Etsi

Mitä tarkoittaa terveellinen elämäntapa ?


Olen jo jonkin aikaa miettinyt, että haluan tästä aiheesta puhua ja ehkä vähän jopa avautua. Ajattelin kertoa, mitä minun mielestäni tarkoittaa terveellinen elämäntapa. Tässä postauksessa en puhu kisaurheilijoista, enkä heidän elämäntyylistään. Se olisi täysin eri aihe :)

Elämää ei kannata ottaa liian vakavasti. Tällä tarkoitan sitä, että jos haluat elää terveellistä elämää, sinun ei tarvitse katsoa kellosta koska sinun tulee syödä ja koska täytyy lähteä treenaamaan. Arkiruoka ratkaisee, eikä satunnaisesti syödyillä ruoilla ole niinkään merkitystä kokonaisuuteen. Ruoasta pitää osata myös nauttia! :) Jokapäiväiseen arkiruokaani kuuluu tällä hetkellä paljon kasviksia, marjoja, hedelmiä, lihaa(kanaa tai kalaa) pähkinöitä, vettä, riisiä, puuroa ja kananmunia. Ja lisäksi vitamiineja purkista: D-vitamiini, kalaöljykapselit ja sinkki. Mutta koska haluan myös nauttia elämästäni, saatan viikonloppuna syödä levyllisen suklaata ja käydä pizzalla. Ei se elämä siihen kaadu! :) Tämä ei siis tarkoita, että tekisin sen joka päivä tai jokatoinen päivä. Perusruokavalio täytyy osata pitää kunnossa :)

Muutama vuosi sitten en vielä tiennyt kuinka tärkeä osa terveellistä elämää puhdas ruoka on. Ei ole samantekevää mitä syö. Ruoka vaikuttaa terveyteen ja hyvinvointiin, mielialaan ja jaksamiseen. Olen huomannut huomattavan eron ruoan suhteen. Ennen minulla oli todella herkkä vatsa ja monesti meni myös vatsa todella sekaisin. Tämä johtui myös osittain maitotuotteista. En kestänyt jokapäiväistä maidon käyttöä. Toki juon kahvin ja teen kanssa maitoa mutta nyt olen ollut lähes maidottomana jo reilut kaksi vuotta. Ainoa juomani on vesi ja se kannattaa. Vedestäkin on niin paljon hyötyjä terveyden kannalta monella eri tavalla.

Kannattaako dieetti ? - Tästä aiheesta teen lähiaikoina videon, missä kerron vähän tarkemmin aiheesta mutta näin nopeasti sanottuna, dieetit eivät käytännössä tee sinulle koskaan mitään hyvää. Päinvastoin, niistä ei ole kuin harmia. Monet kuvittelevat, että dieetillä sinusta tulee se mitä tavoittelet ja sen jälkeen kaikki on hyvin. Ei se kuitenkaan yleensä menekään niin, ei todellakaan. Tämä aihe on aika pitkä, joten jätän tämän tähän ja kerron videolla miksi näin :)

Liikunta - On myös todella tärkeää ja sen moni myös varmasti ymmärtää. Kun perusruokavalio on kunnossa ja liikkuu muutaman kerran viikossa niin se on se mikä sinut pitää terveenä ja elinvoimaisena. Urheilu ei tarkoita pelkästään salilla käymistä, se voi tarkoittaa jotain muuta harrastusta, jotain semmoista missä saa hikeä pintaan. Lihaskuntotreenejä kannattaisi myös kuitenkin tehdä, sillä lihakset ovat viime kädessä se elementti, joka pitää sinut liikkeessä ja nostaa sängystä ylös myös sitten, kun olet vanha. Myös monesta eri sairaudesta toipuu paremmin, jos ihmisen lihaskunto on hyvä. Omalla kehonpainollakin voit saada hyvän treenin aikaan. Treenejä voi toteuttaa missä tahansa, kotona tai vaikka lenkillä ollessa. Tärkeintä olisi löytää se laji, mistä itse nauttii. Kukaan ei jaksa urheilla väkisin kuin hyvin lyhyen ajan. Itseään ei voi salille tai lenkille pakottaa.

Mieli - Myös aivot tarvitsevat jumppaa. Tärkeä osa kokonaisvaltaista hyvinvointia on se, että sinulla on mielekästä tekemistä. Jokin intohimon kohde. Oli se sitten opiskelu, harrastus, matkustaminen, oma yritys tai vaikka lukeminen.

Minulta harvemmin on tullut tämän tyylisiä postauksia tänne blogiin mutta aihe on kiinnostanut minua jo pitkään, ja mielelläni tästä lisää myös puhun koska aihe on tärkeä. Snäpin (lindben) puolella tämä aihe on ollut aika kysytty, ja jos täälläkin teitä kiinnostaa hyvinvointi tai teillä on aiheesta mielipiteitä tai kysymyksiä niin jättäkää kommenttia <3

 

#healthy #Lifie #Indiedays #NewPost #NeaLindberg #Mitätarkoittaaterveellinenelämäntapa #Food #2017 #training

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
_DSC9384-2.jpg

Nea Lindberg

WELLNESS - TRAVEL - LIFESTYLE