Etsi

VAIKUTTAAKO AURINKO JA ILMASTO MIELIALAAN ?


Miten ilmasto ja aurinko vaikuttaa mielialaan ja yleiseen jaksamiseen? Hyvin paljon ja uskon, että monet suomalaiset voivat samaistua tähän. Voisin melkein väittää, että lähes jokainen meistä inhoaa talven pimeyttä ja niitä hirvittäviä loskasäitä, joita Suomen talvessa riittää! Myös se talven kylmyys rajoittaa elämää hyvin paljon sillä eihän sitä huvita lähteä ulos, kun pakkasta voi olla kaksikymmentä astetta, pimeys laskeutuu jo ennen kuin pääsee töistä ja ties mitä voi sataa taivaalta vaakasuorassa. Kun menee töihin tai kouluun on pimeää ja, kun lähtee kotiin on taas pimeää. Ja tällaista jatkuu monia kuukausia. Sinänsä ei ole ihme, että Suomessa masennus on niin yleinen sairaus, vaikka maassa asiat muuten ovat paremmin kuin monessa muussa paikassa maailmalla. Yhä useampi suomalainen (noin 10 000 ihmistä vuodessa) muuttaa ulkomaille pysyvästi asumaan, kuka mistäkin syystä mutta varmasti monilla yksi suurimpia asiaan vaikuttavista tekijöistä on se, että aika monessa muussa maassa on miellyttävämpi ilmasto kuin kotimaassa. On selvää, että kun aurinko paistaa ja asut inspiroivassa ympäristössä, olet myös ehkä onnellisempi. Aurinko saa ihmisen liikkeelle eikä hyvillä ilmoilla tule oltua niin paljon neljän seinän sisällä. Olet sosiaalisesti paljon aktiivisempi kesäaikaan, kun olet energinen ja päivät ovat paljon pidempiä kuin talvella. Auringon paistaessa hymyilet, naurat ja olet iloisempi. Hyvällä fiiliksellä on myös stressiä lieventävä vaikutus ja näin asialla on merkitystä ihan fyysiseenkin terveyteen. Siinäpä sitä tulikin taas syitä siihen, että miksi itsekin haluaisin edes kokeilla Espanjassa asumista... Olishan se aika siistiä!

TIGHTS / SIX DEUCE (House of Brandon) SPORT BRA / STROGER

Mitäs mieltä olette ? Pystyttekö samaistumaan tähän ? Jos joku teistä asuu ulkomailla, onko tämä ollut yksi painavimmista syistä ?

 

#2018 #Personal #Matkailu #Matkablogi #ilmasto #aurinko #Indiedays #NeaLindberg #VAIKUTTAAKOAURINKOJAILMASTOMIELIALAAN

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
_DSC9384-2.jpg

Nea Lindberg

WELLNESS - TRAVEL - LIFESTYLE