Etsi

GORGEOUS GLACIAR!


Vihdoin toimivan netin äärellä ja terkut täältä Chilestä. Tultiin tänne takaisin eilen Argentiinasta. Näiden parin päivän aikana on tapahtunut taas vaikka ja mitä, mistä voisi kertoa. Vietimme tosiaan maanantaina puoli päivää Los Glaciaresin luonnonpuistossa ja arvaukset turistipaljoudesta pitivät osittain paikkaansa. Olimme nimittäin puistossa hyvissä ajoin aamulla ja silloin turisteja oli vain kourallinen ja saimme kulkea siellä ihan rauhassa täydellisessä hiljaisuudessa. Noin puolen päivän aikaan turistimäärä kasvoi hurjasti ja onneksi me olimme tuolloin jo valmistelemassa lähtöä alueelta :D Onneksi saimme olla rauhassa aamulla ja saatiin nauttia upeasta jäätiköstä. Näimme jäätikön jo kaukaa tieltä ja ensisilmäyksellä jäätikkö vaikuttikin yllättäen aika pieneltä, vaikka korkeus jäätiköllä onkin huimat yli 70 metriä. Toki tähän vaikutti se, että emme olleet vielä lähelläkään jäätikköä ja parin kilometrin korkuiset vuoret jäätikön ympärillä tekivät ison kontrastin. Pääsimme kävellen todella lähelle jäätikköä ja siinä kohtaa tajusi, että wau! Todella vaikuttava näky ja ehdottomasti näkemisen ja kokemisen arvoinen mutta lämpimät suosittelut aamulle ellet sitten välttämättä halua vaeltaa turistimassojen seassa päiväsaikaan.

Tähän luonnonpuistoon lippu maksoi 20€/henkilö. Ei yhtään paha ja tänne pääsee myös bussikuljetuksella. Oli jotenkin taas uskomatonta, että tuollaista pääsi näkemään. Vielä kun olisi päässyt jäätikölle kävelemään :) Okei tuon jäätikkökävelyn voisin jättää suosiolla välistä nimittäin se lohkeili todella paljon. Oli vaikuttava näky, kun kerrostalon kokoiset palat lohkeilivat jäätiköstä ja vajosivat järveen. Hirveä meteli kuului, ihan kuin olisi ukkonen jyrissyt! Pienemmätkin palat olivat henkilöauton kokoisia ja kun ne tippuivat korkealta viidestäkymmenestä metristä veteen niin siitäkin lähti melkoiset äänet. Luonto on kyllä ihmeellinen. Jäimme miettimään, että kauankohan kuluu aikaa siihen, että tätä jäätikköä ei enää kohta ole, jos se lohkeilee tuota vauhtia. Toisaalta voihan se jään määrä siinä kasvaa sitten taas talviaikaan.

Samana aamuna, kun lähdimme hotellilta luonnonpuistoon niin näimme juuri sattuneen vakavan auto-onnettomuuden. Lähdimme aamulla hotellilta ja pysähdyimme matkalla autotarvikeliikkeeseen hakemaan öljyä ja tästä jatkoimme matkaa noin kilometrin kunnes saavuimme onnettomuuspaikalle. Kohta kolme vuotta ollaan matkusteltu vaikka missä mutta mitään tällaista ei olla aiemmin nähty. Onnettomuus oli tapahtunut varmaan minuutin pari ennen kun saavuimme paikalle ja olimmekin toisena autokuntana siinä. Nuorten miesten ajama auto oli törmännyt johonkin ja kääntynyt katolleen keskelle katua Calafaten keskustassa ja se oli aika romuna keulasta ja katto oli painunut pahasti sisään. Nousin autosta ulos ja menin katsomaan tarkemmin tilannetta... Miehiä oli yhteensä neljä tai viisi. Tilanne oli niin sekava etten ole varma. Yksi makasi selälleen auton vieressä ja piteli verisiä kasvojaan ja huusi suoraa huutoa. Kaksi miehistä hoiperteli aivan sekaisin verta vuotavat haavat päässään auton vierellä ja heitä autettiin istumaan viereiselle nurmialueelle. Yksi oli miehistä oli vielä auton sisällä aivan mutkalla ja häntä yritettiin auttaa sieltä pois. Mies päästeli kummallisia ääniä ja vaikutti, että ei ole ehkä aivan tajuissaan. Tässä vaiheessa auton moottorista alkoi nousta savua ja joku mies onneksi juoksikin jo paikalle vaahtosammuttimen kanssa. Tilanne oli kuin siinä olisi kuvattu elokuvaa. Todella epätodellinen fiilis. Mietin, että mitä siinä tilanteessa on mahtanut tapahtua sillä autokolari se ei ollut. Tie oli suora, ei ruuhkaa, aamu ja pääkatu. Ilmeisesti pojat olivat olleet päihtyneenä ja ajaneet auton kanttikiveen ja auto on siitä lentänyt ympäri. Uskomatonta, että kukaan muu ei ollut loukkaantunut sillä pahimmassa tapauksessa niinkin olisi voinut käydä. Ajatella, että näin ne asiat sattuu... jos emme olisi pysähtyneet hakemaan öljyä, olisimme joko ajaneet aivan heidän edellä tai takana. Olisimme ehkä olleet mukana tapahtumassa.Tässä parin päivän aikana olemme ottaneet kyytiin pari liftariakin mutta kerrotaan tästä lisää seuraavassa postauksessa niin ette kyllästy lukemiseen ;)

 

#Travel #NeaLindberg #Matkustaminen #2018 #Indiedays #Lily #life #Lifestyle #tarvelling #LosGlaciar #Argentina #matkailu #roadtrip

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
_DSC9384-2.jpg

Nea Lindberg

WELLNESS - TRAVEL - LIFESTYLE