Etsi

Vastauksia Iltalehden kommentteihin


Mikäs sen mukavampaa tekemistä lauantaille kuin hauskoihin kommentteihin vastaaminen. Iltalehti teki tosiaan jutun minusta torstaina ja tämä artikkeli sai taas melkoista palautetta niin kuin se edellinenkin juttu Iltasanomissa. Iltasanomissa noin kuukausi sitten julkaistun jutun kommentointihan keskeytettiin lehden toimesta kokonaan ja monia tekstejä poistettiin, kun ihmisillä lähti homma vähän laukalle, kuten niin monesti nimimerkin suojista tuntuu lähtevän :) Iltalehdessä sen sijaan lähes jokainen kommentoi omalla nimellään ja omilla kasvoillaan ja siitä syystä voisin vastailla näihin juttuihin täällä omassa blogissani.

Tässä siis muutamia kommentteja ja mun vastaukset niihin:

Hannu sanoo: Ei kannata. Maailma on muuttunut.

Juuri sen takia kannattaa käydä katsomassa, että miten se on muuttunut :) Tosiasiassa maailma on nykyään turvallisempi kuin koskaan aiemmin. Nykyään voit käydä vaikka lomalla lähes jokaisessa maailman maassa.

Petri kommentoi: Ihan jees, jos on ylimääräistä täpäkkää eikä tarvi päivätöissäkään käydä.

Miten yksi lause on saatukin kuulostamaan noin hauskalta :D Pitäisi määritellä, että mitä tuo ylimääräinen raha tarkoittaa ja mitä tarkalleen ottaen tarkoitetaan päivätyöllä. Onko ylimääräinen raha sitä mikä jää jäljelle pakollisten asumis- ja ruokailukustannusten jälkeen. En tiedä teenkö päivätyötä mutta vapaapäivää minulla ei ole ollut naismuistiin. En muista koska olisin pitänyt vapaata :D haha.

Jani kirjoitti pitkän kommentin: "Aavikko Salar Uyuni Boliviassa” mietin tekeväni reissun tuonne vuokra-autolla, mutta onneksi vuokrasin maasturin kuljettajineen, koska hän osasi ostaa kylien kauttakulkuasiakirjat etukäteen. Aavikolla ristiinrastiin, kaktussaarella, kraatereilla, ym. ja kun tulimme illansuussa takaisin kaislaiselle rantatielle, vedettiin panssariesteet eteemme sivustoilta ja kommandopipoiset miehet aseineen tulivat autolle. Pyysivät ikkunat auki ja kuski näytti etukäteen maksetun lahjuksen. Aseet lensivät kaislikkoon ja kommandopipot lähtivät päästä. Vilkuttavat iloisesti ja vetivät esteet pois. Kuinkahan olisi käynyt jos olisi ollut omalla vuokra-autolla. Jokatapauksessa villejä juttuja aavikolla kuuli ja jotkut viettävät yön yli siellä noin 4000m korkeudessa. Hienosti näkyy tähdet ja välillä jotain muutakin.

Tästä olisi mielenkiintoista kuulla enemmänkin. Oliko kyse poliisista tai armeijasta, jotka etsivät tiettyjä henkilöitä tms. Meidätkin pysäytettiin Meksikossa keväällä 2016 syrjäisellä tiellä tielle viritettyjen esteiden avulla ja hetken jo luulimme, että meidät ryöstetään. Kyse oli kuitenkin kylän miesten järjestämästä omasta tietullista :D Kaikki ei ole aina ihan niin jännää, miltä sen saa halutessaan kuulostamaan. En tosin väitä etteikö Etelä-Amerikassa voisi tapahtua aivan mitä tahansa.

Kiitos Minnalle ihanasta kommentista <3: Se on ihanaa että on seikkailijoita jotka kiertää maailmaa ja kokee asioita matkallansa. Itse olen niin kotiin juurtunut kuin olla ja voin, Nean+ hänen miehensä ja heidän kaltaisten ihmisten kautta voin nähdä ja haaveilla noista matkoista. Hyvää matkaa, olkoon se ihmeitä täynnä :)

Risto kommentoi näin: Menisköhän tuo jos joutus ite maksamaan matkansa...

Johon Kaki ehitikin jo vastaamaan: ..tai siis pitäis olla tietty sitä pätäkkää millä mällätä..voishan sitä ite maksaa jos on massii tilillä, mutta kun ei oo ni lusitaan täällä kylmässä ja märässä Pohjolassa kiltisti!😂😂😂Nim.merk. Lottovoittoa haaveilemassa!😉

Heikkikin osallistui keskusteluun omalla panoksellaan: Ihan tuskaa istua autossa hirveitä matkoja. Kyllä leipääntyy vaikka tähän uutiseen ollaankin tuotu vaan kaikki hyvät puolet esiin. Onneks on varaa tommoseen mut mieluummin vaikka lentokoneella joka paikkaan.

Jokainen varmaankin tekee matkansa itse parhaaksi katsomallaan tavalla. Jos ei autossa istuminen kiinnosta niin sitten kannattaa käyttää lentokonetta ja päinvastoin. Me tykätään onneksi molemmista :)

----------------------------------

Karo mietiskeli kustannuksia: Paljonkohan mahtaa olla kustannukset? Bensa, rahti, lennot, matkustukseen liittyvät maksut, majoitukset, hyvä auto, sen huolto, ruokaa ja juomaa 6kk ajan ilman että tekee töitä. Ja on 20-vuotias. T. Isi hoitaa?

Tähän Jani olikin jo vastannut kohtuullisen asiantuntevasti: Veikkaisin matkakulujen heillä olevan 1700€/auto+850/per lento/henkilö + 400-500€ käyttörahaa /per viikko/per henkilö sisältäen polttoaineen. Varmaan vähemmälläkin pärjää, kun on oma auto missä voi hätätilassa yöpyä ja autolla voi hakea halvempaa hotellia.

Jani siis arvioi auton lähetyskustannusten olevan Argentiinaan noin 1700€ mutta todellisuudessa se kustannus oli meiltä 4000€. Toinenkin suomalaispariskunta on menossa ajamaan Argentiinasta Alaskaan samoihin aikoihin kuin me ja heillä rahti maksoi noin 5000€. Me lähetimme automme Helsingistä Argentiinaan ja tämä toinen pariskunta Belgiasta Uruguaihin. Rahti oli siis kohtuullisen kallista.

Jani myös arvioi lentojen olevan 850€ per henkilö. Tähän en osaa ottaa kantaa sillä me lennämme ensin Kanadaan ja sieltä sitten Argentiinaan, ensin Buenos Airesiin ja sieltä sitten eteenpäin. Yhteensä meillä on siis kolmet lennot, joista ensimmäiset Helsinki - Vancouver maksoi 750€ henkilöltä. Janin arvio muista kuluista matkalla on 400-500€/viikko/henkilö on varmaankin aika lähellä sitä summaa, jolla matkalla pärjää. Emme ole laskeneet tarkkaa budjettia mutta varmaankin se on noin 4000 - 5000€/kk meiltä kahdelta yhteensä :)

Elmo osallistui myös keskusteluun: teoriassa se on mahdollista ajaa argentinasta alaskaan kartalla, mutta koittapa oikeassa elämässä ylittää Dariénin suo- ja sademetsäalue autolla, saattaa se onnistua kunnon vehkeillä mutta nekään eivät suojele huumekartelleilta ja muilta ryöväreiltä :D

Johon kaste- tai nimiäistilaisuudessa aikoinaan erikoisen nimen saanut Hår Mousse (sarkasmia, nimi ei ole oikea) kommentoi vitsikkäästi näin: Eipäs nyt pilata hyvää tarinaa turhilla faktoilla.

Olinkin jo itse pilannut hyvän tarinan ikävillä faktoilla blogipostauksessani marraskuun puolivälissä

"Kolumbian ja Panaman välillä on viidakkoa nimeltä Darien Gap, jossa ei ole tietä ja siellä metikössä piilee paljon rikollisia, sotilaita ja ties mitä ja siellä pääsee hengestään tai joutuu kidnapatuksi aika herkästi. Eli sinne ei olla menossa vaan kierretään se laivalla :D "

Kari tuntuu olevan ajan hermolla ja varmaan kuuluukin jo blogini lukijoihin: Sana "työ" ei kuulu noiden sanavarastoon lainkaan!

Niinpä! Olisi aika tylsää, jos joutuisi ihan työllä itsensä elättämään :o Haha!

Henrin Vinkki nro. 5 Isin luottokortti ja Ahtin pappa betalar. :) - mielikuvitus ei riitä aivan yhtä pitkälle kuin keskusteluun useamman kommentin kirjoittaneella Kakilla: Entä jos on itte tehny työllä rahaa tai voittanu sitä esim. Veikkauksen rahapeleistä ja isä taas on työtön? 🤔

Kaki kirjoitti myös pitkän kirjoituksen, joka alkoi näin: Hauskaa muuten huomata tämä meihin suuomalaisiin sisäänrakennettu kateus😂

En tiedä onko kyse kateudesta vai mistä mutta negatiiviset kommentit tosiaan keräsivät paljon yläpeukkuja ja positiiviset kommentit vähemmän jos ollenkaan ;D Mielenkiintoista :)

Esa ihmetteli puolestaan raha-asioita: Millä rahalla, ei näytä olevan puutetta vapaa-ajasta ja rahasta.

Se on muuten ollut yllättävänkin yleistä, että ihmiset aina ajattelevat, että ulkomailla oleminen = lomailua. Eli, kun itse lomaillaan ulkomailla ollessa niin ei käy mielessä, että kaikilla se tilanne ei ole aivan samanlainen. Toinen asia, mikä jaksaa aina ihmetyttää on raha, johon kommentoidaan tyylillä "ei mulla vaan ole rahaa tuollaiseen". Onko se oikeasti niin ihmeellistä, että jollakin toisella voi olla rahaa käytettävissä eri määrä kuin itsellä ja/tai sitä rahaa käytetään eri asioihin. Vaikka Suomessakin onkin järkyttävän kova progressiivinen verotus niin ihan vielä ei olla siinä tilanteessa, että jokaisen nettotulot olisivat täsmälleen samat. Joku käyttää rahansa asuntolainaan, kotieläimiin, viinaan, tupakkaan, lapsiin, kuka mihinkin. Me matkustellaan :)

Syllym lopetti keskustelun näin: Täytyy olla melkoiset pakaralihakset, että jaksaa istua niin paljon.

Melkoiset pakaralihakset tai pehmeät penkit :D Tähän on hyvä lopettaa. Ihanaa lauantaita, toivottavasti postaus viihdytti yhtä paljon teitä kuin meitäkin! <3

 

#Iltalehti #NeaLindberg #Indiedays #Lily #Lifestyle #Lifie #inspiration #joulukuu #2017 #VastauksiaIltalehdenkommentteihin

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
_DSC9384-2.jpg

Nea Lindberg

WELLNESS - TRAVEL - LIFESTYLE