Etsi

Tallinnaan ilman passia?


Tallinnan reissusta on nyt kotiuduttu - kiitos Juulille, kun olit mukana! <3

Matkapäivän aamu oli aika mielenkiintoinen sillä muistin myöhään edellisenä iltana, että passini on Venäjän konsulaatissa, haha. Olemme siis hakemassa vuoden viisumeita siltä varalta, että tulemme Alaskasta tai Kanadasta ensi vuonna Venäjän kautta kotiin. Vaikka Viro onkin EU-maa niin sinne matkustaessa tarvitaan siitä huolimatta passi tai kuvallinen henkilökortti. Henkilökorttia minulla ei ole koskaan ollutkaan (pitäisi hankkia) eikä nyt sitten ollut sitä passiakaan :D Olin tuon passiasian jo kokonaan unohtanut, kun veimme passit viisumitoimistoon jo kuukausi sitten ja muutenkaan tuo Tallinnassa käyminen ei tunnu sen kummemmalta kuin kävisi Tampereella. Eli ei ole passi ensimmäisenä mielessä, kun sinne menee.

Laiva lähti aamulla jo klo 7:30, joten minulla ei ollut mahdollisuutta alkaa asiaa selvittämään. Lisäksi laivaliput oli varannut ja maksanut Visit Estonia ja olin kutsunut Juulinkin mukaan niin enhän minä voinut oikein matkaa peruakaan. Siispä yritin laivaan ilman passia :) Ilman passia matkaan ei kuitenkaan ollut mitään asiaa sillä laivaan noustessa passia kysyttiin ja eihän minulla sitä ollut. Sen sijaan minulla oli mukana passikopio, joita pidämme aina ulkomailla matkustaessa mukana, joten minulla oli niitä kotona valmiina. Ajattelin, että esitän tyhmää ja kerroin tilanteen niinkuin se on ja toivoin pääseväni laivaan mutta eihän se toiminutkaan :D

JACKET FROM NOISY MAY (House of Brandon)* / KNIT FROM ZARA / PANTS FROM ONLY / HAT FROM PIECES

Seuraavaksi marssimme Juulin kanssa Tallink-Siljan tiskille ja kerroimme tilanteen ja kysyimme, että voisimmeko mennä seuraavalla laivalla, jos saisin tämän passiasian siinä välissä hoidettua. Onneksi meitä palveli todella mukava nainen ja hän sai poikkeuksellisesti siirrettyä lähtömme seuraavaan laivaan. Tämä ei yleensä onnistu enää siinä vaiheessa, kun check in on jo tehty.

Seuraavana vuorossa oli käynti Pasilan poliisiasemalla ja taas kerroin, että mikä on tilanne. Onneksi tällaisia tapauksia varten on olemassa rinnakkaispassi, joka on muutaman päivän voimassa eikä se mitätöi jo olemassa olevaa passia. Näin siis pääsimme kuin pääsimmekin matkaan.

Suuret kiitokset Tallink-Siljan ystävälliselle työntekijälle, Poliisille ripeästä toiminnasta, Visit Estonialle kutsusta ja Juulille matkaseurasta! <3 Tähän loppuun on pakko hehkuttaa tuota takkia, jonka löysin House of Brandonilta! Takista tulikin paljon kyselyä, kun se vilahti snäpissäni enkä yhtään ihmettele, sillä onhan tuo siisti ja mikä parasta, se on myös lämmin!

 

#2017 #Tallinn #NähtävääTallinnassa #Tallinnaanilmanpassia #outfit #Lifie #Lifestyle #Travel #NeaLindberg #Visitestonia

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
_DSC9384-2.jpg

Nea Lindberg

WELLNESS - TRAVEL - LIFESTYLE