Etsi

DAY 3. Watermelon Madness in Albania


Kreikan kaupunki- ja vuoriseikkailujen jälkeen saavuimme Albanian rantakohteisiin, mikä olikin mukavaa vaihtelua. Vuorella oli muuten miellyttävän viileää ja nyt täällä rannikolla tukahduttavan kuumaa mutta ei pidä valittaa, kun kerrankin on lämmintä :) Samaan aikaan Suomessa satoi kaatamalla vettä ja syksy oli jo alkanut.

Saavuimme alkuillasta Sarandeen, joka oli todella ruuhkainen pieni paikka ja samalla maan suosituin turistikohde. Yksi ilta ja aamu riitti meille siellä aivan hyvin enkä ehkä suosittelisi paikkaa kenellekään ainakaan niin, että lähtisi sinne ihan varta vasten viikon tai parin lomalle.

Seuraavana aamuna lähdimme kohti Dhermi Bechiä, joka on Sarandesta noin 75km pohjoiseen. Tiet olivat kapeita ja tällä lyhyellä välillä oli ties kuin monta pientä kylää ja nekin todella ruuhkaisia ja matkanteko kesti lähes kaksi tuntia. Lähdimme kuitenkin ajoissa, joten olimme myös ajoissa perillä viivästyksistä huolimatta :)

Dhermi Beach näytti aivan toisenlaiselta kuin kuvittelimme, sillä ihmisiä oli aivan liikaa. Menimme ensimmäisenä syömään kivaan rantaravintolaan. Henkilökunta ei puhunut englantia ja tilauksen teon jälkeen emme tienneet, mitä tarjoilija tulee meille tuomaan. No, ruoka ei ollut maailman parasta mutta kyllä sitä pienessä nälässä syö melkein mitä vain :)

Ruuan jälkeen pääsimme vihdoin rannalle vähän kuvailemaan, uimaan ja muuten vain kävelemään ja viettämään aikaa auringossa. Meri oli ihanan puhdasta, turkoosia ja vaaleansinistä.

Kuvauskopterin kanssa oli pieniä ongelmia taas vaihteeksi. Olimme jättäneet tietoisesti yhden päivityksen myöhemmäksi ajankohdaksi ja se meinasi tulla kalliiksi. Kopteri vain katosi ja yhteys ohjaimeen katkesi täysin. Meni useita minuutteja ja kopteria ei näkynyt eikä kuulunut missään. Jonkin ajan kuluttua saimme yhteyden kopteriin ja yritimme näytöltä tunnistaa, että missäköhän se menee. Seutu oli kuitenkin outoa. Ohjailimme kopteria merelle päin ja sieltähän se vihdoin ja viimein ilmaantui näköpiiriin. Melkoinen helpotus :)

Päätimme kokeilla vielä kerran kuvaamista avoimella paikalla siten, että pidämme kopterin suht lähellä ja matalalla. Tätä ehdimme kokeilla noin kolme minuuttia, kun paikalle ajoi pakettiautollinen vihaisia poliiseja, jotka käskivät lopettaa kuvaamisen heti. Se siitä sitten :)

Seuraavaksi ajelimme Albania pääkaupunkiin Tiranaan ja kommellukset jatkuivat siellä... mutta siitä lisää videolla :)

 

#vlog #post #roadtrip #albania #beach

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
_DSC9384-2.jpg

Nea Lindberg

WELLNESS - TRAVEL - LIFESTYLE