Etsi

MIDDLE OF NOWHERE!


Terkut Cuiabasta, Brasiliasta! Viimeiset pari päivää ollaan vietetty kohtuullisen alkeellisissa olosuhteissa keskellä metsää ja siitä syystä myös netti on ollut aika huono vähän joka paikassa. Snäpissä olenkin puhunut tästä ''kuuluisasta'' metsästä nimeltään the Pantanal. Päätettiin itse asiassa vasta ihan muutama viikko sitten, että käydään täällä eli alun perin meillä ei ollut aikomustakaan tulla tänne päin Brasiliaa mutta onneksi tultiin. Aivan huikeat maisemat ja hieno kokemus! Harmi vain, että satuimme menemään vuoden sateisimpaan aikaan sinne, sillä jaguarit, joita niin kovasti olisin halunnut nähdä, eivät näy siellä samalla tavalla kuin kuivempana vuodenaikana. Tällä hetkellä siellä on kaikki niin vihreää, että niitä ei vain yksinkertaisesti näe sieltä pusikosta, kun taas kuivempana kautena niitä näkyisi. Ilma oli kyllä kokoajan todella kaunis ja aurinko paistoi. Eikä myöskään ihan tyhjin käsin jääty, sillä kyllähän me alligaattoreita nähtiin ja Tommi kerkesi myös antamaan kalan yhdelle alligaattorille ja se tulikin aivan veneeseen kiinni ja hotkaisi kalan suuhunsa aivan senttien päässä meistä! Kaikki eläimet, mitä siellä nähtiin on täysin vapaita eikä ketään pidetä vankina. Pantanal on maailman suurin kosteikkoalue, pinta-alaltaan puolikkaan Suomen kokoinen(!) ja käytännössä täysin autio, joten eläimillä riittää tilaa liikkua ja elää rauhassa. National Geographic sanookin näin:

The Amazon rain forest may get all the attention, but when it comes to wildlife, South America's biggest biodiversity star is the Pantanal.

Alueella menee vain yksi päätie ja sekin on siis tehty sorasta ja näyttää ihan mökkitieltä mutta sillä tiellä voi ajaa aina, oli sää mikä hyvänsä. Pienemmät sivutiet menevät sateen takia ajokelvottomaan kuntoon mutta mepäs käytiin niitäkin tietysti kokeilemassa ja siellä olikin todella eksoottiset maisemat kuin keskellä viidakkoa olisi ollut, tai niinhän me oltiinkin :) Sivuteillä oli siis paljon mutaa, vettä, kuoppia ja vaikka mitä. Onneksi nelivedolla ja korkean maavaran turvin pääsimme kuitenkin hyvin liikkumaan. Maisemat näillä huonommilla teillä olikin sitten jotain niin kaunista, että enpä olisi ajatellut sellaisia tuolta löytävän. Yhden sivutien päästä löysimme ns. viidakkohotellin ja saimme sieltä veneen ja kuskin ja kävimme kahdestaan katsomassa alligaattoreita joella. Missään ei ollut ainoatakaan ihmistä, ei rakennuksia tai mitään elämää. Todella hieno ja unohtumaton kokemus!

DRESS FROM VERO MODA (House of Brandon)*

Kuva kertoo mielestäni aika hyvin... Tätä kuvaa ottaessa nimittäin tuo kölli lähti hurjaa vauhtia kävelemään suoraan päin :D

 

#Travel #traveltheworld #travelling #NeaLindberg #Indiedays #inspiration #lifie #Lifestyle #matkailu #Matkustaminen #roadtrip #overland #Brasilia #Brazil #EteläAmerikka #2018 #MIDDLEOFNOWHERE

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
_DSC9384-2.jpg

Nea Lindberg

WELLNESS - TRAVEL - LIFESTYLE