Etsi

Viimeksi kirjoittelin Marbellasta ja nyt ollaankin jo Sisiliassa! :) Nopeasti on matka siis edennyt. Ajettiin Marbellasta Valenciaan ja sieltä jatkettiin Barcelonan kautta Ranskaan Marseilleen ja Nizzaan. Nizzasta meillä oli tarkoitus ajella Italiaan Como- ja Gardajärvelle ja sieltä ylemmäksi vuoristoon Dolomiiteille. Sattumalta katsottiin säätietoja ja huomattiin, että vuoristossa on ukkosta ja vesisateita niin pitkälle kuin säätiedotus näyttää, joten päätettiin vaihtaa reittiä ja jatkettiin Italian rannikkoa pitkin etelää kohti. Toivotaan, että nyt kotimatkalla sää vuoristossa olisi jo parempi ja voisimme viettää siellä muutaman päivän.


(Ranta: Rosignano Solvay)


Ensimmäisenä Italiassa ajoimme Genovaan ja sieltä upeaan Portofinoon, jossa maisemat olivat kuin jostain satukirjasta! <3 Portofinon jälkeen vuorossa oli Cinque Terre ja sieltä tarkemmin sanottuna kylä nimeltä Monterosso al Mare. Tämän jälkeen kävimme tutustumassa Pisassa kuuluisaan kaltevaan torniin, joka olikin jopa yllättävän upea näky. Meidän piti käydä Pisassa jo viime kesänä, kun olimme aivan lähistöllä Firenzessä, Toscanassa mutta sillä kertaa kohde jäi väliin. Ehkä sillä oli tarkoituksensa, kun paikka oli nyt aivan meidän reitillä ja jäätiin kaupunkiin yöksikin :) Pisan jälkeen ajoimme Rooman ja Napolin ohi aina Sisilian suurimpaan kaupunkiin Palermoon saakka, johon saavuimme nyt sunnuntaina.


Italia on kyllä upea maa ja lämpöä on riittänyt jokaiselle päivälle 30 astetta ja aurinko paistaa <3 Sanoin jo vuosi sitten ja edelleen olen samaa mieltä; Italiaan pitäisi varata ainakin kuukausi ja nähtävää riittäisi jokaiselle päivälle ja varmasti näkemistä ja kokemista jäisi vielä seuraavallekin reissulle.


Vierailuun Portugalissa mahtui epäonnea. Ensin hajosi kamera, jostain kerroinkin edellisissä blogikirjoituksissa ja sen jälkeen hajosi tietokone. MacBookiin ilmaantui sama vika kuin alkuvuodesta Los Angelesissa, kone ei vain lataa.


Kierreltiin muutama Macceja korjaava liike täällä Marbellassa mutta ainoa paikka, jossa olisi ollut varaosat ilmeisesti heti saatavilla ilman, että konetta tarvitsisi lähettää mihinkään, olisi ollut kauppakeskus La Canadassa oleva Applen myymälä. Kauppakeskukseen pääseminen osoittautui haastavaksi. Pääovella oli pitkä jono ja vartijat päästivät yhden ihmisen kerrallaan keskukseen sisälle. Aikaa kului ja viimein tuli meidän vuoro. Applen myymälän edessä oli uusi lähes yhtä pitkä jono ja myymälän ulkopuolella pyöri noin kymmenen Applen myyjää kysymässä kysymyksiä niin siihen liittyen, miksi asiakkaat olisivat myymälään tulossa kuin siihen, että on onko yskää tai muita koronan oireita. Kuumeenkin mittasivat kaikilta. Lopulta emme koskaan päässeet myymälään saakka, sillä ilman tapaamista myymälään ei päässyt ja tapaamista ei saatu sovittua, sillä heidän järjestelmänsä ei tunnistanut Suomen maakoodia, jotta olisivat voineet lähettää tekstiviestin, kun tapaaminen olisi ollut mahdollista noin kolmen tunnin kuluttua. Aivan käsittämätön farssi. Kone odottaa siis korjaamista Suomeen saakka.


Täällä on noin 30 astetta lämmintä ja Portugalissa jopa 40 ja maski kasvoilla se tuntuu varmaan tuplat kuumemmalta, kun hengität lämmintä ilmaa joka kiertää kasvoillasi olevan maskin sisällä. Portugalissa ei sentään maskipakkoa ollut ulkona ollessa toisin kuin Espanjassa. Erikoinen tilanne kyllä kaikkiaan täällä päin edelleen.


Käyn vielä iltapäivällä huoltamassa ripset ja sitten lähdetäänkin ajamaan pohjoiseen kohti Italiaa, johon päästään torstaina. Odotan erityisesti Pohjois-Italian vuoristoseutuja, joissa toivon mukaan lämpötilat vähän laskevat nykyiseen verrattuna. Kyllä tämä kuumuus taas riittää :) Vaikka pakko sanoa, että kyllä tätä elämää Marbellassa on ikävä, tää on vaan niin meidän paikka. Toivottavasti joskus päästään takaisin <3
Lissabonissa ollaan ja hotellille saapuessa juuri ennen kuin oltiin astumassa sisään - kamera tippui maahan ja rikkihän se meni. Käytiin heti seuraavana aamuna Nikonilla ja parissa muussa paikassa kysymässä, että voisivatko he korjata sen ja vastaukseksi saimme, että siinä menisi vähintään viikko, jopa kolme eikä meillä nyt sellaiseen ole aikaa. Todella harmi! Nyt täytyy kai sitten käydä ostamassa uusi kamera tai pitäisi koko reissu tulla toimeen dronella ja iPhonella. Dronenkin kanssa meillä on sellainen tilanne, että parempi kopteri eli Phantom on Jeepissä Kanadassa ja meillä on mukana sellainen pieni minikopteri Spark, jonka kuvanlaatu ei todellakaan ole aivan parhaimmasta päästä. Että sellaista tällä kertaa. Miten musta tuntuu, että meillä reissuissa aina sattuu ja tapahtuu... :D


Ennen Lissaboniin saapumista kävimme muutaman kymmenen kilometrin päässä sijaitsevalla upealla Praia do Guinchon rannalla ja sieltä postauksen kuvatkin on. Aika Lissabonissa on mennyt kamera-asioita selvitellessä ja päivä oltiin hotellihuoneessa järkyttävää kuumuutta paossa. Illalla käytiin kaupassa kävellen hakemassa eväitä huomista varten ja samalla räpsittiin kännykällä muutama kuva kaupungilta - kaunista ja hiljaista on, ei voi muuta sanoa!

@nnnnea

Instagram

_DSC9384-2.jpg

Nea Lindberg

WELLNESS - TRAVEL - LIFESTYLE

DESIGN BY NEA LINDBERG

CONTACT