Etsi

Faktoja Minskistä


Valko-Venäjältä ollaan nyt selvittty tänne Ukrainaan. Teen huomenna postauksen täältä Kiovasta, joka vaikuttaa todella mielenkiintoiselta ja vilkkaalta kaupungilta mutta tänään haluan vielä keskittyä Valko-Venäjään ja sen pääkaupunkiin. Eilisessä postauksessa ei tosiaan tullut paljoa kerrottua kaupungista tai muistakaan aika olennaisista asioista, joten tässä tulee muutama fakta:

Viisumi - Valko-Venäjälle tarvitset viisumin. Meillä maksoi 75e per henkilö.

Hintataso - Hinnat ovat todella kohtuulliset. Parhailla paikoillakin sijaitsevissa ravintoloissa söi ja joi alle puoleen hintaan verrattuna Suomen hintoihin.

Shoppailu - Kauppakeskuksia oli jonkin verran (kävimme muutamassa) mutta ei ihan sellaisia mitä kuvittelin... eli ei ehkä paras paikka shoppailuun.

Siisteys - Kadut olivat siistejä ja kerjäläisiä ei näkynyt missään. Autolla liikkuminen todella helppoa ja vaivatonta.

Kieli - Ihmiset eivät juuri puhuneet englantia, joten venäjän kieli osoittautui ensiarvoisen tärkeäksi. Harmi kun kumpikaan meistä ei puhu venäjää :D

Kaksi päivää - Riittää hyvin Minskin nähtävyyksille ja siellä oleskeluun.

Jos matkustaa autolla - Maksulliset kilometrit moottoriteillä. Tarvitset autoon mokkulan, joka rekisteröi ajetut kilometrit. Ilman mokkulaa saat 200€ sakon. Se, mistä tuon laitteen saa... siinä en valitettavasti osaa auttaa :D Maksulliset kilometrit voi välttää käyttämällä pienempiä teitä eikä aja ollenkaan suurimmilla moottoriteillä.

Suosittelenko ?

Minsk on uneliaan ja rauhallisen oloinen paikka pääkaupungiksi, jossa asuu noin 1,4 miljoonaa ihmistä. Ihan näkemisen arvoinen paikka kesän road tripillä, johon kuuluu useampia maita ja kaupunkeja. Pelkästään Minskiin en kuitenkaan lähtisi.

 

#2017 #Minsk #Indiedays #NeaLindberg #roadtrip #summer #Lifie #FaktojaMinskistä

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
_DSC9384-2.jpg

Nea Lindberg

WELLNESS - TRAVEL - LIFESTYLE