Etsi

Montenegro


Kuten aiemmassa Dubrovnik-postauksessa kerroin, teimme muutaman päivän road-tripin Montenegroon ja Bosnia-Herzegovinaan. Montenegro oli mykistävän kaunis paikka. Täynnä vihreitä vuoria, joiden rinteillä oli mutkittelevia teitä. Sininen vesi ja pitkin vuoria näkyi pieniä

kyliä.

Yövyimme yön Budva nimisessä kaupungissa. Paikka oli pieni, mutta todella herttainen. Kaupungissa asuu vain reilu 10 000 ihmistä. Olisin viihtynyt siellä jopa pidempääkin. Ilmat Montenegrossa ovat pääosin aina aurinkoisia ja paras aika vierailla Montenegrossa on huhtikuun lopusta syyskuulle. Maa täyttyy turisteista heinä-elokuuksi, jolloin joka puolella virtaa turisteja. Meidän aikana (kesäkuun alku) turisteja ei juurikaan näkynyt, toki ranta oli täynnä lapsia ja lapsiperheitä mutta muuten oli suhteellisen rauhallista.

Autolla Dubrovnikistä Montenegroon (Budvaan) ajoi reilu 2 tuntia. Rajatarkastukset veivät pienen osan ajasta, sekä vuoristotiet jotka olivat todella mutkittelevia. Osa Montenegron ja myös Bosnian teistä oli niin pieniä metsäpolkuja, että joutui välillä miettimään oliko tie varmasti oikea. Puolessa välissä matkaa oli myös lahden ylitys lautalla. Lautta kesti muutaman minuutin, mutta kannattaa varata lauttamatkaa varten käteistä 4,50€. Meidän ''hyvällä'' tuurilla jouduimme ajamaan takaisin päin etsimään automaattia. Siellä päin ei ihan joka paikassa automaatteja ollut, eikä varsinkaan helposti löydettävissä. Ihmiset eivät puhuneet englantia, mutta onneksi puhumme kohtuullisen sujuvaa montenegroa ja sanaa ''bankomat'' hokemalla löysimme viimein pankkiautomaatille :)

Budvaan päästyämme päätimme hetken mielijohteesta jäädä sinne yöksi ja varasimme hotellin. Kun hotellivaraus oli tehty ja huone tsekattu lähdimme ajamaan kohti Lovcenin kansallispuistoa. Kansallispuisto sijaitsee vuorilla ja maisemat sinne ajaessa olivat todella upeat. Lovceniin on Budvasta matkaa vain vajaa 60km mutta ajomatka kestää peräti puolitoista tuntia. Muuta liikennettä ei ollut lähes ollenkaan mutta mutkittelevilla kapeilla vuoristoteillä ajaminen oli hidasta. Päivän kohokohta oli, kun pääsimme Mountain of Lovcenin huipulle. Näkymä vuoren huipulta oli huikaiseva.

 


0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
_DSC9384-2.jpg

Nea Lindberg

WELLNESS - TRAVEL - LIFESTYLE