Etsi

Puoleksi vuodeksi Jenkkeihin - Asunnottomana takaisin!


Nyt se päätös on siis varma. Muutamme pois joulukuun lopussa ja sen jälkeen meillä ei ole enää kotia! Tuntuu ehkä hieman oudolta mutta toisaalta taas supersiistiltä. Katsomme sitten uutta asuntoa, kun on sen aika, eli ei vielä pitkään aikaan. Tästä puolen vuoden matkasta ei ole vielä paljastettu oikein mitään, kun ei olla ihan tarkalleen itsekkään tiedetty mihin sitä tulee sitten mentyä. Matkaa on nyt aika paljon suunniteltu ja nyt on sen aika, että voin kertoa missä maissa ainakin olisi tarkoitus käydä ja minkälainen reissu ton tulossa!

Tätä kirjoittaessa tulee itselläkin ihan epätodellinen olo, enkä voi oikein uskoa, että tällaista reissua voi edes tehdä. Kuulostaa niin uskomattomalta ja toivottavasti tulee upea reissu <3 Tiistaina Jeepin pitäisi olla valmis ja kattoteline ja -teltta asennettuna paikoilleen. Nyt on tosiaan enää vain pari viikkoa niin Jeeppi lähetetään laivalla kohti Argentiinaa. Tarkempi määränpää siellä on pieni kaupunki nimeltä Ushuaia.

Photo by: Juuli Rönkä

Meillä on paljon sellaisia kohteita missä ehkä käydään, jos vain löydetään sopivan hintaiset lennot, autolle löytyy sopiva parkkipaikka siksi aikaa, kun liikutaan lentäen ja jos nyt muutenkin kaikki asiat osuu kohdilleen. Tällaisia paikkoja on mahdollisesti Galapagos saaret (googlatkaa, niin upea!), Venezuela, jos sieltä joku turvallinen paikka löytyy, sillä koko maa on nyt aika lailla romahtamispisteessä ja melkoisessa kaaoksessa ja ruokaakaan ei välttämättä saa joka paikasta, Amazonin sademetsä Kolumbian ja Brasilian rajalla, Kuuba, jota odotan innoissani mutta saadaanko turistikortit sinne jo Suomesta, kun meillä ei ole majoitusta eikä lentolippuja sinne! Asia on Kuuban konsulaatin käsittelyssä tällä hetkellä. Kävimme Kuubassa pari vuotta sitten ja nyt olisi hyvä mahdollisuus päästä päivittämään kuvat uuteen uskoon ja muutenkin huikea nähdä onko Kuuba miten muuttunut :) Nuo ovat siis sellaisia kohteita, missä pitäisi käydä lentokoneella. Muuten liikutaan autolla.

Tällä hetkellä ollaan suunniteltu seuraavaa ajoreittiä: Argentiina - Chile - Uruguay - Brasilia - Paraguay ja sitten tuleekin kohta, jota joudutaan miettimään siellä paikan päällä. Reitti Paraguaysta Boliviaan on ilmeisesti aika turvatonta erämaata, jossa voi käydä huonostikin, joten täytyy katsoa sitten siellä ajetaanko Paraguaysta Bolivian sijaan Argentiinan kautta Chileen ja sieltä sitten Boliviaan, Peruun ja Ecuadoriin. Ecuadorin jälkeen Kolumbiaan ja sieltä laivalla Panamaan. Kolumbian ja Panaman välillä on viidakkoa nimeltä Darien Gap, jossa ei ole tietä ja siellä metikössä piilee paljon rikollisia, sotilaita ja ties mitä ja siellä pääsee hengestään tai joutuu kidnapatuksi aika herkästi. Eli sinne ei olla menossa vaan kierretään se laivalla :D

Panamasta jatketaan kaikkien Väli-Amerikan maiden läpi: Panama - Costa Rica - Nicaragua - Honduras - El Salvador - Guatemala - Belize ja sieltä sitten Meksiko - USA - Kanada ja ehkä vielä Venäjä :)

JACKET FROM BUBBLEROOM / PANTS FROM ONLY (House of Brandon*)

Monia mutkia on vielä matkassa... Pitää olla tosi tarkkana, että mihin uskaltaa jättää auton lentojen ajaksi. Uruguayssa pari viikkoa sitten takavarikoitiin kaikkien maasta poistuneiden turistien autot, osa ehkä jopa pysyvästi. Tommi seuraa näitä juttuja aktiivisesti ja raportoi mulle :) Toinen pientä jännitystä aiheuttava juttu on se, että Jenkkeihin on todella vaikeaa saada vakuutusta autolle, jossa on EU-kilvet. Tällä hetkellä vain yksi vakuutusyhtiö myöntää näitä vakuutuksia ja hekään eivät tiedä, että mikä tilanne on ensi vuonna. Eli olisi aikamoinen pettymys lähettää Jeeppi Meksikosta kotiin ja lähteä jatkamaan matkaa jollain muulla kulkuvälineellä.

Tulipas pitkä teksti, toivottavasti ette tippuneet kärryiltä. Meinasi itellä mennä ja itseasiassa menikin pää pyörälle tätä kirjoittaessa :D Ihanaa iltaa kaikille <3

 

#2017 #inspiration #Matkustaminen #Travel #NeaLindberg #Indiedays #Lily #AutollaJenkkeihin #Lifie #Lifestyle #PuoleksivuodeksiJenkkeihinAsunnottomanatakai #PuoleksivuodeksiJenkkeihin

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
_DSC9384-2.jpg

Nea Lindberg

WELLNESS - TRAVEL - LIFESTYLE