Etsi

ERIKOINEN BRASILIA - MITÄ TÄNNE KUULUU ?


Elossa ollaan! Pahoittelut, että en ole saanut postauksia aikaiseksi moneen päivään. Ollaan oltu vuorotellen Tommin kanssa kipeinä Florianopóliksesta lähdön jälkeen ja veto ollut molemmilla ihan veks. Olimme kaupungissa vain yhden päivän ja jatkettiin seuraavana aamuna matkaa. Käytiin kuitenkin nappaamassa ihan mielettömät kuvat pikku dyyneiltä rannan vierestä ja ihasteltiin kaunista auringonlaskua (kuvat blogissa pian!). Silloin oltiin vielä terveitä ja elinvoimaisia. Nyt on ollut vähän toisenlainen meininki mutta eiköhän tämä taas tästä :)

Saavuttiin Rio de Janeiroon tiistaina ja ollaan nyt kierrelty ympäriinsä vähän puolivaloilla useampi päivä täällä ettei jää paikka ihan kokonaan näkemättä. Olen edelleen hieman huonovointinen mutta päätimme, että lähdetään nyt sunnuntaina kuitenkin taas eteenpäin ja tällä kertaan kohti Brasilian sisämaata.

Saavuttiin Rioon tosiaan tiistaina ja olimme ensimmäiset kolme yötä vähän kauempana keskustasta. Hotelli oli merenrannalla, todella hieno, kaikki valkoista ja hyvin pelkistettyä, ikkunasta oli mieletön merinäköala. Tuon kolmen päivän jälkeen vaihdoimme hotellia lähemmäksi Copacabanaa ja Ipanemaa, jossa kävimmekin katselemassa paikkoja ja syömässä ravintolassa. Kävimme samalla myös koko Brasilian tunnetuimmassa nähtävyydessä eli Kristus-patsaalla, joka oli yllättävänkin hieno paikka ja kiva kokemus. Täysin tästä kaikesta ei vain päässyt nauttimaan, kun olo on ollut niin heikko.

Rehellisesti sanottuna, olen hitusen pettynyt Brasiliaan. Minulla oli kovat odotukset maan suhteen ja ajattelin tämän olevan ''paratiisi'' paikka mutta ilmeisesti olin väärässä? Täällä rannikolla on aivan kammottavat ruuhkat. Maa on valtavan kokoinen, viidenneksi suurin koko maailmassa mutta suurin osa yli 200 miljoonaisesta kansasta on ahtautunut rannikolle. Ihmisiä ja liikennettä riittää! Lähes aivan sama, missä menet käymään niin siihen pitää varata kokonainen päivä. Olisi mielenkiintoista kuulla, että miten paikalliset hoitavat täällä sellaiset asiat kuten töissä käymisen. Siinä taitaa matkoineen mennä helposti 10-12h joka päivä. Lisäksi ilmasto on todella kuuma ja kostea, joka ei osaltaan helpota fiilistä täällä liikkuessa. Täällä Riossa on muuten 750 slummia eli favelaa ja ne ovat aivan tässä keskustassa kiinni, jopa kaupungin parhailla paikoilla. Johonkin niistä saattaa päätyä aivan vahingossa, joten kannattaa olla varuillaan, jos täällä paljonkin liikuskelee.

Tulikin tästä mieleen, että muistan vielä hyvin, kun reilu kaksi vuotta sitten (2016) soittelin matkatoimistoon ja kysyin, että kumpaan meidän kannattaisi matkustaa, Brasiliaan vai Meksikoon. Virkailija kehotti matkustamaan Meksikoon ja nyt ymmärrän erittäin hyvin, että miksi näin. Meksiko oli kyllä kaikin puolin kivempi paikka ja siellä oli täydellinen ilmasto. Mutta, vaikka emme nyt aivan tyytyväisiä ole Brasiliaan olleetkaan niin jatkamme matkaamme täällä ja käymme katsastamassa erään maailman upeimmista luontokohteista, josta kerron myöhemmin lisää. Brasiliassa on nyt sadekausi ja tässä Rionkin lähellä on todella vakavia tulvia ja nämä tulvat ovat todellinen uhka myös siellä mihin olemme menossa. Eli katsotaan päästäänkö perille saakka vai pitääkö meidän kääntyä takaisin tai etsiä toinen reitti ja suunnata suoraan Paraguayihin, johon olemme seuraavaksi matkalla. Paljon mielenkiintoisia paikkoja on reitille tulossa tulevien viikkojen aikana niin, että itseänikin hieman jännittää, että mitä tuleman pitää. Pysykäähän kuulolla! :)

 

#Brasilia #Brazil #NeaLindberg #tarvelling #inspiration #Indiedays #Lifestyle #Lifie #Lily

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
_DSC9384-2.jpg

Nea Lindberg

WELLNESS - TRAVEL - LIFESTYLE