Etsi

Ryöstetäänkö meidät Etelä-Amerikassa ?


Matkaa suunniteltaessa olemme puhuneet mahdollisuudesta, että joudumme jossain vaiheessa vaikeaan tilanteeseen. Itse asiassa asiasta on kyllä puhuttu jo aiemminkin, kun olemme suunnanneet monilla matkoillamme myös vähän erikoisempiin paikkoihin. Ryöstetyksi tulemisen mahdollisuus nousi esiin taas tällä viikolla, kun ensin Overlander-foorumilla eräs matkailija kertoi, että kaikki heidän tavaransa varastettiin autosta sillä välin, kun he olivat yötä kaverinsa luona Chilessä, ja muutamilla muillakin keskusteluun osallistuneilla oli vastaavia kokemuksia. Ja heti perään Tommilla oli tapaaminen täällä Suomessa erään miehen kanssa, joka oli asunut kuusi vuotta Meksikossa ja hänet ja monet tuttavansa oli ryöstetty Mexico Cityssä, ihan aseiden kanssa... Tämä kyseinen henkilö oli istunut taksiin ja liikennevaloissa molemmista takaovista astui kyytiin paikalliset miehet ja painoivat pistoolit suomalaisen kylkiin. Jopa kengät ja sukat tutkittiin, ettei mitään voinut piilottaa. En ikinä halua ajatella näitä negatiivisia asioita etukäteen, koska se on turhaa miettiä, kun asialle ei oikein mahda mitään, jos ikävä tilanne sattuu... Halusin aiheesta kuitenkin tehdä postauksen, sillä onhan se totta, että tällä reissulla on varmasti suurimmat riskit tulla ryöstetyksi kuin millään meidän aiemmalla reissulla. Ja ihan mielenkiintoista varmaan teidänkin kuulla, että mitä voi sattua ja mitä muilla on jo sattunut.

Photo by: Juuli Rönkä

Varsinkin autosta kaikki tavarat lähtee nopeastikin, joten sitä ei kannata jättää valvomatta oikeastaan mihinkään, varsinkaan, jos auton sisällä on yli 10 000€:lla kameratarvikkeita ja tietokoneita kuten meillä :D Näitähän voi siis sattua missä päin maailmaa tahansa kuten eräällä suomalaispariskunnalla Uudessa-Seelannissa. Auto tyhjennettiin sillä välin, kun he olivat uimahallissa... Riski Etelä- ja Väli-Amerikassa varkauden tai ryöstön uhriksi joutumiseen on kuitenkin ehkä keskimääräistä korkeampi kuin vertaa oikeastaan mihinkään muuhun paikkaan maailmassa.

Foorumilla hollantilainen Robert totesi kuitenkin aika osuvasti:

Look at it as part of overlanding. Otherwise you end up like so many (read most) and will never leave your comfort zone and still travel around Europe, Morocco, Australia or the USA.

Jos elämän aikana haluaa nähdä uskomattomia paikkoja ja kokea unohtumattomia elämyksiä niin kohtuullisia riskejä on vain otettava. Huono tuuri voi sattua missä tahansa kenelle tahansa, joten ei tätä ainoaa elämää kannata elää pelkäämällä kaikkea mahdollista. Riskeihin toki kannattaa ja pitääkin varautua niin kuin olen aiemminkin kirjoittanut :)

JACKET FROM VILA here* / JEANS FROM BULL & BEAR / SHOES FROM LOAVIES

Tärkein neuvo, joka toistuu useissa keskusteluissa foorumilla on ollut meille itsestään selvää aina erikoisemmissa paikoissa; älä koskaan aja yöllä. Tätä ohjetta olemme noudattaneet ennenkin ja noudatetaan jatkossakin. Toivotaan, että kaikki menee hyvin niin kuin aina tähänkin saakka! Me ei siis olla ainoita, jotka tuolla suunnalla maailmaa kiertää omalla autolla ja varmaankin noin 99%:lla overlandereista ne matkat menee ilman mitään sen suurempia ongelmia :)

 

#2017 #Travel #Matkustaminen #Autollamatkustaminen #NeaLindberg #Indiedays #Mitenvietämmejoulun #Lily #inspiration #RyöstetäänkömeidätEteläAmerikassa

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
_DSC9384-2.jpg

Nea Lindberg

WELLNESS - TRAVEL - LIFESTYLE