Etsi

Bosnia-Herzegovina


Bosnia-Herzegovina oli upea paikka ja hieno kokemus.

Mostar oli unohtumaton nähtävyys ja ehdottomasti näkemisen arvoinen. Kaupungin ja koko maan yksi tärkeimmistä nähtävyyksistä on Stari Most silta, jonka alla virtasi kirkkaan turkoosi joki ja yhdessä ne muodostivat mykistävän kauniin näyn. Katsoimme rannalta, kun paikalliset nuoret miehet hyppivät Mostarin sillalta alas. Miehet keräsivät turisteilta rahaa ja saatuaan tietyn summan kasaan he hyppäsivät jokeen huimat 24 metriä.

Autolla Kroatian Dubrovnikistä Mostariin ajoi reilussa kahdessa tunnissa. Bussilla sama matka kestäisi 5 tuntia. Lähtöjä Mostariin on kuitenkin joka päivä, joten oma auto ei ole välttämätön.

Mostar oli ehdottomasti koko matkamme vaikuttavin ja mieleenpainuvin kohde. Jotenkin Kaupunki oli älyttömän kaunis ja samaan aikaan niin hauras. Kaupungissa näkyi ammusten jälkiä ja osa rakennuksista oli sirpaleiksi tuhottuja.

Mostarista matka jatkui pääkaupunkiin Sarajevoon. Ajomatka kesti vain 2 tuntia. Kaupunki oli mielenkiintoinen sekoitus uudenaikaisia kauppakeskuksia ja kahviloita mutta toisaalta taas sodan runtelemia vanhoja rakennuksia.

Maa on ihanteellinen kohde ainakin hintatasonsa puolesta. Taksi oli jopa naurettavan edullinen. Keskustassa ajelu maksoi alle 2 euroa ja ravintoloissa söi muutamalla hassulla eurolla. Kävimme myös suuressa Sarajevo City Center kauppakeskuksessa. Paikka oli suuri ja kauppoja oli monia kymmeniä. Kävin tutussa Bershkan liikkeessä, josta löysinkin uusia kivoja kesävaatteita. Bershkan jälkeen löytyi minulle uusi liike nimeltään Flormar. Flormar myi meikkejä ja kosmetiikkaa. Hinnat olivat niin edullisia, että mieli olisi tehnyt ostaa koko putiikki tyhjäksi. Esim. huultenrajauskynät maksoivat euroissa noin 1,50€ ja laadultaan meikit olivat ihan superhyviä!

Iltakävelyllä kävimme hienossa vanhassakaupungissa ja matkalla pysähdyimme aika merkittävässä paikassa. Kaupungista löytyy nimittäin pieni silta, Latinska Cuprija, jossa ammuttiin kuuluisat Sarajevon laukaukset vuonna 1914, jotka johtivat ensimmäisen Maailmansodan alkamiseen. Historian havinaa siis :)

 

#travel #Lifestyle #BosniaHezegovina #Mostar #Sarajevo

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
_DSC9384-2.jpg

Nea Lindberg

WELLNESS - TRAVEL - LIFESTYLE