Etsi

Mitä olen oppinut bloggaajana ?


Mietiskelin taas yön pimeinä tunteina, että mitäs mukavaa tällä kertaa kirjottaisin. En tiedä oletteko jo ihan uupuneet noihin matkajuttuihin mutta kohta sitä aihetta joka tapauksessa taas riittää :D Haha. Ajattelin tänään nyt kirjoittaa asioita, joita olen oppinut tässä muutaman vuoden aikana bloggaajana ja bloggaamisesta. Nyt kun some on täynnä kaikkea ja koko maailma käytännössä pyörii somen ympärillä niin tässä on tosiaan tullut paljon asioita, joita minäkin olen oppinut, ja jotka ovat muuttuneet viimeisten vuosien aikana. Vuonna 2011, kun aloittelin niin bloggaaminen ja koko some oli täysin erilanen...

Photo by: Juuli Rönkä

Sinä päätät - Kaikilla meillä somepersoonilla on se henkilökohtainen elämä. Joku saattaa jakaa elämästään enemmän kuin joku toinen. Jokainen haluaa varmasti viettää myös omaa elämäänsä rauhassa ja monet vetävätkin selkeän rajan blogille ja henkilökohtaiselle elämälle, mikä on mielestäni täysin sallittua. Lukijoiden on siis hyvä ymmärtää, että bloggaajalla voi olla elämässä niitä asioita, joita ei halua somessaan jakaa.

Kirjoittaminen - Kehittyy yleensä huomaamatta mutta uskaltaisin väittää, että oma teksti tässä kuuden vuoden aikana on muuttunut huimasti parempaan päin. Muistan silloin 2011-2015 kun sain lähes jokaiseen postaukseeni kommenttia siitä kuinka huonosti kirjoitin. Olihan se totta, että kirjoitus ei ollut aina ihan kieliopillisesti oikein (minulla on lukihäiriö) ja en pystynyt parempaan vaikka kuinka yritin. Kirjoitin lähes poikkeuksetta itkien ja monen monta tuntia yritin vääntää tekstejä ja sain silti aina kommenttiboxiini kommentin: ''Opettele kirjottaa oikein, ei kukaan halua lukea sun blogia kun kirjoitat päin vit**a''. Se satutti ja turhautti mutta en koskaan luovuttanut! <3

Kuvien muokkaus - Valaistuksen, ja värien korjaaminen, kuvan suoristaminen, retusointi onnistui jo vuonna 2011 mutta nykyään osaan sitä jo laajemmin. Olen itsekin yllättynyt, että miten paljon olen oppinut kaikkea. Monesti kysytään, että olenko käynyt jonkun (kuvien muokkaus)koulun mutta ei, en ole. Olen opetellut itse kaiken ja se on vienyt paljon aikaa, ja vie edelleen. Testaamista, kokeilua, lukemista, videoiden katsomista, epäonnistumista ja onnistumista :) Edelleen opettelen kaikkea ja haluan olla vieläkin parempi!

Valokuvaaminen - Aiemmin käytin aina kameran automaattiasetuksia ja nykyään osaa säätää tarvittavat sulkija-ajat, ISO-herkkyyden ja muut asetukset. Kameratkin ovat vaihtuneet muutaman kerran tässä vuosien aikana ja eri kameramerkkejä on tullut kokeiltua. Valokuvaus oli syy, miksi alunperin aloitin blogin kirjoittamisen ja se on suurin syy edelleen miksi blogia pidän. Rakastan valokuvaamista ja haluan kehittyä siinä vielä lisää! :)

Negatiiviset kommentit - Kaikkia ei voi miellyttää - eikä pidäkään. Tämän jokainen bloggaaja/tubettaja oppii ennemmin tai myöhemmin. Monesti ne negatiiviset kommentit ovat hauskojakin. Esimerkiksi nyt 30.11 Iltalehdessä julkaistu juttu meidän tulevasta road tripistä sai aikaan kohtuullisen paljon negatiivista palautetta lehden kommenttiosiossa mutta niitä on ollut hauska lukea :)

Ajanhallinta - Bloggaaminen ja tubettaminen vie äärimmäisen paljon aikaa, ja sitä ei juuri kukaan ulkopuolinen voi edes ymmärtää. Johonkin yksittäiseen ''pieneenkin'' asiaan voi kulua aikaa vaikka kuinka paljon. Teen blogin, tuben ja instagramin lisäksi paljon muutakin työtä, sitä niin sanottua ihan oikeaa työtä. Vuosi sitten minulla ei ihan näin kiireistä ollut, vaikka silloinkin tein paljon töitä mutta nykyään ei tahdo tunnit vuorokaudessa riittää, eikä päivät viikossa. Sanoisin, että kyllä tässä ajanhallintataidot varmasti kehittyvät väkisinkin :D

 

#2017 #Mitäolenoppinutbloggaajana #NeaLindberg #NewPost #Indiedays #Lily #Lifestyle #Lifie #inspiration

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
_DSC9384-2.jpg

Nea Lindberg

WELLNESS - TRAVEL - LIFESTYLE