa mahtumaan sinne mitenkään päin. Loppujen lopuksi sama puskurin kulma, joka osui taksiin, osui myös aika kovaa autohallin metalliseen oveen. Ja taas; ei jälkeäkään autossa.

Sellainen perjantai 13. päivä tänä vuonna. Oli paljon epäonnea mutta onneksi auto ja me ollaan kunnossa :) Tästä olisi saanut kyllä melkoisen my day -videon tubeen! Huomenna julkaisen videon suola-aavikolta Salar de Uyunista ja siinäkin videossa kyllä tapahtumaa riittää! :)

 

#Bolivia #Peru #REHELLISETKUULUMISET #2018 #Matkailu #Travel #traveltheworld #Indiedays #inspiration #Lily #roadtrip

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
_DSC9384-2.jpg

Nea Lindberg

WELLNESS - TRAVEL - LIFESTYLE