Etsi

Havaintoja Pariisista


Tällä kertaa en ostanut mitään, sillä mitään sopivaa ei sattunut eteen, eikä aina tarvitsekaan shoppailla. Kierrettiin nähtävyyksiä ja aina sitä vain löytää jotain uutta ja ihanaa. Tässä nyt oma listaukseni Pariisin havainnoista :)

Pariisissa ei kannata vuokrata autoa - Vuokraus on suhteellisen edullista mutta ajaminen ruuhkaisessa kaupungissa on turhauttavaa ja aikaa vievää puuhaa. Lisäksi parkkipaikkoja ei tuntunut löytyvän mistään. Suosittelen siis kulkemaan julkisilla. Kaupungista löytyy erittäin kattava ja helppokäyttöinen metroverkosto.

Hotellin sijainti - Kannattaa satsata hotellin sijaintiin. Löysimme edullisen hotellin Avenue de Flandrelta. Muutaman pysäkin päässä sijaitsi Musée du Louvre eli Louvren taidemuseo mutta aivan keskustaan (= Eiffel-torni, Champs-Elysèes) päästäksemme meidän piti vaihtaa metroa välillä ja matkan pituudeksi tuli noin 45min suuntaansa. Eli ehkä hotelli kannattaisi ottaa vielä keskeisemmältä paikalta, riippuen toki, että missä aikoo liikkua. Liikkuminen julkisilla oli helppoa. Metroliput olivat edullisia: kertalippu yhdeltä maksoi 1,90€ ja päivälippu oli 4 - 7€ riippuen iästä.

Kodittomat kaduilla - Pariisin kaduilla tämä oli normaali näky. Kodittomia ihmisiä makasi metrotunneleissa, kadulla kylmällä asfaltilla patjojen päällä tai itse rakentamissaan majoissa. Myös osalla oli lapsi sylissään ja perhe haki toisistaan lämpöä. Näky oli kauhea. Kuinka ihminen voikaan joutua siihen tilanteeseen? Pariisissa on poikkeuksellisen paljon kodittomia muihin Euroopan suurin kaupunkeihin verrattuna.

"Kerjäläiset" metrossa - Ihmiset ovat keksineet mitä erilaisempia tapoja kerätä rahaa. Näimme muutamia haitarinsoittajia, jotka soittivat muutaman pysäkin välin ja kiersivät metrovaunun läpi keräten rahaa ja sitten vaihtoivat seuraavaan metroon. Yksi nuori mies kuljetti mukanaan isoa kaiutinta ja hän räppäsi musiikin tahtiin. Kun biisi loppui niin hänkin kiersi vaunun läpi ja siirtyi sitten seuraavaan. Pariisissa myös nuorilla ihmisillä on riski joutua kadulle, jos rahaa vuokraan ei syystä tai toisesta löydy. Ylipäänsä asunnon löytäminen kaupungista on todella vaikeaa.

Sateen vaikutus ihmisiin - Aurinko paistoi Champs-Elyséellä ja ravintolasta näimme, kun yhtäkkiä ulkona alkoi tihkuttaa vettä. Ihmiset menivät ’’shokkiin’’. Kaupat täyttyivät ihmisistä ja metroasemat menivät tukkoon. Pieni vesisade? Suomessa sade on normaalia, eikä se aiheuta meille sen kummempaa sekoilua :)

Kahvila vaiko sittenkin bubi ? - Etsimme kaupungista erilaisia kahviloita mutta ilmeisesti Ranskan kahvilakulttuuri on hieman eri. Suurin osa café ravintoloista olivat pimeitä, synkkiä, tunkkaisia ja ihmiset joivat terassilla kaljaa. ''Kahviloissa'' soi kovalla musiikki, eikä missään nimessä seurustelumusiikki… Täytyy sanoa, että hyvien kahviloiden etsiminen oli haastavaa.

Maanantait - Osa pienistä kaupoista ja suuri osa museoista ja monumenteista on maanantaisin suljettu. Tämän huomasimme, kun matkan viimeisenä päivänä ajoimme Pariisin lähellä sijaitsevaan Versallesin kaupunkiin. Tarkoitus oli käydä tutustumassa Versaillesin palatsiin mutta meidän oli tyytyminen katsella palatsia suuren suljetun kultaisen portin läpi. Puutarhaan sai mennä mutta se näytti siltä kuin puutarha nyt lokakuun lopussa yleensä näyttää :)

Pariisi vai ghetto ? - Täytyy myöntää, että se kuva minkä olin saanut Pariisin kaupungista etukäteen, ei vastannut sitä, mitä todellisuus todella oli. Eiffel-torni ja muut tunnetut nähtävyydet olivat tottakai hienoja mutta jos liikkuu vähänkään pääkatujen ulkopuolella niin näkee todellisen Pariisin ja se ei välttämättä ole kovin kaunis näky.

Tällaisia havaintoja tein Pariisista. Oletteko te aikaisemmin käyneet ? Minkälainen kuva teille jäi tästä kaupungista ? :) Olisi mukava kuulla myös muiden ajatuksia.

 

#Paris #Travel #Eiffeltower #Newpost

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
_DSC9384-2.jpg

Nea Lindberg

WELLNESS - TRAVEL - LIFESTYLE