Etsi

Laihdu pysyvästi!


Tänään aiheena taas hyvinvointia ja tällä kertaa pohditaan miten muuttaa elämäntavat pysyvästi. Monet päättävät alkuvuodesta tai vaikka ennen kesää pudottaa painoa ja siistiä ruokailutottumuksiaan ja useimmiten ajautuu takaisin entisiin tapoihinsa. Dieetistä ehdinkin aikaisemmin vähän kertoa, että se ei ole ratkaisu pysyvään painonhallintaan vaan aiheuttaa lähinnä haittaa ja ongelmia. Ratkaisu on pysyvät elämäntapamuutokset. Kuinka tämä sitten onnistuu ?

Pysyvät elämäntapamuutokset eivät tapahdu sormia napsauttamalla tai yhdessä yössä. Se vaatii aikaa, ymmärrystä ja kärsivällisyyttä. Tyypillinen tapa aloittaa muutokset on muuttaa ruokavaliota yhtäkkiä ja useimmiten aloittaa siihen päälle normaalista poikkeava liikunta. Ihmisen mieli ei kuitenkaan toimi ihan niin nopeasti. Tottumuksia täytyy muuttaa pikkuhiljaa harkiten ja tiedostaen. Ensimmäiseksi täytyy miettiä miksi tulisi muuttaa elämäntapoja terveellisempään suuntaan. Kun tähän löytyy vastaus niin on helpompi lähteä liikeelle ja tavoitella sitä. Motivaatio lähtee aina itsestä ja omista arvoista. Mitkä asiat ovat sinulle elämässä tärkeitä ?

Ruoka on suurimmassa roolissa elämäntapamuutoksessa. Pelkällä ruokavaliolla ihminen voi laihtua, vaikka kymmeniä kiloja. En sano etteikö pitäisi liikkua mutta alkuun riittää, kun keskittyy oikean ruoan syömiseen. Ja tämä ei siis todellakaan tarkoita mitään kitudieettejä vaan normaalia puhdasta ja terveellistä ruokaa kuten kalaa, kanaa, kasviksia, riisiä, marjoja, hedelmiä, hyviä rasvanlähteitä kuten avokadoa, pähkinöitä jne. Liikkuminen tukee painonhallintaa ja terveyttä mutta ilman kunnollista ruokavaliota kovakaan liikunta ei tuota painonpudotuksen kanssa merkittäviä tuloksia, jos lainkaan. Näin se vain on. Mikään määrä liikuntaa ei polta niitä kaloreita, joita kehoosi joutuu vääränlaisen ravinnon kautta.

Ruokavalio vaikuttaa kaikkeen! Olen itsekin muuttanut ruokavaliotani aika paljon viimeisen kahden vuoden aikana ja voin sanoa, että se on vaikuttanut minuun todella monella eri tavalla. Olin aina luullut syöväni suhteellisen terveellisesti ja olen liikkunut koko elämäni mutta tajusin, että ruokavaliota piti muuttaa, jotta pysyn oikeasti terveenä. En siis ole koskaan ollut ylipainoinen ennemminkin päinvastoin mutta en vain voinut hyvin. Söin väärin. Söin viljatuotteita, jotka eivät minulle sopineet. Nyt perusruokavaliostani on poistunut esimerkiksi leipä ja sen mukana juustot ja leikkeleet, maito, jogurtit, murot ja myslit ja esimerkiksi ns. normaaliin kotiruokaan kuuluvat makaroni/spagetti/peruna ja jauheliha. Enää en kärsi kovista vatsakivuista ja se on todella helpottanut elämääni. Nykyinen ruokavalioni ei aiheuta minulle mitään niitä oireita, joista ennen kärsin lähes päivittäin.

Clothes / Better Bodies (House of Brandon)

Bra / Aim'n

Ole armollinen itsellesi ja varaudu yllätyksiin. On täysin ok, että herkuttelu sallitaan kohtuullisesti. Jos sen kokonaan itseltään kieltää siitä tulee vain ongelmia. Yllätyksiin myös kannattaa varautua. Elämä ei aina mene suunnitelmien mukaisesti. Joskus tullaan sairaaksi, elämäsi muuttuu hetkellisesti todella kiireiseksi tai elämääsi tulee jotain muuta odottamatonta ja et ehdi etkä välttämättä jaksa kiinnittää syömiseen ja treeniin juurikaan huomiota. Siksi olisi hyvä, että osaa pilkkoa aikatauluja pienemmiksi ja suunnitella ne uusiksi. Kun motivaatio alkaa hiipumaan kannattaa muistuttaa itseään, miksi haluaa tätä ?

Uskokaa itseenne ja siihen mitä teette! <3

 

#Elämäntapamuutospysyvästi #Indiedays #NeaLindberg #2017 #Sport #healthy #BetterBodies #Laihdupysyvästi

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
_DSC9384-2.jpg

Nea Lindberg

WELLNESS - TRAVEL - LIFESTYLE