Etsi

Kanada vs Alpit € ?


Lupailin edellisessä postauksessa hieman verrata Kanadan ja Alppien hintatasoa. Eli kannattaako laskettelureissut tehdä jatkossa Euroopassa vai voisiko välillä käydä täällä Pohjois-Amerikassakin. Olimme siis vuosi sitten Itävallassa Bad Gasteinissa, josta tykättiin hurjasti. Hintaa sille reissulle tuli meiltä molemmilta yhteensä Alppimatkojen kautta 2700€ ja tuohon hintaan kuului lennot, lentokenttäkuljetukset, hotelli, aamupalat ja illalliset sekä hissiliput ja välinevuokra kuudelle päivälle - täysihoito ja 100% palvelu. Koska pakettiin kuului jo aamupala ja illallinen niin omaa rahaa ruokaan meni vain muutamia satasia. Sanotaanko, että siihen reissuun meni siis noin 3000€ tai ehkä vähän yli.

Mitäs sitten maksaa tällainen Kanadan matka kahdelta:

Hotelli 3000€ (11 yötä, aamupala eikä mikään muukaan ruoka kuulu hintaan)

Välinevuokra ja hissiliput 2350€ (10 päivää)

Lennot kahdelta 750€ (yhdensuuntainen matka)

Käyttörahat 900€ (tämä summa meni siis kokonaisuudessaan ruokaan, kahviin, teehen ym., ei shoppailtu tai käytetty alkoholia)

Maksoimme siis tästä reissusta yhteensä 7000€ ja jos tulisimme täältä suoraan kotiin niin joutuisimme maksamaan vielä tietenkin paluulennot. Yhteensä meillä siis menisi noin 7500€. Voisi siis sanoa, että yhden Kanadan matkan kustannuksilla voi käydä Itävallassa laskettelemassa kaksi kertaa. Whistler on Pohjois-Amerikan suurin laskettelukeskus eikä välttämättä se edullisin paikka mutta siitä huolimatta lasketteleminen on täällä päin maailmaa aivan eri hintaista kuin se on Euroopassa.

Nämä kaksi viikkoa täällä Kanadassa ovat silti olleet ihan huikeat! En ottaisi rahoja takaisin, vaikka tarjottaisiin. Täällä todellakin viihtyisi vielä pidempäänkin. Onneksi opimme viime reissulla, että viikko lasketteluun ei riitä, ei sitten mitenkään. Olin kuitenkin melko varma, että emme jaksa ehkä joka päivä lähteä mäkeen mutta eipä käynyt edes mielessä, että oltaisiin pidetty välipäivä rinteestä :D Mitenkäs sitten ruokapuoli ? Se on ollut todella hyvää. Meillä on tässä hotellin vieressä ihan lemppari intialainen ravintola, jossa tulikin käytä useamman kerran, niin hyvää! Mainitsin myös edellisessä postauksessa siitä ruokakaupasta, mikä on tässä hotellin lähellä ja se on myös ollut kyllä ehdoton suosikki, josta on haettu kaikenlaista syötävää melkein joka päivä <3

Ja jos vielä palataan tähän vertailuun niin yksi huono puoli täällä Whistlerissä ja yleisesti Kanadan laskettelukeskuksissa on tuolihissit. Niitä on huomattavasti enemmän kuin kondolihissejä, ja se mikä siitä tekee huonoa on ne pitkät matkat. Siinä tuolihississä, kun istuu 15-30min, ja jos on vielä huono sää, eli on kylmä, tuulee ja lunta pyryttää päälle niin siihen suorastaan jäätyy istualleen... Tämä siis ainoa miinus täällä :) Mihin tulokseen siis tässä tullaan? Kustannusero on niin järkyttävän suuri, että Alpit vie voiton kirkkaasti. Eikä niissä Alppien rinteissäkään kyllä mitään valittamista ole :)

 

#travelling #Matkustaminen #matkailu #NeaLindberg #2018 #Lily #Indiedays #Personal #KanadavsAlpit

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
_DSC9384-2.jpg

Nea Lindberg

WELLNESS - TRAVEL - LIFESTYLE