Etsi

IKÄVÖINKÖ SUOMEA ?


SHIRT FROM NELLY / JEANS FROM LEVI'S / SUNGLASSES FROM RAY BAN (House of Brandon*)

Onko Suomea ikävä? Monien mielestä on ihana palata reissusta kotiin mutta tällä suunnalla ei ole vielä tullut tähän päivään mennessä mitään sellaisia tuntemuksia, ei siis minkään reissun aikana koskaan. Aina on tehnyt vain mieli jatkaa matkaa maailman ääriin. Viime kevään Aasian reissulla ja viimeisessä kohteessa Indonesiassa huhtikuun lopussa tuli oikeastaan melkoinen ahdistus palata takaisin Suomeen, että itku ja kiukuttelu puski aika pahasti läpi. Vaikka asiat kotona ovatkin hyvin niin mieluummin sitä on kuitenkin matkustamassa ja kokemassa asioita maailmalla. Muistan vielä, kun lähdimme Indonesian hotellin pihalta autokuljetuksella kentälle ja hotellin työntekijä ystävällisesti hyvästeli meitä ja kiitteli kolmen viikon olostamme siellä mutta en vain voinut sanoa hänelle mitään, kun pidättelin itkua. Molempia ahdisti palata takaisin Suomeen ja olimmekin jo aloittaneet suunnittelemaan jotain uutta matkaa ja toiseksi viimeisenä päivänä Lombokilla päätimme varata tämän reissun, missä nyt olemme, ensimmäisen kohteen eli Kanadan. Samalla päätimme myös hankkia kesäauton, jolla kävimme kesän aikana vaikka missä, muun muassa Ukrainassa, Venäjällä ja Kazakhstanissa. Näiden matkojen seurauksena teemme tätä tämänkin hetkistä matkaa autolla. Alunperinhän meillä oli aivan toisenlaiset suunnitelmat.

En kuitenkaan sano, ettenkö ikävöisi mitään Suomesta, ikävöin kyllä, kuten esimerkiksi äitiä(!), Robert’sin kauralattea, mökkeilyä ja Sallan kanssa vietettyjä aamutreffejä. Tässä varmasti ne neljä asiaa joita ikävöin eniten. Muuten täällä reissussa pärjää aika hyvin ja Suomea ei mietitä sen enempää. Tietysti täällä huomaa paljon ”pieniä” asioita, jotka toimivat Suomessa paljon paremmin ja toivoisi, että maailmalla toimittaisiin yhtä kehittyneeesti. Esimerkiksi olemme hakeneet tällä reissulla jo kaksi Suomesta tullutta pakettia tullista ja ollaan siinä sitten todettu, että kaikki asiat hoidetaan manuaalisesti papereiden välityksellä ja se kestää, kun Suomessa koko tullausprosessi on elektroninen ja hoidetaan etukäteen ja paketin saa saman tien, kun se saapuu maahan ilman sen suurempia toimenpiteitä. Netti on nykyään ihmisille käytännössä välttämätön ja Suomessa sen toimivuutta ei tarvitse edes ajatella sen enempää, sillä se toimii olit sitten missä hyvänsä. Jopa kännyköissä netti toimii täydellisesti. Täällä sen sijaan saat olla onnellinen jos löytyy hotelli, jossa wifi toimii suht hyvin. Vaikka reissussa ostaisi 3G SIM-kortin niin se ei tarkoita välttämättä mitään. Se voi toimia hitaasti tai ei ollenkaan ja, jos poistut kaupungin ulkopuolelle niin verkkokin katoaa :D Tämä nettiasiahan on sellainen mille 10-20 vuoden päästä naureskellaan, että sellaista se oli silloin. Tulevaisuudessa huippunopeat nettiyhteydet toimivat varmasti maailman jokaisessa kolkassa.

Tiet monessa maassa/paikassa ovat todella huonot. Joutuu oikeasti miettimään, että voikohan päivän aikana ajaa esim. 700km päähän tai kannattaako ylipäätään jonnekin ajaa ollenkaan, sillä tiet voivat olla niin järkyttävässä kunnossa. Vertailun vuoksi; ollaan ajettu yhdessä päivässä esimerkiksi Vantaalta Nordkappiin (1500km), Vantaalta Moskovaan (1100km) ja Slovakian Kocisesta Pärnuun (1300km). Täällä päin maailmaa ei voisi kuvitellakaan ajavansa tuollaisia matkoja yhdessä päivässä, hah :D Asuuko joku muualla kuin Suomessa? Onko ollut hyvä päätös vai onko pitänyt jostain syystä palata takaisin Suomeen? Haluaisiko joku asua muualla kuin Suomessa, missä? :) Olisi kiva kuulla teidänkin mietteitä asiasta! :*

 

#Travel #NeaLindberg #Indiedays #matkailu #Matkustaminen #Brazil #Brasilia #Lifestyle #Lily #SUOMIIKÄVÄ #IkävöinköSuomea #Suomi #Matkabloggaaja #Matkablogi

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
_DSC9384-2.jpg

Nea Lindberg

WELLNESS - TRAVEL - LIFESTYLE